sintef

Verdens eksperter i karbonlagring samles i Norge

17. – 19. juni kommer 500 av de fremste norske og internasjonale CCS-forskerne, beslutningstakerne og representanter fra industrien til konferansen TCCS-10 i Trondheim for å dele, lære og bli inspirert. CCS, også... Les mer »
norges bondelag

Norges Bondelag foreslår over 30 klimaløsninger

Norges Bondelag har foreslått over 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket, som et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for næringa. – Vi jobber for en avtale som vil gjøre norsk... Les mer »
bygg kontor

LESERINNLEGG: Norsk betong, karbonfangst og klimakutt

Visste du at norsk betong allerede har halvert klimagassutslippene sammenlignet med et globalt gjennomsnitt? Ved å satse på karbonfangst i sementindustrien kan regjeringen være med på å gjøre betong til et klimanøytralt... Les mer »
bondegård

Fylkesmannen i Nordland gir halv million til klimatiltak i landbruket

Fylkesmannen i Nordland tildeler 500.000,- kroner til fylkesvise tiltak innen Klima- og miljøprogrammet (KMP) i jordbruket i 2019. Programmet omhandler fire kategorier: klimatilpassing, klimautslipp/karbonbinding, naturmangfold/kulturminner og forurensing. Prosjekter som bidrar til styrking... Les mer »
newswire

VIDEO: Kutter ut diesel i korntørking

Norske bønder vil bli mer klimasmarte og skal tørke kornet sitt med fossilfri energi. Landbruket står for cirka åtte prosent av Norges klimagassutslipp. Norges Bondelag har satt som mål å drive fossilfritt... Les mer »
vinter nordland

Fikk nesten 20 millioner i erstatning fra Fylkesmannen i Nordland

Etter årests vekstsesong søkte 174 foretak om erstatning ved klimabetingede skader i plante- og honningproduksjonen (avlingssvikt) i Nordland. Søknadene er fordelt på 33 kommuner. Sortland kommune var kommunen med flest søknader med... Les mer »
fjordkraft

Klimamøtet i Katowice: Fjordkraft første norske selskap som mottar FNs klimapris

Et lite selskap fra Norge har blitt beste praksis-eksempel for hele verden. Fjordkraft gikk til topps i FN-kåringen for sitt arbeid med å gjøre alle leverandører klimanøytrale innen 1. januar 2019. –... Les mer »
sintef ngu

Vil redusere risiko knyttet til naturfare med digitalisering

De neste fire årene skal forskere finne ut hvordan digital teknologi kan bidra til å redusere samfunnsrisikoen relatert til naturfarer som oppstår på grunn av klimaendringer. Det nyoppstartede prosjektet KlimaDigital skal forske... Les mer »
hagl

Nordlandsforskning i Bodø partner i Nasjonalt klimatilpasningssenter

Denne uken var gladnyheten et faktum: Det er bevilget ti millioner kroner over statsbudsjettet 2019 til oppstart av Nasjonalt klimatilpasningssenter, og etter det fem millioner kroner i grunnbevilgning. – Vi er mange... Les mer »
yara

Yara vant pris for selvkjørende el-skip: Kronprins Håkon imponert

Onsdag 7. november vant Yara Birkeland Næringslivets Klimapris. Under ZERO-konferansen torsdag tok kronprins Haakon seg tid til å se på Yara Birkeland, verdens første utslippsfrie og selvkjørende containerskip. Torsdag besøkte den norske... Les mer »