ambulansebil

Røykgranat gikk av på Drevjamoen i Vefsn – 27 soldater til sykehus

Politiet har mottatt melding om n røykgranat som har gått av i forbindelse med øvelse hos Forsvaret i Drevjamoen i Vefsn i 10-tiden. 7 personer skal har vært tilstede. Disse 7 ble... Les mer »
hæren

Klar for nye oppgaver: Hæren har fått ny sjef

Mandag 26. august kl. 12.30 fikk Hæren ny sjef. Etter fire år var det Generalmajor Odin Johannessen som takket for seg og overlot stafettpinnen til Generalmajor Eirik Kristoffersen som kom fra stillingen... Les mer »
forsvar norge

LESERINNLEGG: Forsvarsledelsen vil svekke tillitsmannsordningen

I 40 år har frikjøp av tillitsvalgte vært en bærebjelkene i arbeidet mellom forsvaret og deres ansatte. Av Torbjørn Bongo, forbundsleder Norges Offisers og spesialist forbund (NOF) og nestleder Tor Egil Vangstad... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

LESERINNLEGG: Nei, vi har ikke fete tillegg!

I sin kommentar den 21.8. kommer Sverre Strandhagen med mange unyanserte påstander om inntektsnivået i Forsvaret som må korrigeres. Av leder i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) Jens Jahren. For det første er det... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

LESERINNLEGG: Forsvaret vokter våre havområder

Forsvarsministeren føler tydeligvis behovet for å forklare folk i Nord at «Forsvaret tar vare på dere». Problemet er at fly i luften alene ikke løser de oppgavene Forsvaret er satt til å... Les mer »
f-35

Sikkerhetspolitisk panelsamtale i Bodø med Per Willy Amundsen

I samarbeid med Norges Offisers- og Spesialistforbund, NTL Forsvaret og High North News arrangerer UTSYN – Forum for utenriks og sikkerhet en panelsamtale om nye sikkerhetspolitiske strategier i Arktis og alliert mottak... Les mer »
forsvar norge

Ny bok: Til forsvar av landet

I en ny bok ønsker jusprofessor Sigmund Simonsen på et generelt grunnlag å klargjøre hva forsvarsmaktens rettslige handlingsrom og handleplikt er i fred, krise og krig: Når og på hvilke vilkår kan... Les mer »
f-16

Arctic Challenge Exercise i Bodø er i gang

De siste dagene har rundt 850 deltakere fra ni nasjoner etablert seg på Luftforsvarets base i Bodø. Gjennom samarbeidet Nordic Defence Cooperation (NORDEFCO) har de nordiske landene Sverige, Norge og Finland invitert... Les mer »
politihøgskolen

Politiet i Norge forbereder seg på «svenske tilstander»

En lastebil kjøre inn i folkemengder i flere gater. Terrorhendelsen i Stockholm 7. april 2017 drepte fem tilfeldige mennesker, og skadet 15 alvorlig. Et hundretall mennesker til var i livsfare. Erfaringene fra... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

Brudd i lønnsoppgjøret for Befalets Fellesorganisasjon

Det er nå brudd i forhandlingene mellom staten og Befalets Fellesorganiasjon. Jens Jahren, som er lederen i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er meget skuffet over Statens manglende forhandlingsvilje i det statlige lønnsoppgjøret. –... Les mer »