tak brann

Venter hundrevis av pipebranner i vinter

Hvert år rykker brannvesenet ut til over tusen pipebranner i Norge, og høysesongen nærmer seg. 12 prosent av alle brannutrykningene i fjor var til brann i skorstein, ifølge statistikk fra Direktoratet for... Les mer »
vinter

Slik gjør du bilen klar for vinteren

De fleste polerer bilen om våren, men det er like viktig på høsten. Her er bilekspertens beste tips til vinterklar bil. Kjennes lakken ru mot hånden nederst på bildøren, er det behov... Les mer »
if

4 av 10 glemmer å snu brannslokkeren

I hele 4 av 10 boliger blir det ikke gjort tiltak for å unngå at pulveret i brannslokkeren klumper og forsteiner seg, viser ny undersøkelse. Det kan gjøre at apparatet ikke virker... Les mer »
bolig kjøkken brann

Sjokktall: Over 100.000 boliger med dårlige brannslukkere!

I mer enn 100 000 norske boliger kan det være brannslokkere som ikke virker eller fungerer dårlig, viser fersk undersøkelse. I hvert tiende hjem står det et brannslokkeapparat som er ti år... Les mer »
dårlig vær

Voldsom økning i skader etter styrtregn og ekstremvær

De siste åtte årene er det betalt ut over 10 milliarder kroner for skader etter styrtregn, viser tall fra forsikringsselskapet If. Antallet slike forsikringsskader har økt med hele 800 prosent i perioden... Les mer »
if forsikring

Uvanlig få nordmenn robbet i Gøteborg i sommer

Tidligere har knust rute og bilen tømt for verdisaker i Gøteborg vært et sikkert tegn på at sommerferien er i gang for nordmenn. Denne sommeren har det vært annerledes. I løpet av... Les mer »
sommer

Nordmenn bitt av hunder, rotte og ape på utenlandsferie

De siste tre-fire ukene er flere nordmenn på ferie blitt behandlet for bitt og klor av dyr. Det kan fort bli dyrt. Kvinnen ante fred og ingen fare da hun satt på... Les mer »
if forsikring

Nå kan dyr ha videomøte med dyrelegen

Det er ikke lenger kun mennesker som kan oppsøke medisinsk hjelp via mobiltelefon eller PC. Dyr med forsikringen i orden, kan nå ha videomøter med veterinæren. Konsultasjonen fungerer som en vanlig veterinærtime,... Les mer »
if

Kollisjon i ferien? Dette beviset bør du ha i hanskerommet!

Forberedt på bilferie i Europa: Grønt kort kan spare deg for bot, tid og trøbbel hvis du kolliderer eller er skyld i en bilulykke i utlandet. Selv om du kan kjøre i... Les mer »
if forsikring

Antallet ulykker med russen er rekordlavt

Aldri tidligere har det vært så få ulykker med russebiler og -busser. Flere og flere russ velger dessuten bort å være med på kjøretøy. I fjor ble det registert rekordlave 41 ulykker... Les mer »