mail likes

Seks av ti nordmenn vil ha miljømerking av digitale tjenester

Seks av ti nordmenn ønsker at det innføres en miljømerking av digitale tjenester. Dette kommer frem i en fersk Sifo-undersøkelsen som datasenteroperatøren DigiPlex har fått gjennomført. – En stor majoritet av nordmenn... Les mer »
data nett

Høring: Regjeringen skal sikre effektiv utbygging av digital infrastruktur

Samferdselsdepartementet har nylig sendt på høring et utkast til veileder til ledningsforskriften. Forskriften regulerer saksbehandling og ansvar ved legging og flytting av ledninger over, under og langs offentlig vei. Den skal også... Les mer »
email

Cyber sikkerhet: Fem ganger så mange har blitt svindlet i år

Halvparten av norske virksomheter har blitt cyber-svindlet, og fire av ti måtte ut med over sju millioner kroner, viser ny PwC-rapport. – Største trussel er egne ansatte som blir lurt, sier Terje... Les mer »
elkjøp

Elkjøp har gitt bort 1,7 millioner kroner for å tette det digitale gapet

Mange tar det som en selvfølge å ha tilgang til teknologi i hverdagen. Vi logger oss inn i nettbanken, søker jobb på nett, vippser penger eller bestiller kinobilletter på telefonen. Slik er... Les mer »
semcon

Bedre veier ved hjelp av autonom teknologi

I et norsk innovasjonsprosjekt for fremtidig veibygging har Semcon utviklet og validert en løsning for å gjøre en kompakteringsvals selvkjørende. Målet er å bedre arbeidsforholdene til personalet, forkorte tiden det tar å... Les mer »
coop

Coop vant Årets digitaliseringsleder 2019

Coop har gjort seg bemerket på digitaliseringsfronten i 2019 med løsninger som Coopay og døgnåpen selvbetjent butikk i Bogstadveien. Dette har også det norske folk fått med seg, som har kåret Coop... Les mer »
kjeller innovasjon

VIDEO: NASA-partner tester norsk sensorhanske til bruk på månen og mars

NASA-støttede Haughton-Mars Project kunngjorde i dag den vellykkede testingen av det norske konseptet «astronaut smart glove» for fremtidig menneskelig utforskning av Månen, Mars og romlegemer. Det norske selskapet Ntention har utviklet den... Les mer »
ambita

Ambita og Knowit starter teknologisamarbeid

Mange av dagens låneprosessløsninger er komplekse og utviklet med hensyn på et stort antall mennesker som jobber med å skrive informasjon inn i systemet. Den tid er nå forbi! Både Knowit og... Les mer »
elkjøp bodø

Elkjøp inviterer Norge til «Teknotrøbbel»-hjelp

I en fersk undersøkelse kommer det frem at 1 av 3 synes det er vanskelig å henge med i den teknologiske utviklingen. Den 24. oktober gjennomfører alle Elkjøp-butikker «Teknotrøbbeldagen» for å gjøre... Les mer »
laks

Dokumenterer vandringen til laks og ørret

Cautus Geo bruker teknologi for å telle fisk i Hardanger. Målet er å dokumentere fiskevandring. Oppdragsgiver er Rådgivende Biologer. Fisketelling i verdens tredje lengste fjord er ikke visuell. Cautus Geo hjelper Rådgivende Biologer... Les mer »