regnskap økonomi

GDPR-bøter passerer 114 millioner euro

Europeiske tilsynsmyndigheter har så langt gitt ut 114 millioner euro i bøter knyttet til strengere personvernregler. Reglene, kjent som GDPR (General Data Protection Regulation), ble innført for bedre sikring av personopplysninger i... Les mer »
email

Experis satte cybertrusler og dårlig sikkerhet på dagsorden

Fjorårets siste ManpowerGroup Forum belyste cybertrusler og cybersikkerhet for små- og mellomstore bedrifter. Temaet for frokostseminaret var endringer i trusselbildet, hvordan IT-sikkerhet ivaretas, og hvilken juridisk risiko manglende cybersikkerhet innebærer. For å... Les mer »
instagram

20 millioner til å styrke ansattes digitale kompetanse

Kompetanse Norge deler ut 20 millioner kroner til opplæringsinstitusjoner for at de skal utvikle videreutdanningstilbud i digital kompetanse. Ordningen retter seg mot virksomheter og arbeidstakere som trenger mer digital kompetanse.12 prosjekter får... Les mer »
regnskap økonomi

1 av 3 åpner utrygge e-poster

Nordmenn benytter seg av stadig flere digital tjenester. I takt med digitaliseringen av samfunnet, utvikler også svindlere nye svindelmetoder. En ny undersøkelse fra Telenor viser at hele 93 prosent har mottatt e-post... Les mer »
data program web

LESERINNLEGG: Det haster med en digital folkerett for fred

I fjor ble rundt en milliard mennesker offer for cyberangrep eller nettkriminalitet. Myndighetene klarer ikke å beskytte folk alene, og samarbeid på tvers av landegrensene er nødvendig. Av Kristine Beitland, Direktør Myndighetskontakt... Les mer »
evry

Tieto og EVRY er nå TietoEVRY

Torsdag kunngjorde det nyopprettede selskapet TietoEVRY at alt er klart for å slå sammen to av Nordens største IT-leverandører, Tieto og EVRY. Den siste milepælen i prosessen var å registrere selskapet i... Les mer »
data nett

Investorer forventer datasenter-boom

2018 ble et rekordår for investeringer i datasentre i Europa. I følge en rapport bestilt av det globale advokatfirmaet DLA Piper, vil denne trenden forsterkes ytterligere i årene fremover. 50 ledere innen... Les mer »
rss nyheter

– Seniorer må kunne data

I 2018 deltok tolv av medlemmene Forsvarets Seniorforbund (FSF) i Steinkjer på et Kompetansepluss datakurs. – Skal vi henge med, må vi kunne data, sier tidligere styreleder Arnulf Vengstad i FSF avd.... Les mer »
abb

ABBs smartsensorer kan løse et av industriens største problem

I dag driver motorer og pumper vitale industrielle applikasjoner. Likevel er det ofte vanskelig å vurdere tilstanden til motorene. Smarte sensorer gjør det mulig å være mer effektive og produktive enn før... Les mer »
email

Norsk måling skal øke IT-sikkerheten globalt

Det globale IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4 har integrert en norskutviklet tjeneste for å øke IT-sikkerheten hos selskapets kunder. Sosial manipulering er fortsatt den viktigste årsaken til innbrudd i nettverk og at data kommer på... Les mer »