julegavetips

Virke: – 4,4 prosent nedgang i julehandelen

Omsetningen i uke 49 gikk ned med 4,4 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor. Søndagshandelen gikk ned med hele 13,8 prosent. Julehandelen gikk ned i uken etter Black Friday i fjor... Les mer »
forbrukslån

Matvareprisene demper den norske prisveksten

Matvareprisene har gått ned med 0,8 prosent de siste 12 månedene, matvareprisene har dermed bidratt til å dempe den samlede prisveksten i Norge. Det viser ferske tall fra SSB. Fra november 2018... Les mer »
virke matpris

Ønsker ny lov om god handelsskikk velkommen

Lov om god handelsskikk ble nylig vedtatt av Kongen i statsråd. Loven har blitt godt mottatt av bransjen. − Vi hilser Lov om god handelsskikk velkommen. Det er positivt at loven har... Les mer »
matbutikk

Lov om god handelsskikk lagt frem

NHO Mat og Drikke hilser lovforslaget velkommen. Samtidig er det viktig at regjeringen følger opp andre utfordringer i dagligvaresektoren som ikke lar seg løse gjennom lov om god handelsskikk, sier Petter Haas... Les mer »
nfd

Ny lov krever ryddige forhold i dagligvarebransjen

Regjeringen fremmer nå en ny lov om god handelsskikk i dagligvarebransjen. Formålet er å redusere konfliktnivået i bransjen. Dagligvarebransjen er i dag preget av flere utfordringer, med blant annet for få aktører... Les mer »
virke bror

Liten nedgang i salget på Black Friday

Omsetningen på Black Friday 2019 gikk ned med 1 prosent sammenlignet med Black Friday 2018, men omsetningen i Black Week økte med 6,6 prosent. − Black Friday kampanjen har beveget seg fra... Les mer »
elkjøp bodø

Ny rekord for Elkjøp under Black Week!

Under Black Week hadde Elkjøp en vekst totalt på 12,1 prosent sammenlignet med fjoråret. – Det er vi meget godt fornøyde med sier Elkjøp-sjef, Fredrik Tønnesen.  Til tross for at hjemmesiden ikke... Les mer »
juletre

Nordmenn bruker for mye og bekymrer seg for julehandelen

Flere enn 1 av 3 bruker mer på julen enn de har råd til, mens 1 av 4 bekymrer seg for om de i det hele tatt har råd til å kjøpe... Les mer »
nets

Nye rekorder under Black Friday

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det ble satt nye rekorder under Black Friday. – For første gang er kortene benyttet mer enn 9 millioner ganger, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef... Les mer »
juletre

Tidenes norske netthandelsdag: Black Friday-salget økte med 19 prosent

Rabattnivået var omtrent som i fjor, og hvert sjette produkt gikk opp i pris. Likevel ble det satt ny netthandelsrekord på Black Friday. Ifølge Klarna økte omsetningen deres med hele 19 prosent... Les mer »