veterinær

Ny undersøkelse: Norske hunder bruker minst antibiotika

En fersk europeisk undersøkelse viser at norske veterinærer er de mest ansvarsfulle når det kommer til bruk av antibiotika hos selskapsdyr. Danskene er verst i klassen. Mens hele 21 prosent av hundene... Les mer »
Aker BioMarine

Tar thrillersport til nye høyder

Verdens første profesjonelle langdistanselag innen hundekjøring er lansert, med Finnmarksløp- og Iditarodvinnere i spissen. Med seier i sikte og ambisjoner om å skape blest rundt sporten samt sette helse og ernæring i... Les mer »
hund

Mattilsynet politianmelder flere som vanskjøtter kjæledyr

Mattilsynet har oppdaget flere kjæledyrhold enn tidligere der dyrene blir alvorlig vanskjøttet. Flere tilfeller er så grove at eierne er anmeldt til politiet. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for... Les mer »
veterinær

Hunder blir ustyrlige tenåringer

Mange hundeeiere fortviler fordi hunden plutselig endrer adferd. Den blir rampete og ulydig. Det kan skyldes at hunden er kommet i puberteten. – Det er helt vanlig at hunder går gjennom to... Les mer »
sommer

Advarer om hete hunder

Ekstremvarmen blir i meste laget for sjarmører i pels. Ikke bare mennesker merker temperaturer opp mot 30 varmegrader på kroppen om dagen. Den sterke varmen påvirker også hunder og andre kjæledyr. –... Les mer »
hund

Hva slags hund skal jeg velge?

Skal du ha deg en hund? Noen hunderaser er mer krevende enn andre, riktig valg av hund er viktig for et vellykket hundehold. Velger du feil hunderase kan det gi mer problemer... Les mer »