Dyrebeskyttelsen Norge

– Jeg klarer ikke puste

Lederen i Dyrebeskyttelsen Norge løper Oslo Maraton lørdag med en hemmende pustemaske i solidaritet med dyr som er avlet slik at de ikke kan puste, føde og stelle seg. 
– Jeg håper... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen arrangerer debatt mot uetisk avl av familiedyr

Tusenvis av familiedyr lider som følge av at menneskeskapte krav til et standardisert og ekstremt utseende trumfer god helse og gemytt. Nå inviterer Dyrebeskyttelsen Norge til debatt på Arendalsuka. Over lang tid... Les mer »
frende forsikring

Krever lovpålagt ID-merking: Nytt rekordår for hjemløse katter

I fjor fikk rekordmange bortkomne katter hjelp eller ble avlivet i Norge. – ID-merking må bli lovpålagt så eierne kan stilles til ansvar, sier Dyrebeskyttelsen Norge og Frende. – Portugal og Belgia... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen vil ha forbud mot importert Halal-kjøtt

Dyrebeskyttelsen Norge ber Forbrukerrådet om å komme på banen for merking av importert kjøtt og kjøttprodukter som ikke er bedøvet før slakting. Tidligere i år kunngjorde EU-domstolen at halalkjøtt ikke lengre kan... Les mer »
bil hund

Dyrebeskyttelsen advarer dyreeiere om høye temperaturer

Det er meldt ekstremvarme i Norge i helgen – Dyrebeskyttelsen Norge advarer mot å forlate dyr i bil – bilen blir fort en stekeovn.  – Dette er veldig viktig at folk tar dette... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

Dyrebeskyttelsen krever handling etter nok et kriseår

Sprengt kapasitet og inntaksstopp var oppsummeringen fra Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger, etter nok et rekordår med dyr som trenger hjelp. Nå krever vi handling fra myndighetene og at det offentlige blir sitt ansvar... Les mer »
Dyrebeskyttelsen Norge

80 års pelsdyrskamp vunnet

Helt siden 1940-tallet har Dyrebeskyttelsen Norge jobbet med å stoppe pelsdyrnæringen, og i juni i år ble næringen vedtatt avviklet. – Vi er veldig glad for at dyrevelferdsmessige hensyn har vunnet i... Les mer »
katt

Påsken er høytid for dumping av dyr

Tusenvis av blir dumpet hvert år i Norge, og påsken markerer starten på dumpingsesongen av kjæledyr, og problemet er økende. – Det er en trist erkjennelse at så mange dumper sine kjæledyr,... Les mer »
katt

Dyrebeskyttelsen: 6.600 katter forlatt

Dyrebeskyttelsen Norge tok i 2017 inn 6.600 katter som var dumpet, forlatt, eller født ute som hjemløs og det skaper store utfordringer. – Kastrer kattene nå, sier daglig leder, Åshild Roaldset, i... Les mer »