katt jul

Nordmenn mer bekymret for stress enn for brann i jula

Nær 1 million nordmenn er mest bekymret for høyt stressnivå og dårlig stemning i jula. Til sammenlikning er snaue 190 000 mest bekymret for å glemme å slukke stearinlys. Det viser en... Les mer »
bil ratt speedometer

«Ingen» innrømmer å ha bulket inn i andre

Nesten 16 prosent av oss har opplevd at bilen er blitt skadet på en parkeringsplass, men kun noen få innrømmer å selv ha bulket borti en bil. – Noen må stå bak... Les mer »
matlaging

Kun en av fire i Nordland har innstallert dings som forhindrer komfyrbrann

Nær halvparten av boligbrannene i fjor skyltes komfyrbranner. En komfyrvakt kunne forhindret de fleste av disse, men kun en av fire i Nordland har installert den. Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og... Les mer »
bolig bil

2 av 10 får ikke stoppet vannet

Oppdager man en vannlekkasje er det viktig å få skrudd av vannet raskt. Det kan forhindre omfattende og kostbare skader. Nå viser en ny undersøkelse at 20 prosent ikke vet hvor stoppekranen... Les mer »
bolig kjøkken brann

Menn topper brannstatistikken

Siden år 2000 har 1079 personer omkommet i brann i Norge, men aldri før har kjønnsfordelingen vært så skjev som nå. Nå starter brannsesongen igjen. – Menn har dessverre toppet dødsbrannstatistikken i... Les mer »
hus vinter

350 000 har skadet seg på glatta det siste året

Hver vinter skader tusenvis av nordmenn seg når de faller på isen. Unge skader seg mer på isen enn andre, viser ny undersøkelse. – Man må ikke være flau over å bruke... Les mer »
bolig kjøkken brann

Disse brannfellene går vi i før jul

Undersøkelse om nordmenns vaner bekymrer forsikringsselskap i brannmåneden desember. I desember i fjor rykket brann- og redningsvesenet ut til 359 branner og branntilløp i norske boliger. Det er mer enn i noen... Les mer »
brann

1 av 4 har opplevd branntilløp i hjemmet

Over 1,1 millioner nordmenn har opplevd at noe har tatt fyr i hjemmet. Stearinlys som setter fyr på gardiner og duker oppgis som den vanligste årsaken. Det fremkommer i en ny undersøkelse... Les mer »
vinter trafikk vei

– Skremmende at folk kjører uten klar sikt

3 av 10 bilister sier at de kjører før rutene er fri for snø, is og dugg. Kjører du med denne sikten kan det få enorme konsekvenser. Fra fredag har Meteorologisk institutt... Les mer »
pils

Ikke ta denne sjansen dagen etter julebordet!

1 av 3 har kjørt uten å vite om de er edru dagen derpå. I fjor ble dobbelt så mange drept av ruskjøring som året før. – Julebord eller ei, du skal... Les mer »