bjørn erik

Fondskundene kjøper kombinasjonsfond og eiendomsfond

Nordnets fondskunder virker usikre på børsutviklingen fremover. I september nettosolgte de både aksjefond og rentefond, og økte investeringene i kombinasjonsfond og defensive aksjefond, som eiendomsfond og lavbetafond. September ble nok en sterk... Les mer »

Nye svanemerkede fond fra KLP

KLP, Norges største pensjonsselskap, lanserer nå fire nye, svanemerkede fond. KLP lanserte sitt første svanemerkede fond i juni 2018. Dette fondet har slått godt an hos kundene – også blant forbrukere –... Les mer »
aksjer valuta fond

KLP lanserer nye grønne fond – Kutter prisen

KLP Mer Samfunnsansvar er en familie med fem fond; tre aksjefond og to rentefond. KLP Mer Samfunnsansvar er fossil- og våpenfrie og investerer bare i selskaper som blir rangert høyt på samfunnsansvar.... Les mer »
skatt

– Ikke søl bort konfirmasjonsmilliarden

Norske konfirmanter får til sammen over en milliard kroner i pengegaver. – De smarte ungdommene bruker pengene til å skaffe seg en fordel på boligmarkedet, sier Pål Bergskaug, direktør for formuesforvaltning i... Les mer »
bjørn erik

Schizofrent marked gjør fondskundene nervøse

Mens Nordnets fondskunder storkjøpte aksjefond i juli, solgte kundene omtrent like mye i august. Rentemarkedet spår resesjon og børsfall, men de globale aksjemarkedene er tett på all time high.  Nordnets privatkunder nettosolgte... Les mer »
penger

Penger til overs etter sommeren? Slik sparer du smart

Nye tall fra Finans Norges Forventningsbarometer viser at nordmenn ønsker å spare mer enn noen gang. – De som har noen kroner til overs har en gyllen mulighet til å starte sparing,... Les mer »
sbanken

Sbanken kutter prisen på over 400 fond

Nå blir det billigere for nordmenn å spare i fond. Sbanken mener fondsdistributører tar seg for godt betalt av norske sparere. – Norske sparere kan enkelt spare tusenlapper, sier Sbanken. Forbrukerrådet jubler... Les mer »
nordnet

Ingen sommerferie for Nordnets fondskunder

Til tross for at juli måned er en av de roligste i handelsmånedene i året, har ikke dette stoppet fondskundene. Med en solid oppgang på verdens børser har fondskundene fått god valuta... Les mer »
børs

Fondskunder posisjonerer seg for korreksjon

Aksjemarkedene steg igjen i juni, men negativ utvikling i handelskrigen skremte fondskundene. Nordnets privatkunder nettosolgte fond for 67 millioner kroner i juni. Aksjefond ble solgt for 94 millioner, mens rentefond ble kjøpt... Les mer »
børs

Enklere å finne fond som ikke investerer i kull, våpen og kasino

Nordnet merker økende interesse for bærekraftige fond og lanserer nye verktøy som gjør det lettere å finne frem i fondsjungelen. Sparere får nå muligheten til å filtrere ut fond med uønskede investeringer,... Les mer »