hund

Mattilsynet endrer råd til hundeeiere

Mattilsynet opphever det generelle rådet om å begrense nærkontakt mellom hunder. Årsaken til sykdomstilfellene er fortsatt ikke kjent, men færre nye tilfeller og resultatene fra den omfattende kartleggingen, tyder på at det... Les mer »
biltema

Høstens nyhet hos Biltema: Premiumfôr til hund og katt

Med erfaring fra populære produkter som kattegodteri som motvirker hårballer og tyggepinner for renere tenner hos hunder, tar nå Biltema steget videre og blir en mer komplett forhandler for eiere av kjæledyr... Les mer »
hund

15 hunder obdusert, 12 har samme bakterie

Veterinærinstituttet obduserte 18. september en hund. Det er da til sammen 15 hunder som er obdusert ved Veterinærinstituttet i samband med den pågående sykdomsoppklaringen. Den siste hunden har har sammenlignbare patologiske tegn... Les mer »
hund

Dødelig hundesykdom: 173 tilfeller med blodig diaré

Mattilsynets pågående kartlegging av sykdom blant hunder, viser så langt at det har vært minst 173 tilfeller med blodig diaré, av varierende alvorlighetsgrad, siden 1. august. Det er foreløpig ikke avdekket fellestrekk... Les mer »
firstvet

Trude Mostue blir sjefsveterinær i FirstVet

Før sommeren lanserte FirstVet sin tjeneste i Norge, og allerede har tusenvis av nordmenn lastet ned og tatt i bruk appen. For å holde tritt med kundeveksten har FirstVet nå ansatt Trude... Les mer »
hund

Døde hunder: Bakterier funnet

Veterinærinstituttet følger flere spor i samarbeid med Mattilsynet i håp om å oppklare de mange tilfellene av syke og døde hunder i det siste. Bakteriene som er funnet på flere hunder er... Les mer »
hund

Dødelig hundesykdom nå i Nordland: Flere kenneler stengt

Fram til søndag formiddag har Mattilsynet mottatt fire nye meldinger om syke hunder med lignende symptomer på sykdom. To av dem er nå døde, opplyser Resett. Grunnet de nye meldingene om hundesykdom... Les mer »
hund

Alvorlig sykdom hos hunder

Flere veterinærer i Oslo-området har de siste ukene fått inn hunder med alvorlig diaré. Årsaken til sykdomstilfellene er ikke kjent, men Mattilsynet anbefaler hundeeiere å begrense nærkontakten mellom hunder og å holde... Les mer »
jakt

Få det meste ut av jakta – For både jeger og hund

Eirik Telje sin strihårede Vorstehhund blir med på rypejakt i Finnmark, skogsfugljakt på hele Østlandet og rapphøns- og fasanjakt i Sverige. Han bruker også hundene som vannapportører på gåsejakt og andejakt. –... Les mer »
hund

Pass opp for giftige sopper for hunden!

Høsten er høysesong for sopp. Mange sopper er velsmakende og kan brukes til mat, mens andre er livsfarlige. Her ser du hvilke sopper du bør være oppmerksom på når du har med... Les mer »