ving

Ving først med å klimakompensere alle flyreiser

Vinggruppen i Norden er de første blant de største reisearrangørene til å klimakompensere for utslippene fra samtlige flyreiser. Fra og med 29. april klimakompenserer de for 1,5 millioner gjesters flyreiser. Kompenseringen gjelder både når gjestene reiser med... Les mer »
tyrkia

Nå klimakompenserer TUI ferien for sine gjester

Fra og med 1. mai 2019 klimakompenserer TUI ferien for alle sine nordiske gjester som bor på selskapets egeneide hoteller eller flyr med selskapets egne fly. Dette innebærer at utslipp fra reisen... Les mer »
norges bondelag

Legger CO2-fond for næringslivet på is

25 organisasjoner varslet i dag regjering og Stortinget at arbeidet for å etablere en miljøavtale med et tilhørende et CO2-fond for næringslivets transporter nå legges på is. Årsaken er at regjeringa ikke... Les mer »
Foto: Paula Hilger

Fjellpartier som Mannen kan bli mer ustabile av klimaendringer

Steinprøver fra fjellskredblokker kan avsløre når et skred gikk. Paula Hilgers mål er å finne ut om klimaet kan ha vært en årsak til destabilisering av steinmassene og om vår tids klimaoppvarming... Les mer »
akademikerne

Akademikerne støtter klimastreikerne

– Det er knallbra at ungdommen tar tak i klimatrusselen, og jeg tror streiken kan bli en vekker for lederne i landet. – Mitt råd er: La det ikke bli med streiken.... Les mer »
telenor

Nå kan mobilabonnementet ditt gjøre Norge renere

Ifølge en fersk undersøkelse mener 45 prosent av de mellom 18-29 år at vi står overfor store negative miljøendringer. Samtidig tar over halvparten av disse bevisste miljøvalg i hverdagen. For å møte... Les mer »
norsk landbruksamvirke

Ny rapport: Samvirker kan løse store samfunnsproblemer

– Samvirke er egentlig bare en måte å organisere et selskap på, men modellen har en rekke egenskaper som gjør den godt egnet til å svare på framtidens samfunnsbehov, sier rapportforfatter Hilde... Les mer »
sopra steria

Sopra Steria er klimaleder for andre år på rad

Konsulentselskapet Sopra Steria har for andre år på rad kommet med på klimatopplisten til den grønne stiftelsen Carbon Disclosure Project (CDP). Hvert år kontrollerer britiske CDP klimaregnskapet til tusenvis av bedrifter. Disse rangeres... Les mer »
Utviklingsfondet

Flomkatastrofe rammer Malawi

Et av verdens fattigste land står nå under vann. Minst 22 000 familier er hjemløse på grunn av kraftig regn og flom, ifølge avisen Nyasa Times. Utviklingsfondet roper nå varsko om klimaendringenes... Les mer »
bellona

Bellona: – Et steg i riktig retning

Bellona er fornøyd med at regjeringen kaster en rekke oljeselskaper ut av Statens Pensjonsfond utland. – Nå må pengene investeres slik at Norges felleskasse blir en klimavinner, mener Bellona-leder Frederic Hauge. Han... Les mer »