nrc

NRC Group viser fortsatt sterk vekst og blir størst i Norden

NRC Group leverer nok et kvartal med sterk omsetningsvekst og økt lønnsomhet i Norge. Resultatene fra den svenske virksomheten er også tilfredsstillende, men preges i kvartalet av nedskrivninger i datterselskapet SBB. I... Les mer »
løvold 2018

Bodømann skal representere Nord-Norge i nasjonal finale i entreprenørskap

André Løvold fra Løvold Solution i Bodø ble tirsdag kveld utpekt som Nord-Norges representant i den nasjonale finalen i EY Entrepreneur Of The Year, verdens største vekstskaperprogram. EY (tidl. Ernst & Young)... Les mer »
Byggenæringens Landsforening

Byggenæringen roser regjeringen for yrkesfagsløft

Dagavisen meldte i går at regjeringen skal styrke satsingen på yrkesfag. Regjeringen foreslår blant annet å satse rundt 30 millioner på å styrke yrkesfagene. Pengene skal gå til yrkesfaglig fordypning og etterutdanning... Les mer »
Rådgivende Ingeniørers Forening

Rådgivende Ingeniørers Forening: – Verdiskapingen skjer i planfasen

Øyvind Mork, som har vært aktiv i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) siden 1990 er nå inne i sin andre periode som styreleder. I forrige uke hadde RIF sin årlige styresamling på Lysebu... Les mer »
bygg snekker måling

Forskere vil endre plan- og bygningsloven

De siste fire årene har norske forskere gjennomført en evaluering av plan- og bygningsloven (2008). De finner blant annet at loven i for liten grad sikrer boligsosiale mål, og at den ikke... Les mer »
byggearbeid

Unik erfaringsdeling for bedre sikkerhet i anleggsbransjen

Sjefen i Nye Veier har samlet toppdirektørene fra Veidekke og BetonmastHæhre til felles sikkerhetsbefaring og erfaringsdeling på utbyggingen av E6 Kolomoen – Moelv. Et uvanlig, men nyttig, tiltak for å bedre sikkerhet... Les mer »
byggearbeid

Byggebransjen: – Monica Mæland vil rasere norsk byggkvalitet

Kommunaldepartementets sendte nylig ut høring på endringer i byggesaksforskriften. Departementet fremstiller det som «mindre endringer og justeringer i reglene for Sentral godkjenning». En samlet bransje går sterkt ut mot Kommunaldepartementets høringsforslag til... Les mer »
fasader

Slipte betong-fasader vil prege bygg i hele Norge

I de kommende år vil slipte betong-fasader få en høyere status som et verdifullt materiale av eksklusiv kvalitet. Det vurderer arkitekt-professor med spesialistviten i bruken av betong, og han forutser at norske... Les mer »
snekker

Ekspertutvalg skal vurdere tiltak for kvalitet og seriøsitet i byggenæringen

Regjeringen har oppnevnt et ekspertutvalg som skal vurdere dagens system med sentral godkjenning av foretak, erklæring om ansvarsrett, uavhengig kontroll og det foreslåtte Seriøsitetsregisteret for ROT-markedet. – Ordningen med sentral godkjenning ble... Les mer »
peab

Rekordtall for PEAB første kvartal 2018

Peab er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper med 15 000 ansatte og en årlig omsetning på 50 milliarder kroner. Tallene for første kvartal i år ser lovende ut med en... Les mer »