kreps

Tid for hummerfiske – Og godt nytt for framtiden

Nye regler har gitt ønsket effekt og legger til rette for god fiskelykke og fantastiske smaksopplevelser i høst. Feir årets etterlengtede premiere med en delikat supé på TanumStrand, og delta på en uforglemmelig safari... Les mer »
nofima

99 forskere samlet om forebyggende fiskehelse

Forrige uke møttes forskere og industri fra hele verden til symposium for å dykke ned i forskning på fiskens skinn, tarm og gjellevev i akvakultur. Med det retter de mer oppmerksomhet mot... Les mer »
reker

Fakta om lusemidler og reker

Mulige miljøeffekter av kjemikalier som anvendes til lakselusbehandling i oppdrett er et tema som opptar både fiskere, forskere og fiskeoppdrettere. Graden av miljø-påvirkning i forbindelse med slik kjemikaliebruk er lite kjent, følgelig... Les mer »
svalbard

LESERINNLEGG: Hører torsken egentlig hjemme på Svalbard?

I juli 1873 ble det satt ut garn i Raudfjorden på Svalbard av noen hvalfangere for å skaffe seg proviant. De hadde regnet med å fange røye, men endte opp med å... Les mer »
brexit england

Diskuterte brexit i London

Adgangen til å fiske i hverandres soner var ett av temaene da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte sin britiske kollega George Eustice i London i dag. – Det viktige for... Les mer »
fiskestang

To øst-europeere tatt for tjuvfiske i Ranelva

2 personer av Øst-Europeisk opprinnelse ble lørdag kveld pågrepet for fiske i Ranaelva, opplyser politiet i Rana. Elva er totalfredet og helt stengt for fiske. De to øst-europeerne ble avhørt og de... Les mer »
nfd

Brexit: Næringsministeren og fiskeri- og sjømatsministeren til London

Brexit står på programmet når næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøker London neste uke. – Norge har inngått flere avtaler med Storbritannia i forbindelse med brexit. Det... Les mer »
jakt

Godt samarbeid for NJFF og NFS i fjellet!

Norges Fjellstyresamband (NFS) og Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har fornyet sin samarbeidsavtale for fem nye år. Det gode samarbeidsklimaet sikrer en langsiktig og god forvaltning av jakta og fisket i våre... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

100 000 kroner til sjømattiltaket «Trendy klippfisk»

Sjømattiltaket «Trendy klippfisk» får 100 000 kroner for å utvikle nye, trendy retter av salt- og klippfisk basert på nye, spennende lokale råvarer og smaker. – Selv om Norge er en av... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nesvik blir fiskeri- og sjømatminister

Nesvik ble utnevnt til statsråd i august 2018, og tiltrådte da som fiskeriminister. I statsråd ble tittelen utvidet til fiskeri- og sjømatminister. – Fra dag én har jeg understreket at jeg ikke... Les mer »