forsvaret sopra steria

Forsvaret velger Sopra Steria for fjerde gang

Sopra Steria har enda en gang fått jobben med å levere utviklingstjenester til forvaltningen av Forsvarets sikre IKT-plattformer. Rammeavtalen gjelder de neste to årene, med mulighet for forlenging i ytterligere fem år.... Les mer »
militær kolonne

Militær trafikk på veiene i Troms

Fra torsdag 17. januar vil det være militær trafikk på veiene mellom Sørreisa og Bardufoss, samt at veier mellom Stangnes havn i Harstad og til Åsegarden vil bli påvirket fra fredag 18.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Nei til privatisering av Forsvaret!

Denne uken skal forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen ta stilling til om Forsvaret skal konkurranseutsette deler av vedlikeholdet av eget materiell som de i dag gjør selv. Det skal spares over 300 millioner kroner... Les mer »
forsvaret

Forsvarets minnedag markeres

Tradisjonen tro markeres Forsvarets minnedag første søndag i november. Siden 2007 har Forsvarets hedret de som har ofret liv og helse i tjeneste i eller utenfor Norge, da Forsvarets minnedag ble innført.... Les mer »
f-35

LESERINNLEGG: Senterpartiet best på forsvar og sikkerhet!

Store deler av landet blir berørt når NATO-øvelsen Trident Juncture igangsettes denne måneden. Det er en både omfattende og viktig øvelse for både Norge og dets allierte. Over 40 000 militære personell... Les mer »
brigade nord

Militær trafikk og øvingsaktivitet i oktober

Det vil bli en god del militær trafikk på veiene i Midt-Troms og nordre Nordland, i forbindelse med øvingsaktivitet i oktober, opplyser Hæren. Det vil være kolonnetrafikk før og etter øvelse Trident... Les mer »
befalets fellesorganisasjon

LESERINNLEGG: Personellet er taperen i Forsvarsbudsjettet

Regjeringens budsjettforslag som ble lagt fram på mandag hadde fint lite om personell, men mye om investeringer, aktiviteter og kampkraft. Taperen i budsjettet er personellet. Et budsjett uten å nevne de ansatte... Les mer »
Foto: Forsvaret

LESERINNLEGG: Den hemmelige forsvarsdebatten

I sommer har vi hatt en debatt om debatten rundt Forsvaret. Betegnende nok står de fleste deltakerne utenfor forsvarssektoren, og de tar som utgangspunkt at Forsvaret i all vesentlighet kan diskuteres på... Les mer »
forsvaret

Brigade Nord markerer 65 år med film og konsert

1. september er det 65 år siden Brigaden i Nord-Norge ble etablert, og dagens Brigade Nord markerer dette denne uken. Det er invitert en del veteraner og gjester til arrangementet som hovedsakelig... Les mer »
f-16

Stor Nato-øvelse i Norge: 60 fly til Bodø

En av de største Nato-øvelsene i Norge noensinne starter 25. oktober og fortsetter til 7. november, men allerede i august begynner de første å komme, melder Avisa Nordland. Over 40.000 personer, 130... Les mer »