energi strøm

Rana og Nesna kan skape et nytt, norsk bærekraftig industrieventyr

Det norske selskapet FREYR AS planlegger å bygge battericellefabrikk og vindkraftpark i kommunene Rana og Nesna i Nordland. Selskapet møtte i går politiske gruppeledere, formannskapet og ordførerkandidater i Nesna kommune for spesielt å... Les mer »
skogbrann

Salten Brann advarer mot økt skogbrannfare

Bodøposten.no skrev nylig om at det nå er økt skogbrannfare langs Helgelandskysten, nå advarer også Salten Brann om økt brannfare i Helgeland. – 110 Sentralen minner om den økte skogbrannfaren i fylket... Les mer »
brannfare leirbål

Økende skogbrannfare langs Helgelandskysten

Nordland har hatt et flott sommervær de siste dagene, men det gode været har også en bakside, nemlig økende skogbrannfare. Foreløpig har store deler av Nord-Norge gult farevarsel, som er nest høyeste... Les mer »
strøm

Skal reparere sjøkabel i Helgeland

Helgeland Kraft håper å ha funnet ut hva som må gjøres for å utbedre feilen på en sjøkabel i Herøy i løpet av helga, opplyser NRK. Nå venter kraftselskapet på et spesialfertay. 288 kunder... Les mer »
el lys

Brudd på strømkabel i Helgeland

Brudd i sjøkabel kan føre til langvarig strømstans for 400 husstander i øykommunen Herøy i Helgeland, opplyser NRK. Strømmen skal ha gått i 10-11-tiden søndag på stedene Brasøy, Husvær og Sandvær. Rundt... Les mer »
ambulanse

Trafikkulykke i Korgfjellet i Helgeland

Politiet melder at en bil med to personer har kjørt ut av veien på gamle E6 på Korgfjellet mandag formiddag. En person skal ha smerter i ryggen. Nødetatene ble sendt til ulykkesstedet,... Les mer »
brann hus

Husbrann i Sømna

Det oppstod en brann i et bolighus i Sømna i Helgeland natt til lørdag. Huset var overtent og stod ikke til å reddes. Det er usikkert om huset var bebodd, ifølge Nordland... Les mer »
mef

Helgelandspakke Nord nominert til pris for beste anleggsprosjekt

Tre finalister kniver om tittelen beste anleggsprosjekt i Nord-Norge som skal kåres under NNBA i Tromsø 14. – 16. juni 2019. – Formålet med prisutdelingen er å få en positiv markedsføring av... Les mer »
seilbåt sommer

Seilskuta Aurora på besøk i Bodø havn

Seilskuta Aurora ligger nå i Bodø havn med sitt mannskap bestående av 4 unge damer på 21/22 år. De er på en 2 måneder lang seilas langs Helgelandskysten og Lofoten. Ideen til... Les mer »
Foto: Petter Hansen

Lurøy kommune til topps takket være fiskeoppdrett

Lille Lurøy kommune topper listen i Kommunal Rapports Økonomibarometeret 2019, opplyser flere medier. Det skal være lokal oppdrettsnæring som gir rekordhøye skatteinntekter for Lurøy kommune. Lurøy kommune i Helgeland, med under 2000... Les mer »