elg

Høysesong for viltpåkjørsler – 50% økning i Nordland fra september til oktober

I fjor ble det registrert 350 kollisjoner mellom bil og vilt i Nordland de siste tre månedene av året. Nærmere halvparten av viltpåkjørslene i løpet av året skjer nå frem mot jul.... Les mer »
hund

Mattilsynet politianmelder flere som vanskjøtter kjæledyr

Mattilsynet har oppdaget flere kjæledyrhold enn tidligere der dyrene blir alvorlig vanskjøttet. Flere tilfeller er så grove at eierne er anmeldt til politiet. Dette er noen av funnene i Mattilsynets dyrevelferdsrapport for... Les mer »
elg

Pass deg for skogens dyr, de passer seg ikke for deg!

Høsten er en tid for tøffe møter mellom hjortedyr, grevling, rev, andre dyr og bil. I høstmørket er det ekstra viktig å være oppmerksom, sette ned farten og ta fareskiltene på alvor,... Les mer »
Foto: Regine Emilie Mathisen

Statskog: Stadig flere kvinner på jakt

Tusenvis av jegere er i disse dager på tur ut på jakt i den norske fjellheimen. Stadig flere av dem er kvinner. – Vi er heldigvis i verdenstoppen når det gjelder rekruttering... Les mer »
lab test

Mattilsynet: Mange funn i importert fuglefôr

Mattilsynet fant i 2017 frø av floghavre, hønsehirse, hamp og ambrosia i flere typer importert fuglefôr. Dette er uønskede arter som enten medfører store utfordringer for landbruket, både økonomisk og miljømessig, eller... Les mer »
inatur

Gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere

Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere. Tilbudet om et gratis jaktkort går til de... Les mer »
matmerk

LESRINNLEGG: La oss dra lasset sammen!

Årets varme og tørre sommer har gitt store problemer for norske bønder. Dyr slaktes før tida og grønnsakene i høst blir kanskje små og litt rare. Bøndene har støttet og hjulpet hverandre... Les mer »
njff

Jakter på nye jegere i Nordland

I fjor var det 12 tusen personer som tok jegerprøven, og undersøkelser har vist at opp mot 50% av disse aldri kommer seg på jakt. Det har Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF)... Les mer »
dagligvarer

LESERINNLEGG: Vi må først spise opp det vi har!

Storfesituasjonen har skapt muligheten for å virkelig vise hva vi er laget av. For Nortura betyr det at vi må få solgt så mye fersk kjøtt som mulig i høst, for å... Les mer »
politibil

Politiet: To hester i galopp på riksveien!

Politiet i Bodø opplyser at de ha mottatt flere meldinger om to hester i galopp på riksvei 80, Stille Dal-krysset ut av byen. De to hestene skal ha vært observert galopperende på... Les mer »