norges sjømatråd

Barn og unge fra Nord-Norge blant de dårligste til å spise fisk

70 prosent av barn og unge tror de spiser nok fisk. Sannheten er at bare 18 prosent av de mellom åtte og nitten år spiser fisk minst tre ganger i uken. Nesten... Les mer »
nofima

Er gammel tørrfisk den nye vinen?

Tørrfisk er holdbar i mer enn to år, viser ny Nofima-forskning. Nå ser tørrfiskprodusenter markedspotensial i «ekstra moden» tørrfisk. Tørrfisk er populært i flere land, og har vært en nordnorsk eksportvare i... Les mer »
makrell

Norges Sjømatråd satser på makrell i Asia

Rundt 160 makrellaktører i Japan og Sør-Korea er klare for å møte norske samarbeidspartnere. Det skjer når Norges sjømatråd arrangerer makrellseminarer i Seoul og Tokyo i begynnelsen av juni. Japan og Sør-Korea... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren signerer lakseavtale med Kina

To sjømatavtaler blir signerte mandag 20. mai. Signeringen skjer i forbindelse med besøk fra Kinas veterinær- og tollminister. – Kina er en av våre største vekstmarkeder. Disse avtalene er viktige for norske... Les mer »
makrell

Fiskebåt: – Godt tilfreds med revidert makrellråd

Fiskebåt er svært tilfreds med at det internasjonale havforskningsrådet (ICES) mer enn dobler kvoterådet for makrell. Kvoten for 2019 økes fra 318 000 tonn til 770 000 tonn, etter at ICES har... Les mer »
bedriftsforbundet

LESERINNLEGG: En tsunami på vei mot land

De omfattende strukturelle endringene som har foregått i lang tid på havsiden i sjømatsektoren er i ferd med å slå inn over landindustrien som en tsunami. Jeg er redd at den vil... Les mer »
nofima

Hvorfor smaker agurksalat så godt til laks?

17. mai-klassikeren «Laks med agurksalat» er å finne på mange norske festbord. Agurk har vært laksens trofaste følgesvenn i en årrekke, og det er ikke uten grunn. Laksen går nemlig gjennom prosesser... Les mer »
Foto: Petter Hansen

Lurøy kommune til topps takket være fiskeoppdrett

Lille Lurøy kommune topper listen i Kommunal Rapports Økonomibarometeret 2019, opplyser flere medier. Det skal være lokal oppdrettsnæring som gir rekordhøye skatteinntekter for Lurøy kommune. Lurøy kommune i Helgeland, med under 2000... Les mer »
nofima

Fortsatt svak krone gir drahjelp til fiskeeksportører

Eksportverdien for ferske fiskeprodukter har den siste tiden fått noe mer drahjelp fra kronekursen enn de fryste produktene. Samtidig er begge kategoriene godt hjulpet av den fortsatt svake kronen, viser tall fra... Les mer »
norges sjømatråd

Muligheter og utfordringer i skalldyrbransjen

Norske skalldyr er i vinden som aldri før. For produsenter, eksportører og innkjøpere kan skalldyrdrømmen by på store muligheter, men også utfordringer og skjær i sjøen. Sjømatrådet inviterer derfor til skalldyrkonferanse der... Les mer »