vidar kleppe

LESERINNLEGG: Uten seniorene stopper Norge!

Demokratene mener at seniorene er en enorm ressurs for Norge. Vi ønsker derfor å trekke flere eldre mennesker som ønsker og er friske nok, inn i organisasjonslivet og det frivillige samfunn. Vi... Les mer »
eldre trist

LESERINNLEGG: Våre eldre hederskvinner og -menn fortjener det beste

Det er veldig bra at antall eldre i Norge vil øke de neste tiårene, men dette gir en stor utfordring som både stat og kommune må stå sammen om for å løse... Les mer »
mat pleie sykehus

LESERINNLEGG: Vi kan ikke godta at eldre sulter ihjel på norske sykehjem!

Demokratene har alltid vært en stor forkjemper for at alle landets sykehjem må ha eget kjøkken som skal lage sunn og god mat til de eldre, ved å få kjøkken tilbake på... Les mer »
pc

Datatreff for voksne i Sørfold

Seniornett Sørfold arrangerer Datatreff for voksne i oktober, opplyser Sørfold kommune. Datatreffet arrangeres på Aktivitetshuset Bakeriet i Straumen. Datatreff for voksne arrangeres tirsdag 23. oktober 11.00. Les mer »
dame mann pensjonist

Bodø kommune: – Vil du bli aktivitetsvenn for personer med demens?

Nasjonalforeningen for folkehelsen og Bodø kommune ønsker velkommen til kurs for nye aktivitetsvenner i Bodø kommune. Kurset arrangeres 12. og 19. september, kl. 18 – 21 begge dager, opplyser kommunen. Kurssted i... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Kommuner bryter loven mot BPA-brukere

Brukerstyrt personlig assistent (BPA) er selvsagt helt avgjørende for mennesker med nedsatt funksjonsevne kan leve et aktivt og verdig liv, og BPA handler også om å kunne bestemme over egen hverdag og... Les mer »
tine

Nordmenn kritiske til eldremat – Nå foreslås det nasjonal dugnad

En ny undersøkelse viser at halvparten av nordmenn har et dårlig inntrykk av maten eldre får på institusjon. Nå foreslår Pårørendealliansen og TINE en nasjonal dugnad for bedre mat for eldre. Undersøkelsen,... Les mer »
pensjonist

LESERINNLEGG: Gjør GPS tilgengelig for alle med demens

Nasjonalforeningen for folkehelsen vil at GPS skal bli tilgjengelig for alle som har demens. Enten de bor hjemme eller på sykehjem. Vi leser ukentlig om mennesker med demens som har gått seg... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Våre eldre fortjener bedre omsorg!

Flere ganger denne sommeren har norske TV- seere kunnet se reportasjer fra sykehjem hvor det råder bedrøvelige tilstander. Noen bor i korridorene, andre på badet, og noen må bo sammen med andre... Les mer »
pensjonist

LESERINNLEGG: Erna Solberg, eldre behandles værre enn hunder i Norge!

Er det noen av dere som husker og kan veilederen som Mattilsynet tilbake i november 2014 publiserte vedrørende hundehold i Norge? Jeg har sammenlignet den med regelverk for eldre på sykehjem. Og... Les mer »