jul

Unngå at nyttårsaften blir et mareritt for hunden

Hunder hører inntil tre ganger så godt som oss mennesker. Derfor kan fyrverkeri og kraftige smell fort bli overveldende. Les hva Ifs veterinær anbefaler. Festkvelden som for oss mennesker markerer inngangen til... Les mer »
bolig kjøkken brann

Dårlig rengjøring på kjøkkenet kan føre til storbrann

Kjøkkenvifter fulle av fett og smuss er skjulte brannfeller. Hvert år sprer branner seg til resten av boligen gjennom viftekanalen. Nesten halvparten av alle brannutrykninger i fjor skyldtes brann eller branntilløp på... Les mer »
if

If kjøper Viking Redningstjeneste

Forsikringsselskapet If kjøper 100 prosent av aksjene i Viking Redningstjeneste. Avtalen gjelder for alle Vikings tjenester i hele Norden. Viking fortsetter som et selvstendig selskap og varemerke, og med samme ledelse.  Viking... Les mer »
bil fart

Black Friday er starten på bulkehøytiden

Vi har fortsatt flest trafikkuhell på «bulkeaften», men vorspielet starter allerede på den elleville kjøpefesten. – Den litt uheldige blandingen av masse folk på samme sted, til samme tid og med nøyaktig... Les mer »
vinter

Fare i trafikken: Glemmer å etterskru hjulmuttere

Hvert år har forsikringsselskapet If fire-fem saker der biler har fått til dels alvorlige karosseriskader fordi hjulene har løsnet under fart. – Det er bare flaks at mennesker ikke kommer alvorlig til... Les mer »
tak brann

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg. 12 prosent av alle brannutrykningene i fjor var til brann i skorstein, ifølge statistikk fra Direktoratet for... Les mer »
vinter

Slik gjør du bilen klar for vinteren

De fleste polerer bilen om våren, men det er like viktig på høsten. Her er bilekspertens beste tips til vinterklar bil. Kjennes lakken ru mot hånden nederst på bildøren, er det behov... Les mer »
if

4 av 10 glemmer å snu brannslokkeren

I hele 4 av 10 boliger blir det ikke gjort tiltak for å unngå at pulveret i brannslokkeren klumper og forsteiner seg, viser ny undersøkelse. Det kan gjøre at apparatet ikke virker... Les mer »
bolig kjøkken brann

Sjokktall: Over 100.000 boliger med dårlige brannslukkere!

I mer enn 100 000 norske boliger kan det være brannslokkere som ikke virker eller fungerer dårlig, viser fersk undersøkelse. I hvert tiende hjem står det et brannslokkeapparat som er ti år... Les mer »
dårlig vær

Voldsom økning i skader etter styrtregn og ekstremvær

De siste åtte årene er det betalt ut over 10 milliarder kroner for skader etter styrtregn, viser tall fra forsikringsselskapet If. Antallet slike forsikringsskader har økt med hele 800 prosent i perioden... Les mer »