Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren deltar på VM i skreifiske i Svolvær

Fiskeriminister Harald Tom Nesvik besøker bedrifter i Lofoten og deltar på VM i skreifiske fredag 22. mars og lørdag 23. mars. – Jeg gleder meg til å delta på det tradisjonsrike verdensmesterskapet... Les mer »
nfd

Flere velger fiskeri- og havbruksfag

Ferske søkertall til landets videregående skoler viser større interesse for sjømatnæringen. – Dagens unge skal skape fremtidens sjømatbedrifter og arbeidsplasser. Derfor er det flott at de tar utdanningsvalg som sikrer fremtidig forvaltning... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ønsker handelsavtale med Japan

Norge er klare til å sette seg ved forhandlingsbordet, var budskapet da fiskeriminister Harald T. Nesvik møtte japanske myndigheter i Tokyo. – Japan er et av de viktigste markedene for norsk sjømat.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Markedsførte norsk makrell i Japan

Fiskeriminister Harald T. Nesvik fikk både se og smake makrell fra hjemlige trakter da han besøkte havnebyen Choshi i Japan tirsdag. Japan er Norges desidert største marked for makrell. I fjor eksporterte... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren: Plankton kan bli ny industri

– Vi har nå kunnskaper nok til å kunne åpne for en bærekraftig høsting av rødåte. Det vil legge til rette for ny norsk industri og nye norske arbeidsplasser, sier fiskeriminister Harald... Les mer »
brannfare leirbål

Miljøaktivister brant varder for oljefritt Lofoten

Fra Mandal i sør til Alta i nord tente miljøvernere bål lørdag for gi beskjed om hva de synes om oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja. opplyser NRK. I alt skal miljøaktivister... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Flere får fiske etter «havets Ferrari»

Flere båter får fiske etter makrellstørje etter at kvota har blitt tredoblet fram mot 2020. Det blir også mulighet for sportsfiskere for å fange, merke og slippe ut igjen. – Vi åpner... Les mer »
sjømatråd

Norges sjømatråd: Knallstart for sjømateksporten i 2019

Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller... Les mer »
å rorbuer as

Satser på rorbu-turisme i Lofoten

Lofoten har med tiden blitt et populært reisemål for turister fra både inn- og utland. Årsakene er den imponerende naturen, maten og den autentiske følelsen av å overnatte i de berømte rorbuene.... Les mer »
siemens

Sikrer ren energi til Nordlaks sin første Havfarm

Siemens skal levere strømforsynings- og automatiseringssystemer til Vesterål-selskapet Nordlaks sitt oppdrettsanlegg Havfarm 1. Havfarmen skal leveres i 2020, og er et av de største utviklingsprosjektene i norsk havbruksnæring. Siemens ser et stort... Les mer »