stensil

Brexit dobler Riva–forsikring

Forsikringsnestor Gard A. Bjørnstad ser betydelige kostnads-økninger skylle innover norske virksomheter som følge av Brexit. – Jeg er redd dette bare er starten på en kostbar bølge som følge av re-forsikring av... Les mer »
cv mal

Budsjettet: Gode og dårlige nyheter for jobbskaping

Et budsjett med få overraskelser er bra. De siste årene har bedriftene fått avgiftssjokk som har gått på bunnlinja løs. Norske bedrifter trenger forutsigbarhet for å lage løsninger inn mot lavutslippssamfunnet. –... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nesvik diskuterte brexit med sin spanske kollega

Brexit var hovedtema da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik i dag møtte sin spanske kollega landbruks-, fiskeri- og matminister, Luis Planas Puchades, i Vigo i Spania. Målet med møtet med den... Les mer »
kalkulator

Bedrifter med registrerte patenter, varemerker og design er motoren i norsk økonomi

En ny europeisk undersøkelse viser at bedrifter med utstrakt bruk av patentering, varemerke- og designregistrering (IPR-bedrifter) både tjener mest og betaler sine ansatte best. Om lag 50 % av den totale økonomiske... Les mer »
eu

EU skal satse 1000 milliarder på forskning og innovasjon: – Norsk næringsliv kan oppnå milliarder i FoU støtte fra EU

En ny EU-rapport trekker frem fem satsingsområder for europeisk næringsliv blant annet innen marine teknologier og energi, to områder hvor Norge har en høy stjerne. Rapporten ble nylig presentert på Research and... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til Spania

Fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøkjer Vigo i Spania 30. september – 1. oktober. Han skal blant annet ha politiske samtaler med Spania sin landbruks-, fiskeri- og matminister, Luis Planas. Nesvik... Les mer »
virke

Virke: – Norge kan tape minst 48 milliarder ved å gå ut av EØS

Ferske beregninger viser at norsk utmelding kan komme til å koste minst 48 milliarder i tapt produksjon bare det første året alene. I kommunevalget stemte en av fire på partier som ønsker... Les mer »
brexit england

Diskuterte brexit i London

Adgangen til å fiske i hverandres soner var ett av temaene da fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik møtte sin britiske kollega George Eustice i London i dag. – Det viktige for... Les mer »
nfd

Brexit: Næringsministeren og fiskeri- og sjømatsministeren til London

Brexit står på programmet når næringsminister Torbjørn Røe Isaksen og fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik besøker London neste uke. – Norge har inngått flere avtaler med Storbritannia i forbindelse med brexit. Det... Les mer »
lynx

Mange blir lurt når de kjøper parmesan

Det er stor uvitenhet om at Parmigiano Reggiano er den eneste osten med betegnelsen parmesan. På hjemmesiden til flere restauranter og butikker som tilbyr og skriver om parmesan, blir det feilinformert om... Les mer »