ulv

– Styrer mot ulvereservat

Regjeringa nekter igjen å regulere ulvebestanden etter Stortingets vilje, opplyser Norges Bondelag. – Vedtaket om å felle kun én flokk framstår som et dårlig politisk kompromiss internt i regjeringa, mer enn en... Les mer »
Norges Jeger- og Fiskerforbund

Skuffelse og frustrasjon blant jegerne i ulvesonen

Klima- og miljødepartementet har behandlet rovviltnemndenes vedtak om å felle tre ulveflokker innenfor ulvesonen. Departementet stadfester vedtaket om lisensfelling av Letjennareviret. – Nå er det mye frustrasjon og skuffelse blant ulvejegerne i... Les mer »
jakt felling

Nok en ulveflokk skal skytes: – Ingen respekt for at terskelen skal være høy innenfor ulvesona

Klima – og miljødepartementet åpner for felling av hele Letjenna-flokken innenfor ulvesona i Hedmark til tross for at at disse seks ulvene ikke utgjør fare for skade. – Dette vedtaket er uakseptabelt.... Les mer »
jakt felling

VIDEO: Ulven som ble flyttet vandrer fortsatt mye

Den genetisk viktige ulven som ble flyttet i Hedmark 14. november har tilbakelagt mange hundre kilometer, og har de siste dagene vært i Sverige. – Etter merkingen har ulven beveget seg både i... Les mer »
jul

Ikke gi kjæledyr i julegave!

Mattilsynet mener at dyr ikke bør gis som julegave eller overraskelse til barn. Å eie et dyr er et stort ansvar, og det krever både tid og ressurser å gi dyret et... Les mer »
rein

Villreinjakta ga økning i antall felte dyr

I alt ble 4738 villrein felt under høstens jakt viser oppsummeringen av jegernes rapportering. Tallene er basert på endelige rapporter fra alle villreinområder i Sør-Norge. De viser at 500 flere dyr ble... Les mer »
kanin

Ikke gi barna en kanin i julegave

Kaninen er det tredje vanligste kjæledyret i Norge, etter hund og katt. Mange barn ønsker seg kanin i julegave, men vet foreldrene hva som kreves for at en kanin skal ha god... Les mer »
dommer advokat

WWFs ankesak til lagmannsretten: – Norsk ulveforvaltning er ulovlig

Ulven i Norge er kritisk truet. Til tross for dette har myndighetene i flere år åpnet for omfattende lisensjakt som holder ulvebestanden på permanent lavt nivå. Mandag startet ankesaken i Borgarting lagmannsrett,... Les mer »
jakt felling

Altfor høy totalkvote for årets ulvejakt

Klima- og miljødepartementet tar ikke klagene til følge, og opprettholder kvoten på lisensjakt utenfor sonen i region 4 og 5. WWF reagerer på at hele 26 ulver kan felles når lisensjakta starter... Les mer »
gris

LESERINNLEGG: Norsvin ønsker ikke villsvin i Norge

Norsvin mener at spredningen av villsvin og afrikansk svinepest er alvorlig. I stedet for en handlingsplan burde det ha blitt lagd en bekjempelsesplan for villsvin. Av Olav Eik-Nes, adm.dir. Norsvin SA. Også Den... Les mer »