Norges idrettsforbund

Økning av kvinnelige ledere i norsk idrett

Ferske tall fra idrettens eget kjønnsbarometer viser en svak forbedring av kvinnelige ledere i norsk idrett. Idrettskretsene er nærmest ideell kjønnsbalanse på ledernivå med 32% kvinnelige ledere, sammenlignet med særforbund (24%) og... Les mer »
test laboratorie

NIF forventer at WADA får full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet

I en pressemelding fra WADA i går kveld fremkommer det at tre representanter fra WADA ankommer Moskva den 9. januar for å få full tilgang til data fra det tidligere Moskva-laboratoriet. Ifølge... Les mer »
mats mikalsen

PODCAST: – Det er trygt å gå ut på byen i Bodø

Hver uke går tusenvis av bodøværinger ut på byen for å treffe andre, kose seg, se på sport og høre på musikk. Og veldig mange besøker en av byens mest populære utesteder,... Les mer »
grasrotandelen

Grasrotandelen: 649 millioner til lag og foreninger

2018 ble et jubelår for Grasrotandelen. 649 millioner kroner er sendt til grasrota – hele 194 millioner mer enn i 2017. Det er formidable tall som legges fram når Grasrotandelen for 2018... Les mer »
Norges idrettsforbund

Her er vinnerne av Idrettsgalla 2019

Det ble et stjernespekket show i DnB Arena i Stavanger, da idrettsheltene skulle hedres på Idrettsgallaen. Marit Bjørgen ble den store vinneren med tre priser. Årets ildsjel gikk til Doris Norbye fra... Les mer »
ishockey

20 millioner til viktig anleggssatsing

Som en del av anleggspolitisk program for 2018 har Kulturdepartementet satt av ekstraordinære midler til en særskilt tilskuddsordning beregnet for etablering av tilleggsarealer til idrettshaller. Formålet er å tilrettelegge for at nye... Les mer »
idrettsforbundet

Skal styrke det internasjonale antidopingarbeidet

Kulturdepartementet, Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og Antidoping Norge står sammen for å styrke det internasjonale antidopingarbeidet. I september vedtok Idrettsstyret at de ville ta initiativ til et møte med... Les mer »
langrenn vinter ski

Det utføres 58 millioner dugnadstimer i norsk idrett hvert år

Frivillige i norsk idrett utfører intet mindre enn 58 millioner dugnadstimer i året. Statistisk sentralbyrå oppgir verdien av dette arbeidet til hele 17,3 milliarder kroner. – Dette er fantastiske tall og viser... Les mer »
fotball

Norge på topp i godt styresett for idrettsorganisasjoner

Aller best på åpenhet! En fersk rapport fra «Playthegame», en respektert institusjon og et viktig korrektiv overfor idrettsorganisasjoner, viser at Norge topper listen over nasjoner som inngår i den nye «The National... Les mer »
ishavskraft

Rekordmange søkere til Hjertevarme-støtte

Torsdag 15. november åpnet Ishavskraft søknadsprosessen til årets Hjertevarme. Allerede har det tikket inn godt over hundre søknader! – Det er ingen tvil om at det er mye hjertevarme i dette landet... Les mer »