Aker BioMarine

Aker BioMarine og VARD lanserer verdens første spesialbygde krillfartøy

Antarctic Endurance er navnet på fartøyet som fredag ble døpt i Ålesund. Krillfartøyet blir Aker BioMarines flaggskip innen energieffektiv fangst og operasjon og er et resultat av det ypperste innen norsk maritim... Les mer »
fiskebåt

Fiskerne er fornøyd med den nye regjeringsplattformen

– Vi er tilfreds med at plattformen tar hensyn til våre innspill i forhandlingene. Sentralt for hele fiskeflåten er det at ressursfordelingen ligger fast. Forutsetningen om tilbakefall av strukturkvoter i fartøygruppene innfris... Les mer »
avinor

Skal frakte norsk sjømat direkte til Kina

Det slovakiske fraktselskapet Air Cargo Global startet torsdag sin nye direkte fraktrute mellom Avinor Oslo lufthavn og Tianjin Binhai International Airport i Kina. Air Cargo Global skal operere ruten mellom Norges hovedflyplass... Les mer »
kiwi

56,8% økning i fiskesalg hos KIWI

Fiskesalget har tatt av i KIWI, etter at kjeden kuttet prisene tilsvarende momsen. På én uke har salget økt med 56,8 prosent i volum. – Tallene taler for seg. Tilbakemeldingene vi får... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Strengere regler for bruk av lusemidler

– Det er stor usikkerhet knyttet til miljøeffekten av lusemidler i oppdrettsanlegg. Derfor strammer vi nå inn reglene for bruk av slike legemidler ut i fra et føre-var-hensyn, sier fiskeriminister Harald T.... Les mer »
lofoten reine

Har kunnskap – Mangler insentiver

Åtte års forskning har gitt teknologiske løsninger og omfattende kunnskap om hvordan fisk fanget med trål og not kan få topp kvalitet. Storsatsingen på framtidens fiskeri, CRISP, går mot slutten. Forskere ved... Les mer »
fisk mat

Ny rapport: 2 av 3 tror på økt foredling i sjømatnæringen i Norge

Årets Sjømatbarometer setter fokuset på foredling i sjømatnæringen, og til tross for dagens lave foredlingsandel tror majoriteten på økt foredling de neste 5 år i Norge. For å at dette skal bli... Les mer »
continental

Nye transportbånd fra Continental i oppdrettsnæringen

Continental lager ikke bare dekk og produkter til bilindustrien. Det tyske selskapet har også laget en ny type transportbånd som har blitt brukt med stor suksess i norsk oppdrettsindustri.  Continentals lukkede transportbånd... Les mer »
laks

Franske aviser negative til norsk laks

Forsker Florent Govaerts har studert franske aviser over ti år for å se hva som skrives om norsk laks. De fleste av de 134 artiklene var negative, noe som kan ha gått... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeriministeren søker jobb i Nordland

Fiskeriminister Harald T. Nesvik vil ut og jobbe i sjømatbedrifter i hele landet. Nå oppfordrer han bedriftene i Nordland til å invitere. – Hver dag går flere tusen personer til en jobb... Les mer »