elg vinter

Sørfold kommune: Stor elgfare!

Vi ber alle være oppmerksom på stor elgfare. Det er også viktig å vise aktsomhet og hensyn når man passerer ulykkesstedet ved viltulykker, opplyser Sørfold kommune i dag. Viltansvarlig i Sørfold kommune... Les mer »
tak vinter

Gjensidige: Snøtyngdeskader kan unngås

Sist vinter var det utbetalinger fra forsikringsselskapene på over 400 millioner kroner knyttet til snøtyngde som ødela tak etc., særlig driftsbygninger i landbruket. Det ble gjort avkortninger i mange saker, som var... Les mer »
Norsk Landbrukssamvirke

Opptatt av bærekraftig mat? Vær skeptisk til importert mat

En global dugnad må til for å sikre nok, sunn og trygg mat til alle, og samtidig bevare kloden vår. – Norge må delta i dugnaden. Det betyr at vi må importere... Les mer »
elg vinter

Beiarn kommune: Vær obs på elg!

Beiarn kommune har den siste tiden fått inn flere meldinger om elgpåkjørsler og «nestenpåkjørsler». Det er på grunn av mye snø og lite mat at elgen trekker nærmere veier og bebyggelse. Det... Les mer »
ford

Stor Ford-undersøkelse: 1 av 3 sikrer ikke hunden i bilen

Hver 3. europeiske hundeeier innrømmer at de ikke alltid sikrer kjæledyret i bilen. En usikret hund kan utgjøre en fare for både hunden, sjåføren og andre passasjerer. Ifølge Fords undersøkelse hvor 5.000... Les mer »
vinter

Politiet: Mange viltpåkjørsler i Nordland

Politiet rapporterer om flere viltpåkjørsler i fylket på søndag ettermiddag og kveld. Politiet oppfordrer nå bilførere i Nordland å være ekstra oppmerksomme og kjøre forsiktig. Les mer »
kopenhagen fur

Ordførere slår ring rundt pelsdyrbøndene

Til sammen 93 ordførere har signert et opprop for å bevare pelsdyrnæringen. De slår ring rundt landbrukets fjerde største eksportnæring med om lag 300 millioner kroner i eksportinntekter. Et forbud for pelsdyrnæringen... Les mer »
elg vinter

Stor elgfare akkurat nå

Politiet i flere deler av Norge melder om mange viltpåkjørsler de siste dagene. Det er særlig i Trøndelag og Nord-Norge det har vært mange kollisjoner med elg, men også flere steder i... Les mer »
grønnsaker

Mat og Landbruk 2019: Valgene for fremtidens matproduksjon tas nå

– Valgene for fremtidens matproduksjon tas nå. Da må vi vite om og forstå de tingene som vil forme næringa vår, sier leder av programkomiteen for Mat og Landbruk 2019, Inger Lise... Les mer »
norges pelsdyralslag

Dyrevelferden i norsk pelsdyrnæring er god

Regjeringen vil legge ned norsk pelsdyrnæring med begrunnelse i dyrevelferd. – Ingen andre land kan vise til så god dyrevelferd som norsk pelsdyrnæring, sier kommunikasjons sjef i Norsk Pelsdyralslag, Guri Wormdahl. –... Les mer »