coop hoel

Coop går inn på eiersiden i Norsk Kvalitetsmat AS

Norsk Kvalitetsmat har levert fiskemat til Coops butikker siden 2008. De to aktørene inngår et enda tettere samarbeid nå når Coop Norge Industri kjøper 45 prosent av aksjene i selskapet. – Oppkjøpet... Les mer »
laks

Stadig dyrere å «lage» laks

Norske lakseprodusenter er blant de mest effektive i verden. Men selv om kostnadene for produksjon i Norge øker i mindre grad enn de siste årene, blir det stadig dyrere å oppdrette laks.... Les mer »
laks

Norsk sjømateksport fortsetter å øke – Eksporterte for nesten 11 milliarder i oktober

Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 87 milliarder kroner. Eksportvolumet har falt med 4 prosent, og verdien har økt med 8 prosent eller 6,3... Les mer »
mat kina

Vesteraalens fiskeboller selges i Kina

Nå er det startet med salg av Vesteraalens fiskeboller fra Nordland i Kina. Foreløpig selges fiskebollene via ulike nettbutikker, der over halvparten av kineserne bestiller matvarene, opplyser NRK. – Dette er verdens... Les mer »
nofima

Mellomstore lakseoppdrettere «vant»

I 2017 ble det etablert ett nytt system for tildeling av produksjonskapasitet for oppdrettslaks. I 2018 ble det for første gang brukt. Flere hadde på forhånd fryktet at det skulle favorisere de... Les mer »
fisk sjark lofoten

– Staten tapper kystkommunene

NFKK representerer havbrukskommunene i Norge, og reagerer på Havbruksskatteutvalgets forslag til hvordan staten skal håndtere den enorme økonomiske gevinsten i oppdrettsnæringa de siste årene. Utvalget har nå overlevert sin innstilling til Finansdepartementet.... Les mer »
laks

Unge tyskere spiser mer laks

Tyskerne er mest kjent for sitt kjøttkonsum, men en fersk sjømatstudie utført av Sjømatrådet viser at konsumet av fersk laks i Tyskland har mer enn fordoblet seg på fem år. En av... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil øke sjømateksporten til Kina

Fiskeri – og sjømatminister Harald T. Nesvik tok opp markedsadgangen for norsk sjømat til Kina da han møtte visetollminister Zhang Jiwen i Beijing. – Kina er viktig marked for norsk sjømat. De... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Må ha norsk kvote for å fangste snøkrabbe

EU vil legge til rette for at medlemsstatene kan drive snøkrabbefangst i norske farvann. – Det holder ikke med lisenser fra EU, sier fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik. Europakommunikasjonen foreslår nok... Les mer »
terje halleland

Terje Halleland (FrP): – Bellonas aksjon mot boreriggen en fare for liv og helse

29. oktober varslet Bellona at de er på vei ut til Trænarevet på Helgeland for å aksjonere mot boreriggen West Hercules. Bakgrunnen for aksjonen er at organisasjonene Natur og Ungdom, Norges Miljøvernforbund... Les mer »