nornickel

VIDEO: Nornickel dokumentarfilm «Caring» smeltet hjertene til juryen i Cannes

I de fjerntliggende landområdene i Nordvest-Russland, som grenser til Finland og Norge, er det tøffe leveforhold og det kan minne om råheten i Game of Thrones. – Livet er ikke enkelt i... Les mer »
lade elbil

Etterlyser sterkere ladesatsing for elbil

Elbilfordelene beholdes slik regjeringen har lovet. Den varslede støtteordningen for lading i borettslag og sameier legges ikke fram. – Det er bra og forventet at elbilfordelene står fast. Det trengs for å... Les mer »
olje gass

Miriam fra Bodø vil ha slutt på oljeleting

Den 18. mai 2016 ga regjeringen tillatelse til oljevirksomhet i Barentshavet, lenger nord enn noensinne. Nå skal Natur og Ungdom og Greenpeace til lagmannsretten i et søksmål mot staten for «ulovlig oljeboring».... Les mer »
UNICEF Norge

Penelope Lea – Norges svar på Greta Thunberg?

Norske Penelope Lea (15) er den første klima- og miljøaktivisten noen gang valgt som ambassadør i hele UNICEF-systemet. Hun er også den nest yngste. Lea har vært miljøaktivist siden hun var åtte... Les mer »
grohe

GROHE med CO2-nøytral produksjon i 2020

GROHE leverer unike designløsninger for kjøkken og baderom og tar et nytt skritt mot bærekraftig utvikling: Det globale merket tar sikte på å bli den første ledende produsenten i VVS-bransjen som oppnår... Les mer »
grønn byggallianse

Skaper matfat for bier og reduserer klimarisiko i en smekk

Vi står overfor et tap av naturmangfold uten sidestykke, som stiller nye krav til nytenkning hos byggeiere og -utviklere. I B7 Eufemia har KLP Eiendom villblomsteng på taket. – Naturmangfold er viktig... Les mer »

Nye svanemerkede fond fra KLP

KLP, Norges største pensjonsselskap, lanserer nå fire nye, svanemerkede fond. KLP lanserte sitt første svanemerkede fond i juni 2018. Dette fondet har slått godt an hos kundene – også blant forbrukere –... Les mer »
odd arild grefstad

Finansallianse forplikter seg til karbonfri investeringsportefølje innen 2050

En allianse bestående av noen av verdens største pensjonsfond og forsikringsselskap har gått sammen om en unik forpliktelse til en karbonfri investeringsportefølje innen 2050. Storebrand er en av 12 grunnleggere av den... Les mer »
nordea

Nordea deltar i felles klimaløfte

I forbindelse med FNs klimamøte, som arrangeres dagen etter lanseringen av prinsippene for ansvarlig bankdrift, kunngjorde Nordea og 30 andre banker som har sluttet seg til prinsippene, et felles klimaløfte – Collective Commitment... Les mer »
sodastream

SodaStream oppfordrer til klimastreik

I forbindelse med Global Climate Strike stenger SodaStream sin netthandel og kundeservice på fredag. Samtidig oppfordres alle ansatte over hele verden til å streike for klimaet.  SodaStream International Ltd. melder at de... Les mer »