elg

Høysesong for viltpåkjørsler – 50% økning i Nordland fra september til oktober

I fjor ble det registrert 350 kollisjoner mellom bil og vilt i Nordland de siste tre månedene av året. Nærmere halvparten av viltpåkjørslene i løpet av året skjer nå frem mot jul.... Les mer »
gjensidige

– Nordlendinger tror på høyere boligpriser

Halvparten av nordlendingene tror at det vil lønne seg å investere i bolig i dagens marked. Mange er villig til å bruke forbrukslån for å finansiere kravet til egenkapital. Troen på boligmarkedet... Les mer »
gjensidige

Kraftige konsekvenser ved «mobil-ulykker» – Sekssifret reduksjon i erstatningen!

Gjensidige ønsker betydelig større bøter og prikkbelastning, og reduserer erstatningene der trafikkuhell kan knyttes til mobilbruk. – I de groveste tilfellene har vi avkortet fra 100 000 kroner og oppover, sier kommunikasjonssjef... Les mer »
musikk podcast iphone

Gjensidige: – Skader mobiltelefoner for millioner på skolen

Forsikringsselskapene har erstattet cirka 40 000 stjålne og ødelagte mobiltelefoner hittil i år, og skader for millioner har skjedd i skoletiden. – Mange skoleelever får mobiltelefonene ødelagt, mistet, glemt eller stjålet. Skademeldingene... Les mer »
gjensidige

1 av 3 bilpassasjerer i Nordland har vært redd for at sjåføren skulle sovne

1 av 3 bilpassasjerer i Nordland har vært redd for at sjåføren skulle sovne, men de aller fleste sa fra eller grep inn da de opplevde dette. Kvinner er flinkere til å... Les mer »
bil stein vindu

Kaster penger ut av vinduet ved billeie

Tusenvis av nordmenn kaster bort penger til egenandelsforsikring når de leier bil i utlandet. Egenandel er ofte dekket under reiseforsikringen. – Hvis du skal leie bil i utlandet i sommer, er det... Les mer »
drone

Gjensidige advarer mot uvettig dronebruk

Gjensidige har lenge fryktet ulykker med droner, men har hittil mottatt svært få skademeldinger. Nå advarer selskapet mot uansvarlig bruk, enten det er privatpersoner eller firmaer. – Det bør bli en høyere... Les mer »
gjensidige

Kraftig økning i antall båtskader i sommervarmen

Fint vær i april og mai har ført til rekordmange båtskader, det har vært 80 prosent økning i antall grunnstøtinger og kollisjoner med fritidsbåter de siste to månedene. – Den første uken... Les mer »
gjensidige

Gjensidige: Skyhøyt skadenivå i Spania

Nordmenn skader seg som aldri før i Spania. Det har vært en økning på hele 30 prosent på personrelaterte reiseskader på to år. Det viser en helt fersk rapport, ved inngangen til... Les mer »
gjensidige

Miljøbiler gir dårligere trafikksikkerhet

El- og hybridbiler er involvert i 20 prosent flere ulykker med personskader enn nye dieselbiler. I tillegg er de materielle skadene 50 prosent høyere med slike biler. Årsaken er blant annet betydelig... Les mer »