instagram

20 millioner til å styrke ansattes digitale kompetanse

Kompetanse Norge deler ut 20 millioner kroner til opplæringsinstitusjoner for at de skal utvikle videreutdanningstilbud i digital kompetanse. Ordningen retter seg mot virksomheter og arbeidstakere som trenger mer digital kompetanse.12 prosjekter får... Les mer »
regnskap økonomi

1 av 3 åpner utrygge e-poster

Nordmenn benytter seg av stadig flere digital tjenester. I takt med digitaliseringen av samfunnet, utvikler også svindlere nye svindelmetoder. En ny undersøkelse fra Telenor viser at hele 93 prosent har mottatt e-post... Les mer »
data program web

LESERINNLEGG: Det haster med en digital folkerett for fred

I fjor ble rundt en milliard mennesker offer for cyberangrep eller nettkriminalitet. Myndighetene klarer ikke å beskytte folk alene, og samarbeid på tvers av landegrensene er nødvendig. Av Kristine Beitland, Direktør Myndighetskontakt... Les mer »
regnskap økonomi

13,5 millioner til digitalisering i havrelaterte utdanninger

Regjeringen lyser ut inntil 13,5 millioner kroner i støtte til digital kompetanse i havrelaterte utdanninger. I regjeringens oppdaterte havstrategi Blå muligheter er det fokus på betydningen av ny teknologi, digitalisering, autonomi og... Les mer »
propr

Propr tripler omsetningen

Propr.no tredoblet omsetningen i tredje kvartal, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det har tjent 500.000 kroner så langt i år, og har inngått flere strategiske avtaler for videre vekst. – Flere... Les mer »
data nett

Investorer forventer datasenter-boom

2018 ble et rekordår for investeringer i datasentre i Europa. I følge en rapport bestilt av det globale advokatfirmaet DLA Piper, vil denne trenden forsterkes ytterligere i årene fremover. 50 ledere innen... Les mer »
rss nyheter

– Seniorer må kunne data

I 2018 deltok tolv av medlemmene Forsvarets Seniorforbund (FSF) i Steinkjer på et Kompetansepluss datakurs. – Skal vi henge med, må vi kunne data, sier tidligere styreleder Arnulf Vengstad i FSF avd.... Les mer »
email

Norsk måling skal øke IT-sikkerheten globalt

Det globale IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4 har integrert en norskutviklet tjeneste for å øke IT-sikkerheten hos selskapets kunder. Sosial manipulering er fortsatt den viktigste årsaken til innbrudd i nettverk og at data kommer på... Les mer »
bodøposten android

Ny rapport: Vi scroller 180 meter på telefonen hver dag

En ny europeisk undersøkelse om scrolling på telefonen viser at vi scroller lengden av 1,5 fotballbane hver dag. Det viser seg imidlertid at flertallet scroller uten mål og mening. Det er mobilselskapet... Les mer »
black friday

Nettsvindel øker rundt Black Friday

Mange ønsker å gjøre gode kjøp i forbindelse med Black Friday og det utnyttes flittig av nettkriminelle. Sikkerhetsekspert ber folk være kritisk til eposter med gode tilbud som sendes ut rundt Black... Les mer »