regnskap økonomi

GDPR-bøter passerer 114 millioner euro

Europeiske tilsynsmyndigheter har så langt gitt ut 114 millioner euro i bøter knyttet til strengere personvernregler. Reglene, kjent som GDPR (General Data Protection Regulation), ble innført for bedre sikring av personopplysninger i... Les mer »
mastercard finans

Ny nettside skal hjelpe deg finne råd om kreditt

Mastercard lanserer nettsiden Kredittsmart.no for å få nordmenn til å snakke sammen om kreditt, lån og privatøkonomi. – De siste årene har vi sett økt oppmerksomhet om hvordan man kan gjøre sunne... Les mer »
email

Ny rapport: Norge har svakere forutsetninger for digitalisering enn andre skandinaviske land

Norges forutsetninger for og evne til å la seg digitalisere rangeres som verdens tiende beste, men vi må likevel se oss slått av Sverige, Danmark og Finland. Dette kommer frem i Cisco... Les mer »
telenor

Over halvparten av befolkningen frykter ID-tyveri

For mange er ID-tyveri det verste marerittet de kan tenke seg, og på det «mørke nettet» selges sensitiv informasjon til høystbydende. En ny undersøkelse fra Telenor viser at hele 54 prosent av... Les mer »
google

– Mange tilbud er for gode til å være sanne

Mange ønsker å gjøre et godt kjøp under januarsalget og det utnyttes av nettsvindlere. – Vær kritisk til tilbud fra ukjente nettbutikker og tenk deg om før du oppgir kortinformasjon, advarer sikkerhetsekspert... Les mer »
signal

Altibox koblet opp verdens nordligste fiberkunde i Finnmark

Fiber til alle er et av våre viktigste mål, og vi rykker stadig nærmere. Med fiberstrekk fra Mandal i sør til Mehamn i nord, leverer Lyse og Altibox fiber i hele Norges... Les mer »
forbrukslån

Papirfakturaen et stort skritt nærmere utrydding

Stadig flere regninger betales med eFaktura. I 2019 var økningen på 40 prosent sammenlignet med året før. Dette tilsvarer en økning som er like stor som eFaktura-tjenesten har opplevd de fire foregående... Les mer »
abonner

En halv milliard skjemaer og meldinger via Altinn

Da ansvaret for Altinn ble overført til det nye Digitaliseringsdirektoratet ved nyttår, hadde over en halv milliard skjemaer og meldinger passert plattformen siden oppstarten for 16 år siden. Over 200 millioner elektroniske... Les mer »
iphone

Telia starter utbyggingen av det nasjonale 5G-nettet

På en næringskonferanse i nye Lillestrøm kommune torsdag gikk startskuddet for Telias utbygging av det nye 5G-nettet. Lillestrøm er valgt som det første utbyggingsområdet i Norge, og næringsliv og privatpersoner her vil... Les mer »
email

Experis satte cybertrusler og dårlig sikkerhet på dagsorden

Fjorårets siste ManpowerGroup Forum belyste cybertrusler og cybersikkerhet for små- og mellomstore bedrifter. Temaet for frokostseminaret var endringer i trusselbildet, hvordan IT-sikkerhet ivaretas, og hvilken juridisk risiko manglende cybersikkerhet innebærer. For å... Les mer »