Nordic CEOs for a Sustainable Future

Nordiske næringslivsledere ønsker økt fokus på klima og mangfold

En allianse av nordiske næringslivsledere, «Nordic CEOs for a Sustainable Future» møtte tirsdag statsministre for de fem nordiske landene for å diskutere en felles tilnærming for å løse verdens bærekraftsutfordringer. Næringslivslederne anerkjenner... Les mer »
IWMAC

Norsk teknologibedrift vil ha bransjestandard for datadeling: – Nødvendig om vi skal nå klimamålene

Under Arendalsuka fortalte tre store bestillere om hvilke hindre de møter som innkjøpere av byggteknikk. På scenen fikk de svar fra den andre siden av bordet. – Løsningen på disse utfordringene finnes... Les mer »
lamark

Bodø-artisten Sigurd Lamark blant topp tre i klimalåtkonkurranse

Blant 250 bidrag, ble Lamark plukket ut som topp tre i klimalåtkonkurransen Etter oss. Lamark har med sine to kritikerroste album God nok grunn og Byen etablert seg som en nasjonal stemme... Les mer »
byggutengrenser

Ny forskningsrapport: Betong mer klimaeffektiv enn tre!

Det er ikke grunnlag for generelt å hevde at tre er mer miljøvennlig enn betong. En fersk forskningsrapport fra Østfoldforskning viser at betong er det mest klimaeffektive valget for høye bygg. Rapporten... Les mer »
Grønn Byggallianse

J.B. Ugland Eiendom forplikter seg til å bygge og drifte grønt

Under Arendalsuka signerte J.B. Ugland Eiendom strakstiltakene for boligutviklere og for eiendomsselskap i Eiendomssektorens veikart mot 2050. – Vi har som mål å være en god by- og tettstedsutvikler. Da må vi tenke... Les mer »
mills

Halvert matsvinn tolv år før fristen for Mills

Denne uken kom oversikten over hvor mye av spiselig mat i Norge som går rett i søpla. Selskapet Mills har halvert sitt matsvinn de siste tre årene, og er dermed bransjens første... Les mer »
norconsult

LESERINNLEGG: Nøkkelen til klimagassreduksjon i samferdselsutbygging

I Nasjonal transportplan (2018 – 2029) skal det brukes 1000 milliarder kroner på samferdsel. Prosjektene har kommet dit på bakgrunn av forhandlinger og politiske valg, og er prioritert utfra blant annet samfunnsnytte.... Les mer »
frp

LESERINNLEGG: Norsk gass redder klimaet

Det er noen som absolutt skal legge ned norsk petroleumsindustri. I klimaets navn skal Norge gå foran ved å avslutte all produksjon av olje og gass. Flere bruker også økonomi som begrunnelse for... Les mer »
twitter app

Greta Thunberg mobiliserer norske tvitrere

Åtte måneder etter at Greta Thunberg startet klimastreiken får hun full drahjelp av norske twitterbrukere. SEMrush har analysert twittermeldinger fra juni som omhandler Greta Thunberg, klimastreiken eller skolestreik for klimaet, og de... Les mer »
klm

KLM vil samle flybransjen med «Fly Responsibly»

Luftfartsindustrien streber etter bærekraftige flyreiser. Arbeidet gjøres imidlertid hver for seg, noe som gjør at overgangen tar lengre tid. KLM lanserer derfor «Fly Responsibly» for å dele erfaringer, lære av hverandre og... Les mer »