nfd

Fiskeriavtalen med EU i havn

Norge og EU er enige om en fiskeriavtale for neste år. Avtalen inneholder flere tiltak som skal gjenoppbygge torskebestanden i Nordsjøen. – Jeg er veldig fornøyd med at vi har blitt enige... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Behov for opprydding i Norges Israel-politikk

Vi har flere ganger beskrevet hvordan et flertall av medlemstater i FN hvert år på denne tid går til verbale angrep med fordømmelse av den jødiske staten gjennom et tyvetalls resolusjoner i FNs... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Gjenopptar fiskeriforhandlingene med EU

Nesvik møtte EUs nye fiskerikommissær i Brussel i dag. Temaet for møtet var fiskerisamarbeidet med EU. Norge og EU er nå enige om å gjenoppta fiskeriforhandlingene. – Jeg hadde et godt møte... Les mer »
vidar kleppe

LESERINNLEGG: Norske politikere må aldri glemme grunnloven og det norske folk!

Grunnloven må og skal være grunnlaget for det norske folkestyret. Gjennom Grunnloven er vi sikret ytringsfrihet, trosfrihet og forsamlingsfrihet. Av Vidar Kleppe, politisk nestleder for Demokratene. Norge skal være et selvstendig og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Norge og EU ikke i mål med fiskeriavtale

Norge og EU er ikke i mål med fiskeriavtalen for 2020. Partene møttes i Bergen denne uken for å få i stand en fiskeriavtale. – Vi har lagt et godt grunnlag og... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Hvor ble det av regjeringens Israel-støtte?

Dette året ble innledet blant annet med at Norge fikk en flertallsregjering. Etter forhandlinger fikk Krf en formulering inn i erklæringen fra Granavolden om at man fra nå av skal legge til grunn «en balansert holdning»... Les mer »
fartsgrense

Livsfarlige reparasjoner, ikke noe problem, så lenge du har gjort det selv!

Reparere høyspenning som går i 240 kilometer i timen? Sett i gang, med vennlig hilsen Statens vegvesen. Skifte lampe i garasjen? Nei, det går ikke. Mangelen på trafikksikkerhetsambisjoner i reguleringene av verksteder... Les mer »
islam

LESERINNLEGG: USA anerkjenner bosettinger i Israel, Norge støtter islamister

Det har vært en del oppslag i mediene denne høsten om Norges utenrikspolitiske virksomhet, som især har kommet til uttrykk i slike aktiviteter som norsk støtte til klart antisemittiske resolusjoner i FN, norsk støtte til antisemittiske... Les mer »
stortinget

Vedtok klimakutt og ungdomsinvolvering under konferanse i Bodø

Den nordlige dimensjonens parlamentarikerforum i Bodø er enige om behovet for å kutte klimautslippene, involvere ungdommene mer og ta hensyn til urfolks rettigheter. Denne uken har Stortinget og Bodø vært vertskap for en... Les mer »
Foto: Stortinget

Antibiotika en av Europas største helseutfordringer

Under nordområde-konferansen i Bodø sin andre og siste dag var antibiotika et av hovedemnene. Eller rettere sagt: antibiotikaresistens. Professor innen smittsomme sykdommer ved Oslo universitetssykehus, Dag Berlid, startet med et foredrag der... Les mer »