hund vinter

Slik gjør du skituren trygg for hunden

Forsikringsselskapet If ser hvert år hunder som har kuttet opp beina sine på ski eller skare, eller som har fått skader som følge av overbelastning. Her er tipsene som gjør skituren til... Les mer »
jul

Mattilsynet: Slik hjelper du hunden på nyttårsaften

Nyttårsaften er ingen fest for de firbente. Mange hunder er livredde for raketter, smell og skuddlyder, men du kan gjøre en slitsom kveld enklere for familiens firbente venn. Mattilsynet oppfordrer derfor alle... Les mer »
jul

Nyttårsaften: Slik blir hundens verste dag litt bedre

Fyrverkeri og høye smell gjør at nyttårsaften kan være et mareritt for mange hunder. Men den kan bli langt bedre hvis du bruker tid på å venne hunden til høye lyder i... Les mer »
jul

Slik gir du hunden en fin jul

Gode rutiner, snill mat og nok hvile i familieselskapet gjør at kjæledyret får det like koselig som deg i høytiden, oppfordrer Mattilsynet. I julen er det mange kjæledyr som opplever at hverdagsrutinene... Les mer »
jul

Denne julematen er livsfarlig for hunder

Tradisjonell julemat som ribbe, pinnekjøtt, sjokolade og rosiner kan være livstruende om de havner i feil munn. Juletid er hyggetid, og mange vil unne kjæledyrene sine noen ekstra godbiter. Det er bra... Les mer »
veterinær

Ny undersøkelse: Norske hunder bruker minst antibiotika

En fersk europeisk undersøkelse viser at norske veterinærer er de mest ansvarsfulle når det kommer til bruk av antibiotika hos selskapsdyr. Danskene er verst i klassen. Mens hele 21 prosent av hundene... Les mer »
Aker BioMarine

Tar thrillersport til nye høyder

Verdens første profesjonelle langdistanselag innen hundekjøring er lansert, med Finnmarksløp- og Iditarodvinnere i spissen. Med seier i sikte og ambisjoner om å skape blest rundt sporten samt sette helse og ernæring i... Les mer »
hund

Mattilsynet politianmelder flere som vanskjøtter kjæledyr

Mattilsynet har oppdaget flere kjæledyrhold enn tidligere der dyrene blir alvorlig vanskjøttet. Flere tilfeller er så grove at eierne er anmeldt til politiet. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for... Les mer »
veterinær

Hunder blir ustyrlige tenåringer

Mange hundeeiere fortviler fordi hunden plutselig endrer adferd. Den blir rampete og ulydig. Det kan skyldes at hunden er kommet i puberteten. – Det er helt vanlig at hunder går gjennom to... Les mer »
sommer

Advarer om hete hunder

Ekstremvarmen blir i meste laget for sjarmører i pels. Ikke bare mennesker merker temperaturer opp mot 30 varmegrader på kroppen om dagen. Den sterke varmen påvirker også hunder og andre kjæledyr. –... Les mer »