hund

Her er de mest populære hundenavnene i 2019

Hva kalte vi våre lodne venner i 2019? Vi har samlet de 30 mest vanligste hundenavnene. Det er flere hundenavn fra topplista i 2018 som fortsatt troner lista i 2019. Mens Luna... Les mer »
jul

Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
jul

Unngå at nyttårsaften blir et mareritt for hunden

Hunder hører inntil tre ganger så godt som oss mennesker. Derfor kan fyrverkeri og kraftige smell fort bli overveldende. Les hva Ifs veterinær anbefaler. Festkvelden som for oss mennesker markerer inngangen til... Les mer »
jul

Slik gir du hunden en fin jul

Gode rutiner, snill mat og nok hvile i familieselskapet gjør at kjæledyret får det like koselig som deg i høytiden. I julen er det mange kjæledyr som opplever at hverdagsrutinene endrer seg.... Les mer »
jul

Derfor skal du ikke gi hunden julemat

Juletiden betyr god mat, men tro ikke at pinnekjøtt og ribbe også er godt for hunden din. Hvert år i julen får Tryg Forsikring en rekke henvendelser fra kunder som har dyreforsikring... Les mer »
jul

Ikke gi kjæledyr i julegave!

Mattilsynet mener at dyr ikke bør gis som julegave eller overraskelse til barn. Å eie et dyr er et stort ansvar, og det krever både tid og ressurser å gi dyret et... Les mer »
natt sentrum

Refleks til hund har kort levetid

De fleste ulykker skjer i tettbygde strøk med gatebelysning, og faren er ekstra stor på morgen- og kveldsturen. – En god refleks er synlig på 125 meters avstand når den blir truffet... Les mer »
frivillighet norge

Frivillighetsprisen 2019 til Norske Redningshunder

Knut Skår fra Norske Redningshunder mottok den nasjonale Frivillighetsprisen 2019 på FNs internasjonale dag for frivillighet 5. desember. Over 63 prosent av den norske befolkningen deltar med frivillig innsats ifølge Frivillighetsbarometerer 2019 (Kantar), noe... Les mer »
katt

Dyrebeskyttelsen krever obligatorisk ID-merking

Dyrebeskyttelsen Norge krever at myndighetene blir sitt ansvar bevisst – arrangerer markering foran Stortinget for å kreve innføring av lovpålagt ID-merking av familiedyr. I 2018 fikk mer enn 8000 familiedyr hjelp fra... Les mer »
veterinær

Norge i front for mindre antibiotika til kjæledyr

8. – 24. november er verdens antibiotikauke, et globalt initiativ for å spre kunnskap om antibiotika og antibiotikaresistens. Denne uken presenterer AniCura en studie på over 23.000 hunder som viser at antibiotikaforbruket... Les mer »