sykehus doktor

Fauske legesenter stenger grunnet øvelse

Fauske legesenter er stengt torsdag 25. april. Dette gjelder også telefonen, opplyser Fauske kommune. Grunnen er at legesenteret, i likhet med servicetorget i kommunen, er med på Øvelse Nord denne dagen, ifølge... Les mer »
mat pleie sykehus

Nå er alle sykehjemmene i Bodø Livsglede-sertifiserte

Onsdag deltok ordfører Ida Pinnerød (Ap) på en markering på Sølvsuper helse- og velferdssenter i anledning at samtlige sykehjem (langtidsinstitusjoner) i Bodø kommune nå er Livsglede-sertifiserte. – Jeg er stolt av at... Les mer »
influensa allergi

82.000 nordlendinger med pollenallergi

En undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden viser at 82.000 av oss nordlendinger sier at vi har eller tror vi har pollenallergi. Dette er en økning på 20 prosent... Les mer »
Arctic Race of Norway

Coop og Arctic Race Race of Norway samarbeider i nord

Coop Nord og Coop Nordland skal gjennom en ny samarbeidsavtale med Arctic Race of Norway jobbe for å utvikle gode og aktive lokalsamfunn i Nord-Norge. Daglig leder Knut-Eirik Dybdal i Arctic Race... Les mer »
ks

Kravene til vakt og beredskap i kommunene koster mye og er lite samkjørt

Stadig nye krav til vakt- og beredskapsordninger gjør det vanskelig for mange kommuner. Kommunene strekker seg langt for å oppfylle kravene, men det koster. Små kommuner med store geografiske avstander har de... Les mer »
vinter ferie

Husk solbeskyttelse i påsken!

Solbeskyttelsesmidler bør alltid brukes i forbindelse med soling og andre anledninger hvor man oppholder seg mye ute i solen. Etter vinteren er huden vanligvis blek og må sakte vende seg til solen.... Les mer »
norsk folkehjelp

Mobilisering av frivillige for cruiseskipet Viking Sky

Den frivillige innsatsen i forbindelse med evakueringen av cruiseskipet Viking Sky fortsetter. Frivillige mannskaper har vært til stede i Brynhallen i hele natt. Søndag er nye mannskaper kommet til, slik at beredskapen... Les mer »
vaksine

Gratis vaksine for russen i Bodø

Formannskapet i Bodø vedtok torsdag at årets russekull – og framtidige russekull – skal få gratis vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse, ifølge Avisa Nordland. Som et forebyggende tiltak ble russekullet 2018 tilbudt gratis... Les mer »
Norsk Hussopp Forsikring

Mugg finnes overalt: Årsaken og hvordan det kan unngås

Muggsopp er en stor gruppe hurtigvoksende mikroskopiske sopp som kan gi misfarging, lukt og dårlig innemiljø. Muggsoppsporer finnes overalt, spres med luften, og forekommer normalt i så små mengder at det ikke... Les mer »
appelsin

Høysesong for den magiske appelsinen

Solgul, vakker og stappfull av gode næringsstoffer; nordmenn elsker appelsiner. Hver og en av oss spiser ca. 6,5 kg appelsiner i året. Nå er vi midt i høysesongen for appelsiner og det... Les mer »