islam

LESERINNLEGG: Ingen asylsøkere har rett på asyl i Norge

I følge FNs flyktningekonvensjon er det asylinstituttet etablert for å beskytte individer som er utsatt: Opposisjonspolitikere, redaktører, journalister, forskere og folk som er brysomme og forfulgt av makthavere – det må også... Les mer »
migrasjon integrering

73 % besto Statsborgerprøven i Nordland

I 2018 besto 73 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 80 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2018. Dette er nesten helt likt som året før.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Knivene sitter løst i Oslo

Bare den siste måneden har det vært 34 alvorlige hendelser med kniv i Oslo. Ran, trusler, knivstikking etc. blant «unge mennesker». Nå vil politiet bøtelegge de unge med kniv. Jeg synes det... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøkte Tyrkia

Utviklingen i Tyrkias utenriks- og forsvarspolitikk, den innenrikspolitiske situasjonen og utviklingen i landets nærområder var på agendaen da Stortingets utenriks- og forsvarskomité (UFK) besøkte Tyrkia 24. januar. – Det er viktig å... Les mer »
kvinne islam

Kampen mot barneekteskap

Jenteorganisasjonen Plan International Norge ber den nye utviklingsministeren Dag Inge Ulstein ta på seg rollen som en global leder i kampen mot barneekteskap. – Vi håper at den nye utviklingsministeren, Dag Inge... Les mer »
migrasjon integrering

Bodø nominert til bosettings- og integreringsprisen

Bodø er en av sju kommuner som er nominert til bosettings- og integreringsprisen 2018, opplyser Bodø kommune. I tillegg til Bodø er det Asker, Bærum, Lørenskog, Steinkjer, Stange og Tromsø som konkurrerer om... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: EU ødelegger det beste av Norge

På stadig flere områder viser EU at det har sine fangarmer og råderett langt innover Norges grenser – som går helt inn i våre liv, lommebok og private økonomi. Med pålegg, instrukser,... Les mer »
afrika

Vil ha innvandrerkvinner i jobb i Sørfold

Siden oktober 2016 har Sørfold kommune bosatt til sammen 23 flyktninger. Sørfold kommune og NAV Sørfold har styrket flyktningenes posisjon på arbeidsmarkedet med økonomisk støtte til førerkort og med en del kvalifiserende... Les mer »
klær mote produksjon

Finner syrere til norske tekstiljobber

Syriske flyktninger med tekstilkompetanse er i ferd med å bli attraktive på det norske arbeidsmarkedet. Nå kommer bransjen med en klar oppfordring til det myndighetene: – Gjør det lettere for oss å... Les mer »
migrasjon integrering

Bodø kommune kan vinne innvandrings-pris

Bodø kommune er nominert til Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) sin årlige bosettings – og integreringspris, opplyser NRK. Totalt er sju kommuner nominert, blant annet Tromsø. Bosettings – og integreringsprisen har blitt delt... Les mer »