norwegian

Norwegian første flyselskap som signerer FN-program for klimatiltak

Norwegian har inngått et samarbeid med klimaselskapet CHOOOSE for å gjøre det enkelt for kunder å kompensere for sitt karbonavtrykk når de kjøper billett med flyselskapet. Initiativet har blitt godt mottatt av... Les mer »
bolig blokk leilighet

Tenk deg om før du river: 10 tips for å tenke nytt om gamle bygg

Å ta vare på eksisterende bygg er ett av de viktigste klima- og miljøtiltakene bygg- og eiendomssektoren kan gjøre. Nå kommer Grønn Byggallianse med et tipshefte for å tenke nytt om gamle bygg.... Les mer »
bt.no

LESERINNLEGG: Folk har rett til pålitelig informasjon

Ytringsfriheten er viktig, det er det ingen tvil om. Lederen for de såkalte “Klimarealistene”, Morten Jødal, hevder i Bodøposten 25. november at han og hans meningsfeller sensureres. Men de har også fått... Les mer »
bt.no

LESERINNLEGG: – Klimaskeptikere sensureres i Bergens Tidende

En kjemiprofessor i Bergen sendte nylig inn en kronikk til Bergens Tidene. Den ble avvist, hvor debattredaktør Jon Tuftoskrev: «VI TRYKKER SOM HOVEDREGEL IKKE SÅKALTE KLIMASKEPTISKE INNLEGG I BT». Av Morten Jødal,... Les mer »
stortinget

Vedtok klimakutt og ungdomsinvolvering under konferanse i Bodø

Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum i Bodø er enige om behovet for å kutte klimautslippene, involvere ungdommene mer og ta hensyn til urfolks rettigheter. Denne uken har Stortinget og Bodø vært vertskap for en... Les mer »
mail likes

Seks av ti nordmenn vil ha miljømerking av digitale tjenester

Seks av ti nordmenn ønsker at det innføres en miljømerking av digitale tjenester. Dette kommer frem i en fersk Sifo-undersøkelsen som datasenteroperatøren DigiPlex har fått gjennomført. – En stor majoritet av nordmenn... Les mer »
af eiendom

VIDEO: AF Eiendom skal halvere klimagassutslipp

Bygg-, anlegg- og eiendomssektoren står for vesentlige klimagassutslipp. Eiendomsutvikleren AF Eiendom har vedtatt en strategi for klima og miljø med mål om drastiske utslippskutt i prosjektene. Målet er at klimagassutslipp skal halveres... Les mer »
zero

Næringslivets klimapris 2019 til Rockwool på Zero-konferansen

Næringslivets klimapris gikk i 2019 til AS Rockwool for utvikling av en ny teknologi som vil redusere både CO2-utslipp og avfall i fabrikken deres i Moss betydelig. – Rockwool tar ledelsen, og... Les mer »
Handel og Kontor i Norge

HK er klare for klimastreik

Et stort flertall av de tillitsvalgte i HK går inn for at klimakrav skal være en del av tarifforhandlingene. Framtidas tarifforhandlinger vil i tillegg til å dreie seg om lønn, også ha... Les mer »
fn new york

FNs bærekraftsmål på samisk

Nå kan ungdom også bli med på den globale dugnaden for å nå bærekraftsmålene – på nordsamisk. Fredag 25. oktober ble den nordsamiske oversettelsen av FNs bærekraftsmål lansert. FNs bærekraftsmål er den... Les mer »