tesla

EUs Green Deal skal bedre bilindustri og metallindustri

EU-kommisjonen presenterte nylig EUs Green Deal-program som skal forandre det europeiske kontinentet til den første klimanøytrale sonen innen 2050. På grunn av planene om å engasjere koreanske, japanske og europeiske bilprodusenter, forventes... Les mer »
lufthavn ferie

6 av 10 vil gjøre reisen sin mer bærekraftig

Miljø og bærekraft er viktige fokusområder i alt vi gjør – ikke minst når det kommer til reiser. Å slutte og reise for å oppdage verden er ikke noe alternativ. Det er... Les mer »
storebrand

Storebrand i verdenstoppen på bærekraft

Storebrand er i dag rangert som verdens mest bærekraftige forsikringsselskap i indeksen Global 100. Kåringen rangerer også Storebrand som Nordens mest bærekraftige selskap i finansbransjen. – Dette er en viktig anerkjennelse av... Les mer »
fly reise ferie

Ny samarbeidsavtale mellom Avinor og SINTEF

Fredag møttes toppledelsen i SINTEF og Avinor for signere en samarbeidsavtale. El-fly, effektiv, sikker og bærekraftig luftfart sto på agendaen. – Bransjen må løse sitt klimaproblem, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen. I... Les mer »
vei sommer norge

Vegvesenet og Skanska informerte klimaministeren om bærekraftig vegbygging

Skanska og Statens vegvesen ga en interessert klimaminister Ola Elvestuen en innføring i bærekraftig vegbygging denne uken. Som det første veiprosjektet i Norge ble E16 Bagn-Bjørgo CEEQUAL-sertifisert i slutten av oktober. Tirsdag... Les mer »
norwegian

Norwegian med bedre inntekter, punktlighet og lavere klimautslipp i 2019

Norwegians trafikktall for 2019 viser at selskapets strategi om å gå fra vekst til lønnsomhet er i ferd med å sette seg. Den planlagte kapasitetsreduksjonen og optimaliseringen av rutenettet påvirker tallene positivt.... Les mer »
norwegian

Over 14 000 kunder har valgt å klimakompensere sin Norwegian-reise

På under en måned har over 14 000 Norwegian-kunder valgt å kompensere for karbonavtrykket sitt. Dette betyr at 500 000 kroner går rett til nøye utvalgte klimaprosjekter i Laos, Vietnam og Thailand.... Les mer »
natt båt

Sjøfartsnæringen vil bruke 5 milliarder dollar på å kutte klimautslipp

De største globale skipsfartsorganisasjonene tar nå et kollektivt ansvar for forskning og utvikling på lavutslippsteknologi, finansiert via en internasjonal og selvpålagt drivstoffavgift. En bred sammenslutning av de største bransjeorganisasjonene innen internasjonal shipping,... Les mer »
sylvi listhaug

LO-lederen utfordrer Sylvi Listhaug på CO2-fangst

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen utfordrer den nye olje- og energiministeren Sylvi Listhaug (FrP) på CO2-fangst. – Den nye olje- og energiministerens første og viktigste oppgave blir å sørge for at vi får på... Les mer »
fly reise ferie

Vil ikke endre flyvanene for klima

Vi flyr like mye som før og kun et fåtall er villig til å fly mindre for å skåne miljøet, viser en fersk reiseundersøkelse fra FINN. Tall fra FINN reise viser at antall flyreiser... Les mer »