bok i nord

Ny bok: Nordnorske gullkorn fra damemunn

Nordlendinger har ord på seg for å være særdeles snakkesalig. Ikke nok med det, språket skal visstnok også være til dels «friskt» i formen. Statistikken – å ja da, man har faktisk... Les mer »
kulturtanken

VIDEO: Kulturarv for fremtiden

Den første utgaven av SPOR, kulturarvs egen visningsarena i Den kulturelle skolesekken, ble en suksess på Stiklestad. – Jeg har fått bekreftet at når mange møtes rundt et tema, popper det opp... Les mer »
kulturrådet

Positiv satsing på mangfold, maktspredning og kunstnerisk frihet

I forslaget til statsbudsjett for 2020 foreslår regjeringen en betydelig satsing på mangfold i kulturlivet. Kulturrådet får 4,4 millioner kroner for å koordinere det nasjonale arbeidet på dette området. I tillegg økes tilskuddsordningen... Les mer »
stormen

Nytt foredrag med Tor Kvarv på Stormen i Bodø

Bodø Kunstforum arrangerer et nytt foredrag tirsdag kveld på Stormen bibliotek, denne gangen med Tor Kvarv. Tittelen på foredraget er «Albrecht Dürer: Apokalypsen». Det er en av kunsthistoriens mest banebrytende og sjokkerende... Les mer »
malerier

Kulturbudsjettet 2020: – Sminker bort den massive skjevfordelingen mellom museumsgigantene og kunstnerne

– Da kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande annonserte at 2020 skulle bli den visuelle kunstens år, var det rimelig å forvente at kunstnerne skulle vises det samme ambisjonsnivået som regjeringen viser museumssektoren. Men... Les mer »
Henie Onstad

Otobong Nkanga vinner Lise Wilhelmsens kunstpris

Henie Onstad Kunstsenter kunne med glede offentliggjøre Otobong Nkanga som den første vinneren av Lise Wilhelmsen Art Award Programme. Nyheten ble kunngjort av Tone Hansen, direktør ved Henie Onstad Kunstsenter under en... Les mer »
3 norske

Samtidskunstner Trudy Wiegand solgte kunst for nesten 1 million under åpningshelgen

Samtidskunstner Trudy Wiegand solgte kunst for nesten 1 million under åpningshelgen på Hadeland Glassverk. Av 55 malerier utstilt, ble hele 20 malerier solgt åpningshelgen. Hadeland Glassverk er stolte over å kunne samarbeide... Les mer »
bodø2024

Nytt styremedlem i Bodø2040

– Vi er utrolige glade for å ha fått med oss Therese på laget, forteller styreleder i Bodø2040, Ivar Andreas Forn.  Før sommeren ble det klart at Therese Korsvik Eliassen blir med... Les mer »
verisure

VIDEO: Alarmselskap med verdens mest verdifulle reklamemonter

Alarmselskapet Verisure stilte nylig ut Munch-verket Madonna i en alarmsikret reklamemonter ved Oslo S. – Dette er sannsynligvis det mest verdifulle utendørsmotivet som noen gang har blitt utstilt i hele verden, sier... Les mer »
norske billedkunstnere

Høstutstillingen får satellitt i Valnesfjord

Høstutstillingen starter et treårig samarbeid med et offentlig kunstprosjekt på Valnesfjord skole i Fauske kommune. – Som en nasjonal utstilling ønsker vi alltid å nå publikum utenfor Oslo gjennom satellittvisninger av utvalgte videoverk.... Les mer »