nofima

Økte salgspriser veier opp for økte fangstkostnader

Forskerne i Nofima har estimert at økte salgspriser til en viss grad veier opp for økte kostnader med levendefangst av torsk. For fartøyøkonomien er kvotebonus viktig. Forskningsprosjektet Catch avsluttes i høst. Gjennom... Les mer »
reker

Ny rapport: Store muligheter for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012.... Les mer »
nærings- og fiskeridepartementet

Enighet om norsk-russisk kvoteavtale for 2019

Norge og Russland er enige om fortsatt bærekraftig forvaltning av de viktige fellesbestandene i Barentshavet. – Etter nok en runde med konstruktive og gode fiskeriforhandlinger med Russland er jeg fornøyd med at... Les mer »
nfd

Nytt samarbeid for å stanse fiskerikriminalitet

Det antas at 20 prosent av fisken på markedet i dag kan være fanget ulovlig. Ifølge et konservativt estimat fra rapporten Chasing Red Herrings forsvinner over 192 milliarder kroner til uregulert og... Les mer »
nofima

Ny rapport: Avl kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett

Fremgang i avlsarbeidet kan gi grunnlag for lønnsomt torskeoppdrett. Det kommer fram i en ny rapport som Nofima nettopp har oversendt Nærings- og fiskeridepartementet (NFD). Rapporten er basert på kunnskaps- og erfaringsgrunnlag... Les mer »
sjømatråd

Sjømateksporten har passert 71 milliarder

Norge har eksportert 2 millioner tonn sjømat til en verdi av 71 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 174 000 tonn eller 8 prosent, og en verdiøkning på... Les mer »
natur skog

Norsk Friluftsliv: Prøv høsting i høstferien

I gamle dager var høstferien potetferie, hvor barna ble tatt ut av skolen for å hjelpe til med potetplukking. I dag er ferien en etterlengtet pust i bakken i en travel hverdag,... Les mer »
lakseoppdrett

Sortlands rådmann går for lakseoppdrett ved Holandsneset

Til tross for protester fra lokalbefolkningen på Kleiva og Holand i Vesterålen, vil Sortlands rådmann anbefale at det åpnes for laksoppdrett utenfor Holandsneset, ifølge Vesterålnytt. – Etableringen av et oppdrettsanlegg er et... Les mer »
kreps

I dag starter årets hummerfiske – Husk det er ingen skam å snu

I dag går startskuddet for årets hummerfiske. For mange er det høstens store eventyr. Et eventyr som fort kan bli til et mareritt, hvis du ikke husker ta med deg sikkerheten om... Les mer »
fiskeriministeren stormen

Fiskeriminsteren på kaffebesøk: – Norsk fisk er for billig

Fiskeriminster Harald T. Nesvik (FrP) annonserte at han flyttet kontoret ut til folk der de bor, og fredag var turen kommet til Bodø. Folk fra bransjen i hele Salten var kommet for... Les mer »