forsvaret

LSERINNLEGG: Forsvaret trenger ansatte!

Arbeidet med ny langtidsplan for Forsvaret har allerede skapt debatt. Det er bra, for Norges sikkerhet er for viktig til å overlates til noen få med spesiell interesse for temaet. Samfunnsdebatten og... Les mer »
hæren

Hæren deltar med Brigade Nord på øvelse Northern Wind i Sverige

Øvelse Northern Wind gir Brigade Nord mulighet til å øve integrert sammen med allierte NATO-styrker i et høyintensitetsscenario under vinterforhold i nord. Øvelsen er en internasjonal øvelse. Sverige er vertsland. De nordiske... Les mer »
forsvaret

Nasjonal beredskapskonferanse: Totalforsvaret og ukjente trusler

Fremtidens trusler mot samfunnssikkerhet er tema på Elverum 6. og 7. mai. Nasjonal beredskapskonferanse retter seg særskilt inn mot operative miljøer i flere sektorer. Høgskolen i Innlandet, Politihøgskolen og Forsvarets høgskole er... Les mer »
f-16

Nedleggelsen av kampflybasen i Bodø: Må skape 315 nye arbeidsplasser

Kommunen bestilte studie om konsekvensen av nedleggelsen av kampflybasen i Bodø. Nå er resultatet klart. Bodø-samfunnet vil få en redusert vekst og trenger å skape 315 nye arbeidsplasser innen 2022 for å... Les mer »
kystverket

Oljevernaksjonen etter havariet av KNM Helge Ingstad er avsluttet

Med KNM Helge Ingstad på plass ved Haakonsvern i Bergen avsluttes den statlige oljevernaksjonen som har pågått i nesten fire måneder. Den norske fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS kolliderte... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøkte Tyrkia

Utviklingen i Tyrkias utenriks- og forsvarspolitikk, den innenrikspolitiske situasjonen og utviklingen i landets nærområder var på agendaen da Stortingets utenriks- og forsvarskomité (UFK) besøkte Tyrkia 24. januar. – Det er viktig å... Les mer »
forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt: «Look to Norway»

Små høyteknologiske nasjoner som Norge kan bidra til at USA og dets allierte beholder sitt teknologiske fortrinn. Det hevder en kronikk publisert på det amerikanske nettstedet National Review i desember. Kronikken er... Les mer »
forsvaret sopra steria

Forsvaret velger Sopra Steria for fjerde gang

Sopra Steria har enda en gang fått jobben med å levere utviklingstjenester til forvaltningen av Forsvarets sikre IKT-plattformer. Rammeavtalen gjelder de neste to årene, med mulighet for forlenging i ytterligere fem år.... Les mer »
militær kolonne

Militær trafikk på veiene i Troms

Fra torsdag 17. januar vil det være militær trafikk på veiene mellom Sørreisa og Bardufoss, samt at veier mellom Stangnes havn i Harstad og til Åsegarden vil bli påvirket fra fredag 18.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Nei til privatisering av Forsvaret!

Denne uken skal forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ta stilling til om Forsvaret skal konkurranseutsette deler av vedlikeholdet av eget materiell som de i dag gjør selv. Det skal spares over 300 millioner kroner... Les mer »