bilbrann

30.000 sprinkleranlegg har aldri blitt kontrollert

Sprinkleranlegg skal begrense og forhindre alvorlige branner, men ifølge Kompetansesenter for brann- og driftspersonell har 30.000 slike anlegg aldri blitt kontrollert. – Ingen har sjekket om de faktisk virker! Det sier daglig... Les mer »
vinter fjell

Stor snøskredfare i Nord-Norge

Det er utstedt rødt farevarsel for snøskred i store deler av Nordland og Vestlandet. NVE melder at mildvær øker skredfaren, og det er stor fare for utløste våte skred. – Folk bør... Les mer »
bilbrann

Krever sprinkleranlegg i alle norske parkeringshus

Etter brannen i parkeringshuset ved Sola flyplass krever Tryg Forsikring nå en gjennomgang og kartlegging av alle norske parkeringshus med tanke på brannsikkerhet. – Som et strakstiltak må alle offentlige parkeringshus utstyres... Les mer »
lofoten

Stor skredfare og søkk vått i Nordland

Mildværet herjer med Nordland i dag. Det er stor snøskredfare i fjellet og varsles kraftig vind og mye nedbør. Uvanlig mild og fuktig luft fra sørvest treffer Nordland i løpet av mandag.... Les mer »
bilbrann

Frykter at biler for 320 millioner må kondemneres

Tryg Forsikring frykter at alle de 1300 bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres. Bilene har stått i sterk varme og røyklukt, og trolig kan alle bilene være totalskadd. Prisen kan bli... Les mer »
avinor

Ikke trygt å slippe folk inn etter brannen på Stavanger lufthavn

En foreløpig vurdering konkluderer med at det ikke er forsvarlig å slippe folk inn i de delene av parkeringshuset som er skadet etter brannen på Stavanger lufthavn, Sola. – Vi har nå... Les mer »
tryg

Frykter store skader ved springflo

Høy vannstand kan gi store materielle skader. Onsdag kan vannet stige til 130 cm over normal vannstand mange steder i landet. Særlig båtfolk bør være oppmerksomme. Meteorologene har gått ut med rødt... Les mer »
telenor

Over halvparten av befolkningen frykter ID-tyveri

For mange er ID-tyveri det verste marerittet de kan tenke seg, og på det «mørke nettet» selges sensitiv informasjon til høystbydende. En ny undersøkelse fra Telenor viser at hele 54 prosent av... Les mer »
lofoten

86 druknet i fjor – 11 i Nordland

I 2019 omkom 86 personer av drukning i Norge, 73 menn og 13 kvinner. Fire barn druknet i badeulykker, og Rogaland er fylket med flest antall druknede. 11 druknet i Nordland i... Les mer »
if

Nesten 250 If-skader fra brannen i P-huset

Torsdag formiddag hadde forsikringsselskapet If mottatt 240 skademeldinger fra storbrannen på Stavanger lufthavn Sola. If venter at tallet stiger betraktelig. Tilstanden på mange av de skadde bilene er fortsatt uavklart fordi det... Les mer »