rambøll

– Innbyggerne åpne for at data deles for å få bedre tjenester

Den digitale utviklingen i Norge går fremover, men stopper opp ved de mer avanserte tjenestene. Samtidig står flere offentlige virksomheter overfor en utfordring på datasikkerhet. Det viser rapporten «IT i praksis», som... Les mer »
data nett

Bosch leder an på IoT

Bosch har nådd den neste milepælen på veien til å bli en ledende global IoT-leverandør. Selskapets første trinn var å gi biler, maskiner, bygninger og millioner av andre hverdagsobjekter dekning. Bosch solgte... Les mer »
experis

Experis vant stor rammeavtale om digitalisering av NAV

Experis vant stor rammeavtale med NAV, og skal i samarbeid med Accenture levere spesialistkompetanse til digitaliseringen av NAV. Tjenestene NAV yter for samfunnet skal bli enklere, mer brukervennlige og mer moderne. Blant annet... Les mer »
oslomet

Nytt forskningssenter i Norge for kunstig intelligens

OsloMet har åpnet et nytt forskningssenter for kunstig intelligens som skal styrke forskningen på dette viktige teknologiske feltet. – Norsk næringsliv og offentlige tjenester må være med i utviklingen av kunstig intelligens... Les mer »
amazon web services

Amazon Web Services rett til topps i nordisk undersøkelse

Amazon Web Services er kåret til Nordens beste outsourcingleverandør ifølge årets kundetilfredshetsundersøkelse som ble gjennomført av Whitelane Research og PA Consulting. – Amazon Web Services lever av å levere tjenester i skyen.... Les mer »
ibm og yara

Yara og IBM samarbeider om fremtidens landbruk

Yara International, et ledende globalt gjødselselskap, og IBM, fredag en avtale om å bygge en global digital landbruksplattform, og å tilby helhetlige digitale tjenester og agronomisk rådgivning. De to selskapene vil sammen... Les mer »
pc

Datatreff for voksne i Sørfold

Er du voksen og har problemer med å internett? Seniornett Sørfold arrangerer datatreff for voksne i Aktivitetshuset Bakeriet 30. april kl. 11.00. Det vil bli personlig veiledning og kaffespleis. Aktivitetshuset Bakeriet, der... Les mer »
bitcoin etherium litecoin

Tredobling av Ethereum-valutaen i løpet av 2019?

Ether (ETH) er navnet på kryptovaluaen som springer ut av ethereum-plattformen. Ved siden av bitcoin er det den meste omtalte digitale penge-enheten. Hvis bitcoin er kongen i den nettbaserte finansverdenen, må definitivt... Les mer »
data program web

Experis bygger egen avdeling for cybersikkerhet

Markedet for informasjonssikring er i sterk vekst, og tilgangen på sikkerhetseksperter er en utfordring. Nå etablerer Experis Ciber egen avdeling for cybersikkerhet for å bistå små og store norske virksomheter. – Jeg... Les mer »
trainor

Initiativ fra Nordlandsnett ble til nytt Trainor-kurs

– Gir oss en etterlengtet mulighet til å prekvalifisere personell, sier driftsingeniør i Nordlandsnett, Veronika Wiik og serviceingeniør Jørn Stian Dahl, om e-læringskurset som er spesiallaget for de som skal legge kabelrør... Les mer »