dekkskift

170 000 kjører på utslitte vinterdekk

Gjensidiges samfunnsundersøkelse, som er utført av Ipsos, viser at 5 prosent av bilistene har vinterdekk som er seks år eller eldre. Det tilsvarer 170 000 biler, og av disse er det over... Les mer »
gjensidige

En enkel dings kunne forhindret halvparten av boligbrannene i Nordland

Nær halvparten av boligbrannene i fjor skyltes komfyrbranner. En komfyrvakt kunne forhindret de fleste av disse, men kun to av ti i Nordland har installert den. Statistikk fra brann- og redningsvesenet viser... Les mer »
biler parkering

Pass på: 500 parkeringskader på Black Friday!

Black Friday blir for noen ekstra mørk på grunn av uoppmerksomme sjåfører. Tall fra i fjor viser at antall skader økte med 40 prosent i forhold til andre fredager. En av tre... Les mer »
alkohol måler

Tre av ti i Nordland tror de har kjørt med promille

Svært mange tar sjanser og kombinerer bilkjøring med alkohol. Tre av ti i Nordland tror at de kan ha promillekjørt. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige. Undersøkelsen viser også... Les mer »
Gjensidige Bolighandel

En av tre sparer for å få barna inn i boligmarkedet

Det kommer frem i Gjensidiges Samfunnsundersøkelse, som er utført av IPSOS. Andelen er nokså lik i mesteparten av landet. – Mange har et ønske om at barna skal tidlig inn i boligmarkedet,... Les mer »
halloween

Halloween – Selv små spøkelser trenger refleks: Mange påkjørte i Nordland

De siste fem årene er det meldt om 122 personskader som følge av påkjørsler av fotgjengere og syklister i Nordland. Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med hele 85 prosent... Les mer »
dekkskift

Nylig påskrudde vinterdekk gjør skader for 10 millioner kroner

I løpet av de neste månedene vil flere hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin. Det kan fort bli dyrt. – Hvert år rykker Falck og andre... Les mer »
elg

Høysesong for viltpåkjørsler – 50% økning i Nordland fra september til oktober

I fjor ble det registrert 350 kollisjoner mellom bil og vilt i Nordland de siste tre månedene av året. Nærmere halvparten av viltpåkjørslene i løpet av året skjer nå frem mot jul.... Les mer »
gjensidige

– Nordlendinger tror på høyere boligpriser

Halvparten av nordlendingene tror at det vil lønne seg å investere i bolig i dagens marked. Mange er villig til å bruke forbrukslån for å finansiere kravet til egenkapital. Troen på boligmarkedet... Les mer »
gjensidige

Kraftige konsekvenser ved «mobil-ulykker» – Sekssifret reduksjon i erstatningen!

Gjensidige ønsker betydelig større bøter og prikkbelastning, og reduserer erstatningene der trafikkuhell kan knyttes til mobilbruk. – I de groveste tilfellene har vi avkortet fra 100 000 kroner og oppover, sier kommunikasjonssjef... Les mer »