veterinær

Gi kjæledyret en god alderdom

Mange venter for lenge med å ta sin gamle hund eller katt til veterinær. Kjæledyr lider unødvendig og flere dør for tidlig. En amerikansk undersøkelse viser at av alle hunder og katter... Les mer »
sommer

Kjøpe en designerhund?

Det er stadig vanligere å blande hunderaser og lage såkalte designerhunder. Variantene kommer i mange former og fasonger. – Flere blandinger har blitt såpass etablert at de fremstilles som egne raser og... Les mer »
norges blindeforbund

Førerhundens dag: Kan du Førerhundvettreglene?

I anledning Førerhundens dag 24. april, lanserer Norges Blindeforbund Førerhundvettreglene. Hvis hundeeiere og folk flest lærer seg de nye reglene, vil det bety en mye enklere og tryggere hverdag for landets 300... Les mer »
if

Trenger hunden veterinær i påsken?

Skader kan skje hvor som helst, når som helst, og gjerne når du minst ønsker det. Men dersom dyret er forsikret hos If, får man nå videokonsultasjon med veterinær inkludert. På den... Les mer »
hund

Tar kampen for et globalt forbud mot å spise hund til Norge

World Dog Alliance (WDA) vil ha Norge med i kampen mot slakting og spising av hund. Den Hong Kong-baserte dyrevernsorganisasjonen mener at et tydelig lovforbud mot å slakte og spise hundekjøtt i... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen advarer mot dyreplageri og uetisk avl

Dyrebeskyttelsen Norge har sendt 20 bekymringsmeldinger på tilfeller av uetisk avl av familiedyr. – Vi protesterer mot avl av familiedyr som prioriterer utseende og rasehygiene framfor sunnhet og helse, ettersom konsekvensene av... Les mer »
hund vinter

Slik gjør du skituren trygg for hunden

Forsikringsselskapet If ser hvert år hunder som har kuttet opp beina sine på ski eller skare, eller som har fått skader som følge av overbelastning. Her er tipsene som gjør skituren til... Les mer »
jul

Mattilsynet: Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
jul

Nyttårsaften: Slik blir hundens verste dag litt bedre

Fyrverkeri og høye smell gjør at nyttårsaften kan være et mareritt for mange hunder. Men den kan bli langt bedre hvis du bruker tid på å venne hunden til høye lyder i... Les mer »
jul

Slik gir du hunden en fin jul

Gode rutiner, snill mat og nok hvile i familieselskapet gjør at kjæledyret får det like koselig som deg i høytiden, oppfordrer Mattilsynet. I julen er det mange kjæledyr som opplever at hverdagsrutinene... Les mer »