islam

LESERINNLEGG: Norge bruker stemme med de islamske statene i FN

Hvert år innleder FN adventstiden med å vedta en stor bunke med sterkt Israel-fiendtlige resolusjoner. Norge har lenge og konsekvent stemt sammen med det automatiske flertallet som de islamske statene har i... Les mer »
Brønnøysundregistrene

Norge best i EU/EØS

Norge scorer høyest blant alle EU/EØS-landene i brukertest av informasjon til utlendinger som ønsker å starte virksomhet. Alle land som omfattes av EUs tjenestedirektiv er pliktig til å ha ett felles kontaktpunkt... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Norge skal ikke gi suverenitet til fremmede makter

Det er grunnlovsfestet at Norge skal være et selvstendig og uavhengig rike basert på de verdiene vi har fått gjennom vår kristne kulturarv og humanismen. Norge skal styres gjennom lover vedtatt av... Les mer »
nfd

Nesvik slår til igjen: Enighet om makrellavtale for 2019

Norge, EU og Færøyene har i dag inngått en avtale om en totalkvote (TAC) på 653 438 tonn makrell for 2019. Dette innebærer en samlet nedgang på 20 prosent fra totalkvoten for... Les mer »
trondheim

Prestisjeprosjekt til norsk energibransje

Energimiljøet i Norge har fått 100 millioner kroner fra EUs Horizon2020 program for å finne en smart løsning for den energieffektive, robuste og sunne byen. Nylig hadde +CityXchange kick-off i Trondheim. Trondheim... Les mer »
bodø kommune

Feiring etter EU-ja til Bodøs søknad om Europeisk kulturhovedstad i 2024

Torsdag ble det invitert til en kort pressekonferanse og markering i Stormen bibliotek, i anledning at Bodø er prekvalifisert som søkerby til Europeisk kulturhovedstad 2024. – Gratulerer til hele Bodø, Nordland og... Les mer »
stormen bibliotek

Sjokk: EU sier ja til Bodø som kulturby!

Bodø og Nordland er ett skritt nærmere å bli Europeisk kulturhovedstad i 2024. Det er klart etter at en jury i EU-kommisjonen torsdag kveld har sagt ja til pre-kvalifisering av søknaden fra... Les mer »
posten pakker butikk

350-kronersgrensa: Posten jobber med ny småpakke-fortolling

Posten Norge har allerede startet arbeidet med å finne en mer effektiv måte å tollbehandle import av lavverdi-sendinger når 350-kronersgrensa forsvinner. Denne uken ble flertallet i Stortinget enige om statsbudsjettet for 2019.... Les mer »
facebook

Nytt EU-direktiv om Youtube og Facebook skal inn i norsk lov

EU har nå formelt modernisert bestemmelsene om kringkasting og andre audiovisuelle medietjenester (AMT-direktivet). De enkelte EU-landene har drøye 21 måneder på seg til å innføre bestemmelsene i sine nasjonale lover. AMT-direktivet er... Les mer »
nfd

Nesvik i EU-toppmøte: Utenlandske båter må forholde seg til norsk suverenitet

Fiskeriminister Harald T. Nesvik hadde i dag politiske samtaler med fiskerikommissær Karmenu Vella i Brussel. Under møtet ble brexit, kyststatsforhandlingene om sild, kolmule og makrell, og handel med sjømat drøftet. – Det... Les mer »