bilbrann

30.000 sprinkleranlegg har aldri blitt kontrollert

Sprinkleranlegg skal begrense og forhindre alvorlige branner, men ifølge Kompetansesenter for brann- og driftspersonell har 30.000 slike anlegg aldri blitt kontrollert. – Ingen har sjekket om de faktisk virker! Det sier daglig... Les mer »
bilbrann

Krever sprinkleranlegg i alle norske parkeringshus

Etter brannen i parkeringshuset ved Sola flyplass krever Tryg Forsikring nå en gjennomgang og kartlegging av alle norske parkeringshus med tanke på brannsikkerhet. – Som et strakstiltak må alle offentlige parkeringshus utstyres... Les mer »
bilbrann

Frykter at biler for 320 millioner må kondemneres

Tryg Forsikring frykter at alle de 1300 bilene i parkeringshuset på Sola må kondemneres. Bilene har stått i sterk varme og røyklukt, og trolig kan alle bilene være totalskadd. Prisen kan bli... Les mer »
avinor

Ikke trygt å slippe folk inn etter brannen på Stavanger lufthavn

En foreløpig vurdering konkluderer med at det ikke er forsvarlig å slippe folk inn i de delene av parkeringshuset som er skadet etter brannen på Stavanger lufthavn, Sola. – Vi har nå... Les mer »
brann hus

Fjøs og låve i brann ved Fauske

Et fjøs og en låve sto i full brann på KInes ved Fauske natt til søndag i 4-tiden, opplyser politiet i Nordland. Det skal ikke a vært dyr eller folk inne i... Les mer »
if

Nesten 250 If-skader fra brannen i P-huset

Torsdag formiddag hadde forsikringsselskapet If mottatt 240 skademeldinger fra storbrannen på Stavanger lufthavn Sola. If venter at tallet stiger betraktelig. Tilstanden på mange av de skadde bilene er fortsatt uavklart fordi det... Les mer »
Norsk elbilforening

Ikke høyere brannrisiko for elbiler

Gjensidige forsikring tar feil. Det er ingen større grunn til at elbilister skal frykte brann enn de som kjører bensin- eller dieselbiler.  – At Gjensidige slår mynt på den tragiske brannen ved Sola... Les mer »
avinor

Avinor skal undersøke bilbrannene ved Sola

I forbindelse med storbrannen i p-huset på Stavanger lufthavn har Avinor igangsatt et evalueringsarbeid for å undersøke og evaluere hendelsen. – Brannen i p-huset på Sola er en svært alvorlig hendelse, men... Les mer »
brann hus

10 prosent økning i antall brannhendelser

Tall fra Sector Alarm viser en økning i antall brannhendelser på nesten 10 prosent fra 2018 til 2019. – Vi er overrasket over økningen, spesielt i lys av all fokus på brannsikring... Les mer »
bilbrann

Bilbrann i Saltstraumen

Politiet rapporterer at natt til onsdag ble det meldt om brann i personbil i Børelva på Saltstraumen utenfor Bodø. Det var kun sjåføren som var i bilen, og vedkommende kom seg ut... Les mer »