brann hus

Fjøs og låve i brann ved Fauske

Et fjøs og en låve sto i full brann på KInes ved Fauske natt til søndag i 4-tiden, opplyser politiet i Nordland. Det skal ikke a vært dyr eller folk inne i... Les mer »
innovasjon norge

Grønn Gjødsel vant pris i Berlin

Grønn Gjødsel AS har gjort et miljøproblem til en viktig ressurs. I ettermiddag vant den grønne bedriften fra Rakkestad den nasjonale bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2019. Prisen ble delt ut av landbruks- og... Les mer »
Norsk Landbrukssamvirke

Algebønder vant Landbrukets innovasjonspris 2020!

Algebønder vant Landbrukets innovasjonspris 2020Landbrukets innovasjonspris 2020 gikk til Folvengaard AS. Gründerne Rolf Olav Gjørven og Dag Hjelle har som de første i verden startet algeproduksjon på eget gårdsbruk. – Innovasjonsprisen er... Les mer »
bolig kjøkken brann

Annenhver bonde lever brannfarlig

Halvparten av alle norske bønder har svake rutiner for å forebygge brann i egen bolig, viser nye tall. Potensialet for bedring er stort, mener fagfolk. I en fersk undersøkelse utført av Agri... Les mer »
ulv

– Styrer mot ulvereservat

Regjeringa nekter igjen å regulere ulvebestanden etter Stortingets vilje, opplyser Norges Bondelag. – Vedtaket om å felle kun én flokk framstår som et dårlig politisk kompromiss internt i regjeringa, mer enn en... Les mer »
norges pelsdyralslag

Ny avsløring viser hvor katastrofal pels-erstatningen er

Hverken eksperter, jurister eller pelsdyrbøndene selv har klart å forstå hvordan regjeringen har regnet ut tapene i næringen eller riktig erstatning for disse. Nå er det avslørt at regnestykkene baserer seg på... Les mer »
ku

Antibiotikabruken innenfor landbruket er kraftig redusert

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har nådd alle seks målene innenfor handlingsplanen mot antibiotikaforbruk i Norge. I 2015 lanserte regjeringen en nasjonal strategi mot antibiotikaresistens for 2015-2020 for å redusere antibiotikabruken for både... Les mer »
Landbruks- og matdepartementet

Kraftig reduksjon i antall husdyrbranner

På kun fem år har landbruket redusert husdyrbranner der dyreliv har gått tapt til nærmere null. I 2014 ble det registrert 30 husdyrbranner, mens det hittil i 2019 er registrert bare én... Les mer »
bakervarer

Det norske hvete-eventyret

For 50 år siden importerte Norge alt matkornet vi brukte. Langsiktig og systematisk forskning har gitt som resultat at 60-70 prosent av mathveten i gode kornår nå er norskprodusert. Men fuktigere klima... Les mer »
beijing

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad til Kina

Videreutvikling av handelsforbindelsene med Kina, møter med kinesiske styresmakter og norsk bedrifter står på programmet når landbruks- og matminister Olaug Bollestad besøker Shanghai og Beijing fra 3 .- 9. november. Bollestad er... Les mer »