tak brann

Brann i omsorgsbolig i Fauske: Flere evakuert

Nødetatene i Fauske rykket lørdag kveld ut til en brannalarm i en omsorgsbolig i Skoanveien. Det skal ha vært røykutvikling på stedet. To personer i omsorgsleiligheten ble evakuert, det samme ble flere... Les mer »
katt jul

Nordmenn mer bekymret for stress enn for brann i jula

Nær 1 million nordmenn er mest bekymret for høyt stressnivå og dårlig stemning i jula. Til sammenlikning er snaue 190 000 mest bekymret for å glemme å slukke stearinlys. Det viser en... Les mer »
brann

Brann i bolighus i Vefsn

Politiet fikk mandag morgen klokken 04.15 melding om en brann i et bolighus på Elsfjord i Vefsn. Nødetatene rykket ut til stedet på Helgeland. Beboer og hund var ute av huset da... Les mer »
brann hus

Brann i enebolig på Sandhornøy

Politiet fikk melding om en brann i en enebolig på Sandhornøy i Gildeskål i 2-tiden natt til mandag. Nødetatene rykket ut til brannstedet. Brannen på eneboligen på Sandhornøy ble slukket, men det... Les mer »
matlaging

Kun en av fire i Nordland har innstallert dings som forhindrer komfyrbrann

Nær halvparten av boligbrannene i fjor skyltes komfyrbranner. En komfyrvakt kunne forhindret de fleste av disse, men kun en av fire i Nordland har installert den. Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og... Les mer »
politibil

Ildspåsettelse ved Bodin videregående skole

Politiet i Bodø rykket natt til lørdag ut til en melding om skadeverk på en gapahuk ved Bodin videregående skole på Mørkved. Deler av veggene på gapahuken var brutt løs og benyttet... Les mer »
bolig kjøkken brann

Dårlig rengjøring på kjøkkenet kan føre til storbrann

Kjøkkenvifter fulle av fett og smuss er skjulte brannfeller. Hvert år sprer branner seg til resten av boligen gjennom viftekanalen. Nesten halvparten av alle brannutrykninger i fjor skyldtes brann eller branntilløp på... Les mer »
bolig kjøkken brann

Menn topper brannstatistikken

Siden år 2000 har 1079 personer omkommet i brann i Norge, men aldri før har kjønnsfordelingen vært så skjev som nå. Nå starter brannsesongen igjen. – Menn har dessverre toppet dødsbrannstatistikken i... Les mer »
julelys

Tenk brannsikkerhet i førjulstiden

Hvert år brenner det i mange hjem før jul – ikke la det skje hos deg. Ta grep om egen brannsikkerhet. Desember er tradisjonelt årets klart verste brannmåned. Sector Alarm oppfordrer derfor... Les mer »
brann

Advarer før brannsesongen: Menn topper brannstatistikken

Siden år 2000 har 1079 personer omkommet i brann i Norge, men aldri før har kjønnsfordelingen vært så skjev som nå. Nå starter brannsesongen igjen. – Menn har dessverre toppet dødsbrannstatistikken i... Les mer »