bjørn erik

Fondskunder og aksjekunder reagerte motsatt i tung maimåned

Mens handelskrigen skremte Nordnets fondskunder i mai, fortsatte aksjekundene å laste opp med aksjer. På salgstoppen lå et Kinafond, og på kjøpstoppen var to teknologifond. Mai ble en rød børsmåned. Verdensindeksen MSCI... Les mer »
klp

KLP ut av alkohol- og pengespillselskaper

KLP selger seg nå ut av selskaper som produserer alkohol og pengespill. Pornografi skal heller ikke være i KLPs portefølje. – Vi forvalter over 600 milliarder kroner i pensjonsfond for rundt én million... Les mer »
bjørn erik

Fondskunder kjøper seg opp i teknologifond

Nordnets privatkunder fortsatte å laste opp med fond i april. Men fondskundene solgte aksjefond som investerer på Oslo Børs og kjøpte teknologifond. Nordnets privatkunder nettokjøpte fond for 92 millioner kroner i april.... Les mer »
klp

KLP aksepterer Nasdaqs høynede bud på Oslo Børs

Budet høynes fra 152 kroner per aksje til 158 kroner. Samtidig melder Nasdaq at selskapet godtar å få minst to tredjedeler av aksjene på Oslo Børs VPS, mot tidligere 90 prosent. Akseptfristen... Les mer »
bjørn erik

Storkjøp av fond også i februar

Nordnets fondskunder hamstret aksjefond i februar. – 10 prosent børsoppgang i årets to første måneder er uvanlig sterkt. Nå begynner vi å nærme oss toppnivåene fra i høst, men fondskundene ser ikke... Les mer »
Folketrygdfondet

Folketrygdfondet 2018: Solid i svakt marked

Folketrygdfondets forvaltning av Statens pensjonsfond Norge i 2018 viser en avkastning på -0,4 prosent. Det var 0,8 prosentpoeng bedre enn markedet. Kapitalen var ved årsskiftet på 239,2 mrd. kroner. – Vi leverer... Les mer »
Sissener

Sissener lanserer nytt dynamisk obligasjonsfond

Sissener Corporate Bond Fund er et nytt dynamisk obligasjonsfond med høy fleksibilitet til å kunne tilpasse seg utviklingen i markedet. Målsetningen med fondet er å skape god risikojustert avkastning for investorene. Det... Les mer »
bjørn erik

Nordnet: Storkjøp av aksjefond i knallsterk januarmåned

Nordnets fondskunder lot seg friste av stigende børser i januar, og kjøpte aksjefond med begge hender. Spesielt norske aksjefond var populære. Etter en traurig høst, har aksjemarkedene fått en rakettstart i 2019. Nordnets... Les mer »
aksjer valuta fond

KLP aksepterer Nasdaqs bud på Oslo Børs VPS

Nasdaq melder nå at de vil legge inn et bud på Oslo Børs VPS. Børsens styre har hatt en grundig behandling av budene, og har gitt aksjonærene en omfattende begrunnelse for hvorfor det... Les mer »
klp

Kraftig vekst for indeksfond

Norske personkunder øker sin sparing i indeksfond og kvitter seg med aktive aksjefond. Innføringen av aksjesparekonto og fokus på kostnader er sannsynlige årsaker til denne utviklingen. – For det første har kundene... Les mer »