Clarion Hotel Oslo

Gjemt Munch-verk kan nå sees på Clarion Hotel Oslo i Bjørvika

Oljemaleriet «To hvitkledde kvinner på stranden» som Edvard Munch lagde mellom 1925 og 1930 har trolig aldri blitt vist frem i offentligheten – før nå. For å gjøre verket klart til å kunne stilles... Les mer »
oslomet

OsloMet og Kulturtanken setter kunst i skolen på det internasjonale kartet

I hvilken grad møter barn og unge kunst og kreative fag i skolen? Og hvordan kan samspillet mellom kunstmøter i Den kulturelle skolesekken og kunstpraksiser i undervisningen spille bedre sammen? OsloMet og... Les mer »
norske billedkunstnere

– Sensur av utstillingen «We Are Millions» er et angrep på ytringsfriheten

To uker før avtalt tid ble en kunstutstilling fjernet fra lokalene til Media City i Bergen, angivelig etter klager fra leietakere. – Norske Billedkunstnere reagerer på det vi anser som sensur av... Les mer »
kulturrådet

Full klaff for Norge i Kreativt Europa

Norge har fått støtte til to store samarbeidsprosjekter over EUs kulturprogram, «Kreativt Europa». De ledes av Universitet i Agder og Vest-Agder-museet. – Det er et trangt nåløye, og det er sterkt av... Les mer »
kulturbyen oslo

Vigelandsparken og Vigeland-museet: 10 tips som sikrer kunstopplevelsen i sommer

I forbindelse med Vigelandjubileet deler de ansatte ved Vigeland-museet sine aller beste tips for hvordan sommergjestene kan få mest mulig ut av besøket i Vigelandsparken og Vigeland-museet. 5 tips for Vigeland-museet, Nobels... Les mer »
pride art

Oslo Pride 2019 er i gang

Fredag hadde Pride Art tidenes vernissage med mer enn 2000 besøkende mellom kl. 18 og 23, og tilbakemeldinger fra publikum at det er den flotteste skeive utstillingen noensinne. Mange var rørt og... Les mer »
norske billedkunstnere

Maia Urstad får Norges største ettårige kunstnerstipend

Hun regnes som en pionér innen norsk lydkunst. Nå får Maia Urstad landets mest høythengende stipend for billedkunstnere.  – Jeg er også stolt og glad på mitt fagfelts vegne, lydkunsten kan nok... Les mer »
munch

Edvard Munch til Den kulturelle skolesekken

Munchmuseet og Kultutanken skal sammen utvikle et formidlingsprogram om Munchs kunstnerskap. Målet er å inspirere barn og unge i hele Norge til å bli kunstinteresserte ved hjelp av en digital storsatsning i... Les mer »
ane graff

Ane Graff fra Bodø stilles ut på Kistefos

Kunstneren Ane Graff fra Bodø er en av 8 kunstnere som stilles ut på sommerutstillingen på Kistefos 26. mai i år. Gruppeutstillingen «TEMPO TEMPO TEMPO» favner både installasjoner, grafikk, maleri og performance, og... Les mer »
musikk

Musikere fra hele Norden samles i Bodø under Nordic Music Days-festivalen

Hele Bodø tas i bruk når Nordic Music Days for første gang arrangeres nord for polarsirkelen. Nordic Music Days arrangeres av Nordisk Komponistråd og drives i 2019 av Norsk Komponistforening. Festivalen som... Les mer »