stormen bibliotek

Nå er søknaden om Bodø som Europeisk kulturhovedstad 2024 sendt

Fredag har ordfører Ida Pinnerød (Ap) vært i Brussel sammen med kultursjef og prosjektleder Arne Vinje i Bodø kommune og prosjektgruppen for Bodø 2024, i anledning at prekvalifiseringssøknaden for Europeisk kulturhovedstad (ECoC)... Les mer »
gulating glasshuset

PODCAST: Bedriftsleder i Bodø om Grandes kulturby-nei: Man kan ikke stole på politikere!

Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande ga nylig Bodø og Nord-Norge et nei til Bodø kommunes søknad for å bli Europeisk kulturby. Før søknaden var sendt. Trine Skei Grande viste til at... Les mer »
gulating øl

PODCAST: Vi kårer det beste ølet før julesesongen

Det begynner å bli kjøligere og om ikke så lenge kommer snøen og butikkene får tradisjonen tro inn julemat og juleøl. Bodøposten.no har fått besøk av daglig leder i Gulating i Bodø,... Les mer »
Foto: Venstre

Pinnerød og Grande krangler om kulturby-svarfrist

Kulturminister Trine Skei Grande ga Ida Pinnerød et nei om at Bodø kommune kunne få økonomisk støtte til å bli Europeisk kulturhovedstad 2024. Senere viste det seg at det ikke engang var... Les mer »
egypt israel

LESERINNLEGG: Utenriksdepartementet sponser oppvigleri i Israel

Under en «kunstutstilling» som fant sted i den rivningstruede beduinleiren Khan al-Ahmar som ligger i Område C i Judea, var den norske regjering representert ved stasjonssjef Hilde Haraldstad som til daglig representerer... Les mer »
trine skei grande venstre

LESERINNLEGG: Ingenting som heter uforpliktende støtteerklæringer – av kulturminister Trine Skei Grande

Jeg er positiv til at norske byer ser på hvilke muligheter som finnes for å søke om å få bli europeisk kulturhovedstad. Det er med på å profilere Norge internasjonalt som en... Les mer »
trine skei grande

Grande sa nei til Bodøs kulturby-søknad uten at den var sendt!

EU-parlamentet godkjente i fjor sommer godkjente Bodø som søkerby for å kunne bli Europeisk kulturhovedstad 2024. Men kulturminister Trine Skei Grande satte en stopper for planene og har sagt nei til søknaden.... Les mer »
trine skei grande venstre

Trine Skei Grande: Bodø blir ikke Europeisk kulturhovedstad

Etter at EU-parlamentet i fjor sommer godkjente Bodø som søkerby for å kunne bli Europeisk kulturhovedstad 2024 har det vært knyttet bred støtte, stor entusiasme og store forventninger til Bodø kommunes søknad.... Les mer »
jernbane

DEBATT: Skal EU styre norsk jernbane for alltid?

Jernbanereformen er vedtatt. Stortinget skal i år eller tidlig neste år behandle EUs fjerde jernbanedirektiv. EU pålegger med direktivet Norge å avstå suverenitet over egen jernbane for all framtid, og innføre full... Les mer »
stormen bibliotek

Søknaden om Europeisk kulturhovedstad 2024 skal behandles politisk

Etter at EU-parlamentet i fjor sommer godkjente Bodø som søkerby for å kunne bli Europeisk kulturhovedstad (ECoC) 2024, kan man nå starte den politiske prosessen. Torsdag skal bystyret behandle en sak om... Les mer »