Byggenæringens Landsforening

Regjeringen med ny strategi mot arbeidslivskriminalitet: Større marked for de seriøse

– BNL er fornøyd med at regjeringen har løftet bygge- og anleggsnæringen høyt opp i strategien, men nå må tempo og vilje til å følge opp bli tydeligere, sier Jon Sandnes, adm.... Les mer »
prefabrikert

Mener prefabrikkert konstruksjon er en bedre måte å bygge på

Blueprint Robotics produserer prefabrikkerte, tilpassede treelementer til husbygging. Alle elementene inkluderer Kerto LVL-produkter (laminert finertre) fra Metsä Wood. Begge selskapene mener at prefabrikkert trekonstruksjon kan gjøre byggeprosessen rask, enkel og grønn. Blueprint... Les mer »
nrc

NRC Group viser fortsatt sterk vekst og blir størst i Norden

NRC Group leverer nok et kvartal med sterk omsetningsvekst og økt lønnsomhet i Norge. Resultatene fra den svenske virksomheten er også tilfredsstillende, men preges i kvartalet av nedskrivninger i datterselskapet SBB. I... Les mer »
løvold 2018

Bodømann skal representere Nord-Norge i nasjonal finale i entreprenørskap

André Løvold fra Løvold Solution i Bodø ble tirsdag kveld utpekt som Nord-Norges representant i den nasjonale finalen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram. EY (tidl. Ernst & Young)... Les mer »
Byggenæringens Landsforening

Byggenæringen roser regjeringen for yrkesfagsløft

Dagavisen meldte i går at regjeringen skal styrke satsingen på yrkesfag. Regjeringen foreslår blant annet å satse rundt 30 millioner på å styrke yrkesfagene. Pengene skal gå til yrkesfaglig fordypning og etterutdanning... Les mer »
Rådgivende Ingeniørers Forening

Rådgivende Ingeniørers Forening: – Verdiskapingen skjer i planfasen

Øyvind Mork, som har vært aktiv i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) siden 1990 er nå inne i sin andre periode som styreleder. I forrige uke hadde RIF sin årlige styresamling på Lysebu... Les mer »
bygg snekker måling

Forskere vil endre plan- og bygningsloven

De siste fire årene har norske forskere gjennomført en evaluering av plan- og bygningsloven (2008). De finner blant annet at loven i for liten grad sikrer boligsosiale mål, og at den ikke... Les mer »
byggearbeid

Unik erfaringsdeling for bedre sikkerhet i anleggsbransjen

Sjefen i Nye Veier har samlet toppdirektørene fra Veidekke og BetonmastHæhre til felles sikkerhetsbefaring og erfaringsdeling på utbyggingen av E6 Kolomoen – Moelv. Et uvanlig, men nyttig, tiltak for å bedre sikkerhet... Les mer »
byggearbeid

Byggebransjen: – Monica Mæland vil rasere norsk byggkvalitet

Kommunaldepartementets sendte nylig ut høring på endringer i byggesaksforskriften. Departementet fremstiller det som «mindre endringer og justeringer i reglene for Sentral godkjenning». En samlet bransje går sterkt ut mot Kommunaldepartementets høringsforslag til... Les mer »
fasader

Slipte betong-fasader vil prege bygg i hele Norge

I de kommende år vil slipte betong-fasader få en høyere status som et verdifullt materiale av eksklusiv kvalitet. Det vurderer arkitekt-professor med spesialistviten i bruken av betong, og han forutser at norske... Les mer »