veterinær

Ny undersøkelse: Norske hunder bruker minst antibiotika

En fersk europeisk undersøkelse viser at norske veterinærer er de mest ansvarsfulle når det kommer til bruk av antibiotika hos selskapsdyr. Danskene er verst i klassen. Mens hele 21 prosent av hundene... Les mer »
vasking gulv

Støvets DNA avslører inneklimaet

Støvdotter kan fortelle hva slags inneklima du har. Blant annet avslører støvpartikler om det er muggsopp i boligen. – Mange kontakter oss fordi de mistenker at de har dårlig inneklima. De er... Les mer »
taxi

Protest mot avgiftssjokk for rullestol-taxi

Mandag 3. desember kl 9-10 vil Norges Taxiforbund markere protest mot forslaget til avgiftsøkning på drosjebiler, foran Stortinget. Bildet viser en løpeseddel som er laget. Vi er gjort kjent med at Senterpartiet... Les mer »
nho

Sukkeravgiften: Mot 1 milliard i tapte avgiftsinntekter i 2018

Som følge av de voldsomme økningene i avgiftene på alkoholfri drikke og sjokolade og sukkervarer fra 1. januar i år, har myndighetene budsjettert med 1,840 mrd kroner i økt avgiftsinntekt for 2018.... Les mer »
Foto: Politidirektoratet

Dilemma mellom objektivitet og empati i Utøya-avhør

Da etterforskerne fikk se opptak fra avhørene med ungdommene, ble de overrasket over hvor lite empati de hadde vist. Kristina Kepinska Jakobsen er utdannet psykolog og forsker på politiets avhør av traumatiserte... Les mer »
cocktails mocktails

Skandale: Helse Nord-toppene drakk alkohol for 60.000 kroner på tre møter!

Toppene i Helse Nord arrangerte «Felles middag og kultur» i Tromsø etter en seminardag i oktober i fjor. Alkoholregningen alene kom på hele 28.528 kroner, melder Nettavisen NA24. På et tilsvarende styreseminar... Les mer »
lesebriller

Briller en trussel mot miljø og dyreliv

Kun én av fem ferdigbriller kastes i søpla når de ikke skal brukes lenger. Briller på avveie utgjør en trussel for både naturen og dyrelivet, mener Norges Optikerforbund og Naturvernforbundet. Hvert år... Les mer »
newswire

Eksplosjon av hussopp i høst

Den varme sommeren har skapt perfekte vekstforhold for ekte hussopp. Skadesoppen sprer seg fra kjeller til loft i murbygninger og ødelegger trekonstruksjonen. – Ekte hussopp er den mest fryktede skadesoppen i hus.... Les mer »
circle k

I Nordland samlet denne stasjonen inn mest til Rosa sløyfe

Circle K Korgen i Hemnes samlet inn mest til Rosa sløyfe av alle stasjonene i Nordland – og kom attpåtil på tredjeplass på landsbasis. Samtidig satte aksjonen ny innsamlingsrekord. – Alle kunder... Les mer »
cirkle k

Rosa sløyfe-kampanje slo alle rekorder

Årets Rosa sløyfe-aksjon hos Circle K ga nesten 4,75 millioner kroner til brystkreftsaken, noe som er ny rekord. En stasjonsdriver solgte til og med skjegget sitt for kreftsaken. I hele oktober har... Les mer »