radio vinyl

Finn Bjelke, Yan Friis og mesterkokk Ole Martin Alfsen med juleverksted på Radio Vinyl

Julen er en tid for tradisjoner, og de som har fulgt herrene Finn Bjelke og Yan Friis på radio gjennom årene kan glede seg over at de blir det tradisjonsrike juleverkstedet også... Les mer »
juletre

Postens juledetektiv har løst 7 000 pakkemysterier

I 16 år har Åse Lerfald vært Postens juledetektiv. Nå er hun klar til å løse nye mysterier i juleposten. Førjulstiden er den beste i hele året for Åse Lerfald. Da pynter... Les mer »
katt jul

Nordmenn mer bekymret for stress enn for brann i jula

Nær 1 million nordmenn er mest bekymret for høyt stressnivå og dårlig stemning i jula. Til sammenlikning er snaue 190 000 mest bekymret for å glemme å slukke stearinlys. Det viser en... Les mer »
vinter

Advarer mot bakruskjøring i julestria

1 av 4 sjåfører innrømmer å ha kjørt dagen derpå selv når de kanskje burde latt bilen stå. Det viser en undersøkelse fra Trygg Trafikk. De advarer mot «dagen derpå»-promillen i jul-... Les mer »
skispor

Sport- og friluftsutstyr kåret til «Årets bruktjulegave»

Nordmenn blir stadig mer positive til å gi og få brukte julegaver viser en fersk spørreundersøkelse Opinion har gjennomført for FINN torget. 44 prosent svarer at de gjerne vil motta en brukt... Les mer »
mat

Slik lager du perfekt pinnekjøtt

Fire av ti nordmenn spiser pinnekjøtt til jul viser en fersk undersøkelse utført av YouGov i 2019 på vegne av MatPrat.  Kjøtt som er godt tørket har en mer modnet smak, og... Les mer »
julebaking

Dette er nordmenns topp 6 julekakefavoritter

Julebaksten er en tradisjon det er verd å ta vare på. Selv om vi ikke absolutt må ha syv slag kaker til jul lenger, er julebakst en hyggelig familie- og venneaktivitet i... Les mer »
stearinlys

74.000 nordlendinger plages av «juleallergi»

Én av fem i Nord-Norge utfordres av allergilignende symptomer i julen, ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Undersøkelsen viser også at nær halvparten av de som plages av... Les mer »
jul

Kristent innhold i julehøytiden på NRK

Her finner du en oversikt over NRKs programmer med kristent innhold i advent og jul på TV og radio. Hver søndag i advent blir det «Julevorspiel fra Provincialen» i Trondheim. Programledere er Odd Rune... Les mer »
øl

PODCAST: Bodøs ølekspert om julemat, juleøl og julekalender

Ølekspert Stian Kristiansen fra Gulating i Bodø og redaktør Gunnar Andreassen i Bodøposten.no tester årets juleøl og snakker om julemat og julekalender i en fersk podcast. – Podcasten i desember har blitt... Les mer »