pride art

Oslo Pride 2019 er i gang

Fredag hadde Pride Art tidenes vernissage med mer enn 2000 besøkende mellom kl. 18 og 23, og tilbakemeldinger fra publikum at det er den flotteste skeive utstillingen noensinne. Mange var rørt og... Les mer »
norske billedkunstnere

Maia Urstad får Norges største ettårige kunstnerstipend

Hun regnes som en pionér innen norsk lydkunst. Nå får Maia Urstad landets mest høythengende stipend for billedkunstnere.  – Jeg er også stolt og glad på mitt fagfelts vegne, lydkunsten kan nok... Les mer »
munch

Edvard Munch til Den kulturelle skolesekken

Munchmuseet og Kultutanken skal sammen utvikle et formidlingsprogram om Munchs kunstnerskap. Målet er å inspirere barn og unge i hele Norge til å bli kunstinteresserte ved hjelp av en digital storsatsning i... Les mer »
ane graff

Ane Graff fra Bodø stilles ut på Kistefos

Kunstneren Ane Graff fra Bodø er en av 8 kunstnere som stilles ut på sommerutstillingen på Kistefos 26. mai i år. Gruppeutstillingen «TEMPO TEMPO TEMPO» favner både installasjoner, grafikk, maleri og performance, og... Les mer »
musikk

Musikere fra hele Norden samles i Bodø under Nordic Music Days-festivalen

Hele Bodø tas i bruk når Nordic Music Days for første gang arrangeres nord for polarsirkelen. Nordic Music Days arrangeres av Nordisk Komponistråd og drives i 2019 av Norsk Komponistforening. Festivalen som... Les mer »
olav starheim

Maler Olav Starheim får ærespris

Olav Starheim har en lang og betydelig karriere som maler, med utdanning fra Statens Kunstakademi i Oslo og Kunstakademiet i København. Hans kunstneriske varemerke er den konkrete og fysiske tilstedeværelse i komposisjonen sammen med... Les mer »
malerier

861 stipend til den frie og uavhengige kunsten

Nå er det klart hvilke kunstnere som får stipender fra Statens kunstnerstipend i 2019. – Årets tildelinger står i ytringsmangfoldets navn, sier utvalgsleder Trude Gomnæs Ugelstad. Utvalget for statens stipend og garantiinntekter... Les mer »
rune hammerstad

Eksklusivt intervju: Fotograf Rune Hammerstad

Det finnes flere kjente fotografer i Norge, noen er det man kaller kjendis-fotografer og noen er kjente kunstfotografer. Men få kan kunsten å kombinere flere stilarter. En av dem er Rune Hammerstad.... Les mer »
malerier

Beiarn skal bruke penger på årlige kunstkjøp

Beiarn kommune har endret ordningen for Beiarstipendet, til «Kunst i Beiarn». Det er nå en utvalgsgruppe som skal velge ut et sted i Beiarn hvor det kan kjøpes inn et kunstverk til... Les mer »
munch oslo

Ny Munch-utstilling på Avinor Oslo lufthavn

Det siste året har over 3.600.000 millioner passasjerer kunnet glede seg over å nyte originale Munch-verk på Oslo Lufthavn. Torsdag 14. februar, på Valentinsdagen, byttes verkene ut, passende nok med kjærlighet som... Les mer »