data program web

Slik sikrer du deg mot den skadelige programvaren som angrep Norsk Hydro

I lys av dataangrepet på Norsk Hydro har datasikkerhetsselskapet, Kaspersky Lab, hentet ut informasjon om den skadelige programvaren som angriperne har brukt. De kommer også med noen kommentarer og anbefalinger til hva... Les mer »
kamera alarm

LESERINNLEGG: Autoritær ledelse

Vi ser at store deler av arbeidslivet i dag preges av mer kontroll og mindre tillit. Personalledelsen blir hardere, og flere ledere ser på sine ansatte som late. De leter ikke etter... Les mer »
telenor

LESERINNLEGG: Det store digitale hamskiftet

Tilgang til internett via moderne bredbånd i Norge er et grunnleggende behov. Når vi nå moderniserer nettet vårt og avvikler det gamle kobbernettet, skal Telenor fortsette å koble deg til det som... Les mer »
Foto: Paul Clarke

World Wide Web fyller 30 år i dag

I dag er det 30 år siden Tim Berners-Lee begynte å låse opp døra som stengte «folk flest» ute fra Internett. Nå kjemper han for at nettet skal være åpent og fritt,... Les mer »
computas

SmartHjelm for syklister til topps i Arctic IoT Challenge

Denne helgen gikk Arctic IoT Challenge (ARIoT) av stabelen for fjerde gang, en tre-dagers hackaton og konferanse der lag konkurrerer om å utvikle de beste løsningene med praktisk bruk av IoT (Internet... Les mer »
EL og IT Forbundet

Bodøværing gjenvalgt i ledelsen til EL og IT

Odd-Helge Reppe fra Bodø ble i helgen gjenvalgt som hovedkasserer i EL og IT Forbundet. Reppe er dermed en del av toppledelsen i forbundet i fire nye år. – Jeg takker for... Les mer »
experis it

Et mangfold av muligheter for kvinner i IT-bransjen

Selv om IT-bransjen fortsatt er mannsdominert er kvinneandelen økende. Ifølge tall fra Samordna opptak hadde 24 prosent kvinner IKT-fag som førstevalg i 2018, en økning på 16 prosent over fem år. For... Les mer »
norsk tipping

Norsk Tipping inngår e-sport-avtale

E-sport er i eksplosiv vekst, og Norsk Tipping engasjerer seg nå for å være med og styrke og profesjonalisere e-sport i Norge. Norsk Tipping inngår et bredt samarbeid med Good Game AS, selskapet... Les mer »
skole universitet

Skole i Fauske uten data og telefon

I forbindelse med ombygging på Erikstad skole i Fauske vil det bli begrenset tilgang via data og telefoni ved skolen i vinterferien (uke 10), opplyser Fauske kommune. Det forventes at alt skal... Les mer »
microsoft norge

Microsoft Norge kåret «Årets partnere 2018» – Her er vinnerne

Torsdag 28. februar utnevnte Microsoft Norge årets partnere 2018 i 10 ulike kategorier. Fra årets data & AI-partner til årets ildsjel, se alle vinnerne her. I Norge har Microsoft mer enn 1700... Les mer »