politihøgskolen

Politiet i Norge forbereder seg på «svenske tilstander»

En lastebil kjøre inn i folkemengder i flere gater. Terrorhendelsen i Stockholm 7. april 2017 drepte fem tilfeldige mennesker, og skadet 15 alvorlig. Et hundretall mennesker til var i livsfare. Erfaringene fra... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

Brudd i lønnsoppgjøret for Befalets Fellesorganisasjon

Det er nå brudd i forhandlingene mellom staten og Befalets Fellesorganiasjon. Jens Jahren, som er lederen i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) er meget skuffet over Statens manglende forhandlingsvilje i det statlige lønnsoppgjøret. –... Les mer »
f-16

Alle F-16 flyene samlet i Bodø

Fra i dag av skal F-16 kun flys fra Bodø. Etter snart førti år med denne jagerflytypen skal alle flyene flyttes til Bodø. Målet er at de nye F-35-flyene skal forsvare luftrommet... Les mer »
forsvaret

LSERINNLEGG: Forsvaret trenger ansatte!

Arbeidet med ny langtidsplan for Forsvaret har allerede skapt debatt. Det er bra, for Norges sikkerhet er for viktig til å overlates til noen få med spesiell interesse for temaet. Samfunnsdebatten og... Les mer »
hæren

Hæren deltar med Brigade Nord på øvelse Northern Wind i Sverige

Øvelse Northern Wind gir Brigade Nord mulighet til å øve integrert sammen med allierte NATO-styrker i et høyintensitetsscenario under vinterforhold i nord. Øvelsen er en internasjonal øvelse. Sverige er vertsland. De nordiske... Les mer »
forsvaret

Nasjonal beredskapskonferanse: Totalforsvaret og ukjente trusler

Fremtidens trusler mot samfunnssikkerhet er tema på Elverum 6. og 7. mai. Nasjonal beredskapskonferanse retter seg særskilt inn mot operative miljøer i flere sektorer. Høgskolen i Innlandet, Politihøgskolen og Forsvarets høgskole er... Les mer »
f-16

Nedleggelsen av kampflybasen i Bodø: Må skape 315 nye arbeidsplasser

Kommunen bestilte studie om konsekvensen av nedleggelsen av kampflybasen i Bodø. Nå er resultatet klart. Bodø-samfunnet vil få en redusert vekst og trenger å skape 315 nye arbeidsplasser innen 2022 for å... Les mer »
kystverket

Oljevernaksjonen etter havariet av KNM Helge Ingstad er avsluttet

Med KNM Helge Ingstad på plass ved Haakonsvern i Bergen avsluttes den statlige oljevernaksjonen som har pågått i nesten fire måneder. Den norske fregatten KNM Helge Ingstad og tankskipet Sola TS kolliderte... Les mer »
stortinget

Utenriks- og forsvarskomiteen besøkte Tyrkia

Utviklingen i Tyrkias utenriks- og forsvarspolitikk, den innenrikspolitiske situasjonen og utviklingen i landets nærområder var på agendaen da Stortingets utenriks- og forsvarskomité (UFK) besøkte Tyrkia 24. januar. – Det er viktig å... Les mer »
forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt: «Look to Norway»

Små høyteknologiske nasjoner som Norge kan bidra til at USA og dets allierte beholder sitt teknologiske fortrinn. Det hevder en kronikk publisert på det amerikanske nettstedet National Review i desember. Kronikken er... Les mer »