nordland fylke

3,5 millioner til voksenopplæring i Nordland – Fokus på innvandrere

Fylkesrådet i Nordland vil bevilge 3,5 millioner kroner ekstra til stedsbasert voksenopplæring. Det innebærer at det skal brukes til sammen 8,5 millioner kroner på dette formålet fram mot 2022, opplyser Nordland fylkeskommune.... Les mer »
karl Johan

LESERINNLEGG: Skjebnetid for Norge

Vi er i en skjebnetid for Norge, en krisetid. Hvem har ført oss hit? Det er  våre regjeringer gjennom mer enn 40 år! Det har kulminert med Erna Solberg, som er totalt... Les mer »
innvandring

Mer enn 50 prosent valgte prøve på norsk

Samfunnskunnskapsprøven finnes på over 30 språk. Det var likevel en stor økning i antall voksne innvandrere som valgte å ta prøven på norsk i 2018. – Kunnskaper om norsk språk og om... Les mer »
Foto: Peter Mydske/Stortinget

Jobber for at flere innvandrere skal stemme

Ved forrige lokalvalg benyttet bare 30 prosent av utenlandske statsborgere seg av stemmeretten sin. Blant innvandrere med norsk statsborgerskap var valgdeltakelsen 40 prosent. Bare fem prosent av lokalpolitikerne har innvandrerbakgrunn, ifølge tall... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: Ingen asylsøkere har rett på asyl i Norge

I følge FNs flyktningekonvensjon er det asylinstituttet etablert for å beskytte individer som er utsatt: Opposisjonspolitikere, redaktører, journalister, forskere og folk som er brysomme og forfulgt av makthavere – det må også... Les mer »
migrasjon integrering

73 % besto Statsborgerprøven i Nordland

I 2018 besto 73 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 80 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2018. Dette er nesten helt likt som året før.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Knivene sitter løst i Oslo

Bare den siste måneden har det vært 34 alvorlige hendelser med kniv i Oslo. Ran, trusler, knivstikking etc. blant «unge mennesker». Nå vil politiet bøtelegge de unge med kniv. Jeg synes det... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøkte Tyrkia

Utviklingen i Tyrkias utenriks- og forsvarspolitikk, den innenrikspolitiske situasjonen og utviklingen i landets nærområder var på agendaen da Stortingets utenriks- og forsvarskomité (UFK) besøkte Tyrkia 24. januar. – Det er viktig å... Les mer »
kvinne islam

Kampen mot barneekteskap

Jenteorganisasjonen Plan International Norge ber den nye utviklingsministeren Dag Inge Ulstein ta på seg rollen som en global leder i kampen mot barneekteskap. – Vi håper at den nye utviklingsministeren, Dag Inge... Les mer »
migrasjon integrering

Bodø nominert til bosettings- og integreringsprisen

Bodø er en av sju kommuner som er nominert til bosettings- og integreringsprisen 2018, opplyser Bodø kommune. I tillegg til Bodø er det Asker, Bærum, Lørenskog, Steinkjer, Stange og Tromsø som konkurrerer om... Les mer »