buss

EU-forslag truer norsk bussbransje

Hvis EU-kommisjonen får viljen sin kan det spøke for norsk bussbransje. Generalsekretær i Yrkestrafikkforbundet Trond Jensrud er bekymret. EUs såkalte «Mobilitetspakke 1» handler om kabotasje og annen kjøring av lastebil over landegrensene.... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Skammelig behandling av minstepensjonister!

Nå må Norge ta minstepensjonistene på alvor! EUs fattigdomsgrense er 221.300 kroner i året. I Norge mottar en pensjonist som har minste pensjonsnivå for enslige 194 192 kroner i året. Kommuner må... Les mer »
bilverksted

Nå blir det nye regler for EU-kontroll

Til nå har siste tallet i registreringsnummeret til kjøretøyet bestemt når bilen skal inn til kontroll, men med de nye EU-reglene vil datoen for førstegangsregistreringen avgjøre kontrollfristen. – Dette betyr i praksis... Les mer »
bedriftsforbundet

Bedriftsforbundet blir medlem av stort europeisk SMB-felleskap

Denne uken har Bedriftsforbundet offisielt blitt tatt opp som fullverdig medlem av SMEunited – en europeisk paraplyorganisasjon med samarbeidspartnere i rundt 30 europeiske land. Med 12 millioner europeiske SMB’er i ryggen har... Les mer »
naf bodø

PODCAST: NAF-senteret i Bodø trenger flere bilteknikere

Det er mange yrker i vekstbransjer det tidvis kan vøre vanskelig å skaffe nok arbeidstakere til, andre yrker har vanskeligheter med å skaffe seg folk grunnet manglende utdanning, mange ledige stillinger over... Les mer »
norsk bransjeforening for onlinespill

Spillselskaper etablerer bransjeforening – Henter sjef fra Norsk Rikstoto

Fire EU-lisensierte spillselskaper etablerer Norsk bransjeforening for onlinespill, og ansetter Norsk Rikstotos kommersielle direktør Carl Fredrik Stenstrøm (48) som generalsekretær. De fire stifterne av bransjeforeningen – Gaming Innovation Group, Betsson Group, ComeOn... Les mer »
naf bodø

PODCAST: Forebygg bilrust fra veisalt med bilvask

NAF er kanskje mest kjent for veihjelp i Norge og Europa men det er mange andre fordeler ved å være medlem som nøkkelforsikring, NAF-tester og EU-kontroll. Men man trenger ikke være medlem... Les mer »
Norges sjømatråd

Bør være forberedt på hard brexit

Norske eksportører bør være forberedt på en hard brexit og endringer i britisk varehandel. Det var hovedbudskapene under «UK-Norwegian Seafood Summit» i London denne uken. 29. mars nærmer seg med stormskritt: Dagen... Les mer »
nofima

Booster europeisk fiskeavl med norskledet EU-prosjekt

Europeisk akvakultur har fått seg et boost ved at mer avansert teknologi er gjort tilgjengelig innen avl på seks arter i europeisk oppdrett. EU-prosjektet Fishboost startet opp i 2014 med mål om... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: EU ødelegger det beste av Norge

På stadig flere områder viser EU at det har sine fangarmer og råderett langt innover Norges grenser – som går helt inn i våre liv, lommebok og private økonomi. Med pålegg, instrukser,... Les mer »