vidar kleppe

LESERINNLEGG: Stortingspartiene og regjeringen gjør hverdagen verre for folk flest

Det norske bompenge-systemet fortsetter med økt styrke, bensin og diesel blir bare dyrere. Nå i April 2019 ligger pumpeprisen på over 17 kroner literen for bensinen. Det i tillegg til at også... Les mer »
vinter vei

Diskuterte samarbeid om tungbilkontroll med svenskene på EU-møte

– Hver vinter er det en stor debatt i Norge om vinterkjøring og utenlandske vogntog. Jeg er derfor svært glad for at vi fikk positive signaler fra svenskene på møtet, og at... Les mer »
nfd

Aksjeloven klar for Brexit

Nye overgangsregler sikrer at mer enn 600 norske selskaper med britisk daglig leder eller britiske styremedlemmer kan fortsette som før ved et no-deal Brexit. – Vi har fått på plass nye overgangsregler,... Les mer »
norges lastebileier forbund

Store endringer kommer om EUs mobilitetspakke godkjennes

Innførsel av utstasjoneringsregler ved tredjelandskjøring, plikt for både retur til opphavslandet for sjåføren og utførsel av minst ett oppdrag i hjemlandet i løpet av en måned, samt innførsel av tachograf i varebiler... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Sikrer norske skip og sjøfolk ved «no deal»

Norske skip og sjøfolk vil fortsatt ha adgang til britiske markeder dersom Storbritannia forlater EU uten avtale. – Vi vil sikre viktige norske arbeidsplasser og maritim aktivitet, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen... Les mer »
eu

Endelig flertall for vegpakken i EU

Europaparlamentet stemte torsdag frem hovedpunktene i den foreslåtte vegpakken. Med overraskende stort flertall i enkeltavstemningene kan man nå endelig legge den mest kaotiske fasen i arbeidet med nye og bedre regler i... Les mer »
Yrkestrafikkforbundet

Norske sjåfører demonstrerte i Brussel

Ca. 5.000 demonstranter fra hele Europa deltok i demonstrasjonen mot sosial dumping foran EU-parlamentet. Den norske regjeringen må gjøre mer, krever Yrkestrafikkforbundet. Yrkestrafikkforbundet er med i The European Transport Workers’ Federation (ETF),... Les mer »
eu

Nytt opphavsrettsdirektiv vedtatt av EU

Etter flere års jobb, og etter et langt antall versjoner og avstemminger i komiteer, utvalg og grupper, ble EUs nye opphavsrettsdirektiv vedtatt i en endelig avstemning nå i formiddag. Det nye opphavsrettsdirektivet... Les mer »
Yrkestrafikkforbundet

Demonstrerer for rettferdig transport

YS-forbundene Parat og Yrkestrafikkforbundet reiser til Brussel for å demonstrere for bedre vilkår i transportsektoren. 27. mars vil mer enn 4.000 organiserte demonstrere utenfor EU-parlamentet. Yrkestrafikkforbundet og Parat er med i The... Les mer »
lån kreditt

LESERINNLEGG: Vil regjeringen ha «arbeidende fattige» i Norge?

I dag har de fleste av oss en god jobb å gå til. Vi har relativt små lønnsforskjeller og arbeidsmiljøet er stort sett trygt. Norge har ett av verdens beste arbeidsliv. Dette... Les mer »