stearinlys

74.000 nordlendinger plages av «juleallergi»

Én av fem i Nord-Norge utfordres av allergilignende symptomer i julen, ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Allergiguiden. Undersøkelsen viser også at nær halvparten av de som plages av... Les mer »
babcock

Ambulanseflysaken: Seks av seks fly tilgjengelig i Nord-Norge

Bodøposten.no trykket i går nyheten om at Bodø og Tromsø var uten luftambulanse. Men nå skal alle baser i landet være bemannet med ambulansefly, og alle tildelte oppdrag mandag ble gjennomført, ifølge... Les mer »
frp

Luftambulansesaken: FrP med fire krav til helseministeren

Åshild Bruun-Gundersen, helsepolitisk talskvinne for Fremskrittspartiet, og Bengt Rune Strifeldt, Stortingsrepresentant fra Finnmark, er sterkt bekymra for situasjonen i luftambulansetjenesten i Nord-Norge og ber Helseministeren ta grep. Det har i tiden før... Les mer »
babcock

Tromsø og Bodø uten ambulansefly

Fem av de nye flyene til Babcock Scandinavian AirAmbulance har den siste tiden opplevd enkelte tekniske uregelmessigheter, og babcock har besluttet at de inntil videre skal tas ut av tjeneste. Flyfabrikken er... Les mer »
sea king

Fire i arbeidsulykke – Ni værfaste i Leirfjord

Fire personer skal ha blitt skadde i en arbeidsulykke i Leirfjord på Helgeland. Arbeidsulykken er såpass alvorlig at alle burde vært på sykehus. Leirfjord ligger mellom Hemnes, Vefsn og Alstahaug. Det er... Les mer »
fakkeltog

Tusenvis i fakkeltog protesterte mot sykehusnedleggelse i Rana

Ranværingene protesterte lørdag kveld mot nedleggelse av sykehuset i Rana, etter at Helgelandssykehuset foreslo å legge det ned til fordel for ett stort sykehus i Sandnessjøen og omegn. Ifølge NRK kan det... Les mer »
pensjonist

Skandale på Sølvsuper i Bodø?

Ansatte gråter på jobb, pasienter risikerer å dø alene, beboere kan bli liggende med avføring og våt bleie på Sølvsuper i Bodø, ifølge Avisa Nordland. Dette er noe av innholdet i en rystende... Les mer »
regnskap økonomi

Lanserer nytt norsk innovasjonsverktøy

Kortere sykehuskøer. Grønn bymobilitet. Mer effektiv og bærekraftig produksjon. Designdrevet innovasjon er for alvor på vei inn i livene våre. Nå samles for første gang kunnskap og ressurser om dette på ett... Les mer »
Foto: Helgelandssykehuset Sandnessjøen

Foreslår to sykehus på Helgeland

Sykehusdirektøren på Helgeland Helga Gunnlaugsdottir har talt. Innstillingen er å beholde to sykehus på Helgeland – et stort på Mo og et lite i Sandnessjøen, opplyser NRK. Både sykehuset i Mo og... Les mer »
stortinget

Vedtok klimakutt og ungdomsinvolvering under konferanse i Bodø

Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum i Bodø er enige om behovet for å kutte klimautslippene, involvere ungdommene mer og ta hensyn til urfolks rettigheter. Denne uken har Stortinget og Bodø vært vertskap for en... Les mer »