frende

Ser du hva dette var?

Dette var en julestjerne i papir. Den tok fyr. Selv om elektrisk julebelysning er årsak til branner hvert eneste år, tør halvparten av oss la lysene stå på om natten. – Julebelysning... Les mer »
matvarer

Strømmen går og maten i fryseren blir ødelagt. Hva gjør du?

Har du kommet hjem til ødelagt mat på grunn av strømbrudd? Selv om maten ikke kan reddes, kan det hende du får dekket verdien av den tapte biffen. Ifølge tall fra Finans... Les mer »
if forsikring

Advarer mot å bruke brannteppe på fettbrann

Nye brannforsøk avslører at branntepper egner seg dårlig til å slokke komfyrbranner i matolje og smult. De praktiske forsøkene ved If Sikkerhetssenter i Hobøl viser at ved høye temperaturer vil røyk og... Les mer »
frende

Slik sjekker du om staken din er brannfarlig

En av fem husker ikke når de kjøpte adventsstaken sin. Nostalgisk gjenbruker vi den samme pynten år etter år. Det kan være brannfarlig. 4 av 10 sier at adventsstaken deres er mer... Les mer »
Håkon Holo Dagestad

Hagsets skade ble et levende mareritt

Knut Asbjørn Hagset skulle bare inn i bilen sin, på vei til et møte. Foten sklir i fottrinnet på bilen, og han faller på ryggen mot dørlista. Dette skulle bli starten på... Les mer »
bilkrasj

– Altfor ofte stikker den skyldige av

Hvert år utbetaler forsikringsselskapene over en halv milliard kroner til bileiere som har fått bilen påkjørt mens den stod parkert. Hvis synderen stikker av, blir bileieren sittende igjen med regningen. Mange bileiere... Les mer »
bil mobil

Så mange sjekker mobilen bak rattet

Fire av ti sier at de har lest eller skrevet tekstmelding mens de kjører bil. – Mobilbruk i bil er livsfarlig. Det må folk skjønne før det er for sent. Det sier... Les mer »
biler parkering

Pass på: 500 parkeringskader på Black Friday!

Black Friday blir for noen ekstra mørk på grunn av uoppmerksomme sjåfører. Tall fra i fjor viser at antall skader økte med 40 prosent i forhold til andre fredager. En av tre... Les mer »
newswire

Eksplosiv vekst av skjeggkre i norske boliger

I løpet av de siste årene har skjeggkrebestanden eksplodert i Norge. I Fra 2016 til 2017 ble antallet bekjempelser tredoblet, og trenden ser ut til å fortsette, viser tall fra Folkehelseinstituttet. Men... Les mer »
lys bil

Mange nordmenn klager på forsikringsvilkår ved leie av bil

Nordmenn strever med å forstå forsikringstilbudene som blir presentert hos leiebilselskapene. I 2017 mottok Forbrukerrådet nesten 700 henvendelser relatert til forsikring på leiebil, der brorparten gjaldt avtaler inngått i utlandet. Hovedårsaken er... Les mer »