kaffe te mineralvann

Grensehandelen en gylden mulighet for regjeringen

68 pst. av befolkningen er enig i at grensehandel i Sverige fører til tap av norske arbeidsplasser og inntekter til det norske samfunnet. Særlig de som stemmer på regjeringspartiene ser konsekvensene av... Les mer »
virke mat

Matvareprisene langt på vei politisk styrt

Ifølge tall SSB presenterer fra den europeiske kjøpekraftsundersøkelsen, er prisnivået på matvarer i Norge høyere enn i resten av EU. Matprisene i Norge er et resultat av høyere lønnsnivå, kostnader ved å... Les mer »
virke matpris

Virke: – Vareutvalget i Norge ofte bedre enn i Sverige

Utvalget av ferske varer som fisk, kjøtt, frukt og grønt er bedre i Norge enn i Sverige, viser en ny rapport fra Menon Economics. Rapporten kommer frem til et annet resultat SIFOs... Les mer »
nfd

Ny rapport gransker dagligvaremarkedet: Bedre utvalg i Sverige

En ny rapport har kartlagt utvalg og prisnivå i dagligvaremarkedet. Resultatene viser at vareutvalget er bedre og prisene lavere i svenske dagligvarebutikker, men utvalget av varer vokser raskere i Norge. – Dette... Les mer »
sodastream

Jernia innleder samarbeid med SodaStream: – Alle kan leve mer bærekraftig

Plastspørsmålet er mer aktuelt enn noensinne, og flere og flere leter etter bærekraftige løsninger for å redusere det daglige plastforbruket. For å gjøre nordmenns søking lettere har Jernia inngått en ny avtale... Les mer »
virke bror

Vi handler for 112 milliarder i sommer

Vi vil handle for 112 milliarder kroner i juli og august, det anslår Virke, handel- og tjenestenæringens hovedorganisasjon. Sommermånedene er viktige for omsetningen til mange butikker rundt om i landet. − Sommermånedene... Les mer »
damesko veske

Nordmenn shopper mindre i utlandet

Ferske tall viser at nesten 30 prosent av oss har redusert shoppingen i utlandet de siste årene. – Både logisk og forståelig, sier sjeføkonom. Undersøkelsen, som er utført av YouGov på oppdrag... Les mer »
mattilsynet

Salg av ulovlig genmodifisert maismel i Norge

Mattilsynet finner jevnlig ulovlig genmodifisert maismel av merkene «TRS» og «P.A.N.» ved tilsyn i frittstående dagligvarebutikker. Forbrukere bør være oppmerksomme på slike produkter. Ingen genmodifiserte næringsmidler er godkjent i Norge per 2019,... Les mer »
mester grønn ncsc

Mester Grønn kåret til Nordens beste butikkjede

Mandag 3. juni vant Mester Grønn prisen for Nordens beste butikkjede 2019, og slo dermed flere store internasjonale kjeder. Mester Grønn mottok prisen «Best Nordic Retail Consept 2019» under NCSC Nordic Awards... Les mer »
virke

Virke: – Uholdbart forslag fra momsutvalget

Virke reagerer kraftig på momsutvalgets anbefalinger. Handel- og tjenestenæringens hovedorganisasjon mener utvalget legger opp til forenkling for byråkratiet, ikke for næringslivet. Momsutvalget leverte i går sin innstilling. Utvalget har konkludert med å... Les mer »