frende

Ser du hva dette var?

Dette var en julestjerne i papir. Den tok fyr. Selv om elektrisk julebelysning er årsak til branner hvert eneste år, tør halvparten av oss la lysene stå på om natten. – Julebelysning... Les mer »
gjensidige

En enkel dings kunne forhindret halvparten av boligbrannene i Nordland

Nær halvparten av boligbrannene i fjor skyltes komfyrbranner. En komfyrvakt kunne forhindret de fleste av disse, men kun to av ti i Nordland har installert den. Statistikk fra brann- og redningsvesenet viser... Les mer »
julelys

10 lysvettregler for en tryggere jul

Levende lys er tradisjon og skaper god stemning i julen, men dessverre bidrar bruk av stearinlys og telys til økt brannfare. Her er ti lysvettregler som reduserer brannrisikoen. Norge er i Europa-toppen... Les mer »
if forsikring

Advarer mot å bruke brannteppe på fettbrann

Nye brannforsøk avslører at branntepper egner seg dårlig til å slokke komfyrbranner i matolje og smult. De praktiske forsøkene ved If Sikkerhetssenter i Hobøl viser at ved høye temperaturer vil røyk og... Les mer »
brann brannbil

Brann i institusjon på Stormyra: Flere evakuerte

Det oppstod en brann i en leilighet i institusjon på Stormyra fredag kveld. Politiet melder at evakuering av beoerne ble gjennomført. Nødetatene rykket ut til stedet. Brannen skal ha oppstått grunnet brann... Les mer »
røykdetektor

Røykvarslerdagen: 1 av 6 i nord husker ikke når de sjekket røykvarsleren sist

Hver sjette person bosatt i Nord-Norge husker ikke når røykvarsleren ble sjekket sist. Det kommer frem i en undersøkelse som Respons Analyse har gjennomført på oppdrag av anbudstjenesten Boligalarmer.no. Mens i gjennomsnitt... Les mer »
julelys

Høysesong for brann: Vær oppmerksom på brannfaren!

Det er førjulstid med mørke, lune kvelder, peiskos og stearinlys. Denne perioden er tradisjonelt høysesong for brann og desember er tradisjonelt årets klart verste brannmåned. Sector Alarm oppfordrer derfor alle til å... Les mer »
brann hus

Nytt forskningssenter skal styrke brannsikkerheten

Norges Forskningsråd har bevilget 30 millioner kroner til etablering av et forsknings- og innovasjonssenter for brannsikkerhet. Dermed satses det på brannforskning i Norge for første gang siden tidlig på 90-tallet. Senteret har... Les mer »
jul

Bruk nattmatvett i julebordstiden

Vi er på vei inn i julebordsesongen – med tradisjonsrike julebord med kollegaer og gode venner som ofte varer langt ut i de sene nattetimer. Erfaringer fra tidligere år viser at stadig... Les mer »
brann brannbil

Brann i bolighus på Tverlandet

Det oppsto en kraftig brann i andre etasje et bolighus på Tverlandet utenfor Bodø natt til torsdag. Beboeren i huset ble evakuert, opplyser politiet. Brannen var såpass kraftig at også to nabohus... Les mer »