olje miljø

52 grunnstøtinger i 2019

Trålerbrann i Tromsø. Cruiseskip nær grunnstøting i Hustadvika. Det var blant de mest dramatiske hendelsene som Kystverkets miljøberedskapsvakt måtte håndtere i fjor. Gjennom hele året skjer det grunnstøtinger og andre uønskede hendelser... Les mer »
kystverket

Klare tilrådinger fra havarikommisjonen etter KNM Helge Ingstad

Statens havarikommisjon for transport (SHT)  har lagt frem delrapport 1 om kollisjonen mellom fregatten KNM Helge Ingstad og tankbåten Sola TS, som skjedde nær Stureterminalen i Hjeltefjorden 8. november 2018. Rapporten omfatter... Les mer »
kystverket

Styrker sjøtrafikkovervåking på Svalbard med nye AIS-basestasjoner

Kystverket etablerte 13. september en ny type solcelle- og vinddrevet AIS-basestasjon på Prins Karls Forland vest for Spitsbergen. Dette er første gang Kystverket setter opp en AIS-basestasjon i et område uten infrastruktur.... Les mer »
kystverket

Kystverket Nordland inviterer til dialog med brukerne av kysten

Kystverket Nordlands årlige brukerkonferanse arrangeres i Bodø 9. og 10. oktober. – Målet er å fortsette etableringen av en arena for dialog, samt formidle jobben Kystverket gjør for å sikre ferdselen til... Les mer »
kystverket

Kystverket søker nye fartøy til den kystnære oljevernberedskapen

De siste sju årene har private fartøy med stort hell utgjort deler av oljevernressursene langs kysten. Nå søker Kystverket etter nye fartøy som kan gå inn i den kystnære beredskapen. Ordningen med... Les mer »
bodø havn småbåthavna

Skal bruke 110 millioner på utbedring av Bodø havn

Consto Anlegg Nord AS signerte mandag kontrakt med Kystverket om utbedring av Bodø havn, opplyser Bygg.no. Det planlegges en bredere innseiling til Bodø samt større seilingsdybde inne i havna. Utbedringen handler om... Les mer »
kystverket

Kystverket bruker operative ressurser i kampen mot plastsøppel

I sommer har Kystverket testet ressurser og systemer for å profesjonalisere rydding av marin forsøpling. I år har ryddeaksjoner langs hele kysten være med på å kartlegge hvordan Kystverket best kan nyttiggjøre... Les mer »
olje miljø

LESERINNLEGG: Ti år siden Full City – Norges største oljevernaksjon

Natt til 31. juli 2009 grunnstøtte MV Full City ved Langesund. Det utløste den største oljevernaksjonene hittil i Norge, med tanke på innsats og kostnader. Hva var det egentlig som skjedde? Og... Les mer »
redningsselskapet

Ber båtfolket løfte blikket

Onsdag 29. mai gikk startskuddet for holdningskampanjen «Det som er dumt i bil, kan også være dumt i båt. – Løft blikket.» Kampanjen skal bidra til å øke bevisstheten om viktigheten av... Les mer »
kystverket

Kystverket tar et større ansvar for rydding av marint avfall

Over 3 tonn søppel er ryddet etter Kystverkets første runde med ryddeaksjoner langs kysten. Tre lokasjoner har så langt plukket søppel på områder som ikke er så tilgjengelig for allmenheten. I år... Les mer »