pels

Dyrevernalliansen : – Mattilsynets arbeid må styrkes

Tirsdag kom KPMGs granskingsrapport av Mattilsynet. – Det trengs økt politisk forståelse for at Mattilsynet trenger betydelige ressurser for å utøve sitt samfunnsoppdrag, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland. Rapporten fra KPMG... Les mer »
norges pelsdyralslag

Ny avsløring viser hvor katastrofal pels-erstatningen er

Hverken eksperter, jurister eller pelsdyrbøndene selv har klart å forstå hvordan regjeringen har regnet ut tapene i næringen eller riktig erstatning for disse. Nå er det avslørt at regnestykkene baserer seg på... Les mer »
meløy

Anima – stopp dyremishandling kåret til en av de mest effektive organisasjonene i verden

Det har nå blitt kunngjort av, Animal Charity Evaluators hvem som er topp 4 mest effektive organisasjoner over hele kloden som jobber for dyrs rettigheter, og Anima – stopp dyremishandling er en... Les mer »
mat

​Velg dyrevelferd til jul!

Dagligvarekjedene startet priskrigen på julemat allerede i november, og ribba er nede i en pris på kr 59,90 per kilo. Imidlertid er nok mange forbrukere enda mer bevisste når de handler årets... Les mer »
dommer advokat

WWFs ankesak til lagmannsretten: – Norsk ulveforvaltning er ulovlig

Ulven i Norge er kritisk truet. Til tross for dette har myndighetene i flere år åpnet for omfattende lisensjakt som holder ulvebestanden på permanent lavt nivå. Mandag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett,... Les mer »
norges pelsdyralslag

Norges Pelsdyralslag advarer mot fortsatte katastrofale tap med ny erstatningsordning

Regjeringen har lansert en ny og påstått bedre erstatningsordning for pelsdyrbøndene, etter massiv kritikk fra Stortinget, eksperter og deres egne fylkesmenn. Norges Pelsdyralslag slår fast at resultatet vil være fortsatt grov urimelighet,... Les mer »
Landbruks- og matdepartementet

– Pelsdyroppdrettere vil få den kompensasjonen de har rett på

I forslag til statsbudsjett for 2020 har regjeringen foreslått å sette av 160 mill. kroner til kompensasjon til pelsdyroppdrettere som avvikler som følge av det vedtatte forbudet mot hold av pelsdyr. I... Les mer »
norges pelsdyralslag

– Budsjettet viser hvordan pelsdyrbøndene fraranes alt

Statsbudsjettet for 2020 bekrefter at regjeringen planlegger å påføre pelsdyrbøndene enorme tap og gjeldsproblemer. Statsbudsjettet avslører hvor lite regjeringen forventer å betale. Det viser at den flengende kritikken mot forslaget til erstatningsordning... Les mer »
Arktisk Sjamansirkel

Arktisk Sjamansirkel mot «grønn teknologi» på Helgeland

Onsdag 10. oktober kl. 18.00 blir det et arrangement på Samisk Hus i Oslo, med tema Hellig fjell og fredsmarsjen Jai Jagat 2020. Arktisk Sjamansirkel deltar i dette arrangementet med en seremoni... Les mer »
Foto: David Taylor

Alta-veteran leder demonstrasjon mot vindkraft foran Stortinget

Søndag 08. september mellom klokken 10.00 og 16.00 skal det arrangeres en demonstrasjonen mot vindkraft foran Stortinget. Demonstrasjonen åpnes av Eirik Myrhaug, same, ingeniør, naturverner og sjaman. Myrhaug ble kjent over hele... Les mer »