fremtind

Unngå sopp- og råteskader: Ta vårsjekken på hus og hytte nå!

Vårsjekken på hus og hytte er smart for både husets levetid og lommeboka. Følg skadeforebyggerens sjekkliste så du unngår å havne i skadeinspektørens bildearkiv. – Folk bør ha nesten samme forhold til... Les mer »
doga

Fronter bærekraftig norsk møbeldesign i Milano

Årets viktigste begivenhet for verdens interiør- og designbransje, Møbelmessen i Milano, går av stabelen 9.–14. april 2019. Da samler utstillingen JOIN by Norwegian Presence aktører fra norsk industri, produksjon, design og kunsthåndverk.... Les mer »
blokk leiligheter

Prisene på borettslagsboliger falt 0,2 prosent 1. kvartal 2019

NBBLs prisstatistikk viser at prisen på borettslagsboliger falt 0,2 prosent 1. kvartal 2019. Sammenlignet med første kvartal 2018 har boligprisene steget 0,7 prosent. Historisk sett er dette en svak start på året.... Les mer »
verisure

Med vannalarm oppdager du vannlekkasjen i tide

I 2018 var det over 70.000 tilfeller av vannskader i private boliger/hytter – en økning på 17 prosent fra 2017. Med en døgnovervåket vanndetektor oppdages vannlekkasjen i tide og kan begrense skadene... Les mer »
bolig kjøkken brann

197 boligbranner i Nordland i fjor

I fjor brant det for mer enn seks milliarder kroner i norske hjem. Det er en økning på nesten 20 prosent. Det var også langt flere utrykninger til boligbrann og flere omkomne.... Les mer »
cv mal

Digital dokumentasjons-boom i boligmarkedet

Strengere opplysningsplikt ved kjøp og salg av bolig fører til økning i digital boligdokumentasjon blant boligeiere og fagfolk. Siden i fjor har bruken av Boligmappa, boligens servicehefte, skutt i været. Siden i... Les mer »
bygging

Folket tror på stigende boligpriser

Boligmarkedsbarometeret tikket inn på 10 blank i mars, mer eller mindre uendret fra februar. Situasjonen i boligmarkedet med høy boligbygging og moderat prisvekst kan dermed se ut til å fortsette de nærmeste... Les mer »
byggearbeid

9 av 10 bedrifter har opplevd tyveri fra byggeplass

I en undersøkelse gjennomført av Entreprenørforeningen Bygg og anlegg (EBA) kommer tallene frem. – Alarmerende, sier styreleder Per Christian Stoltz i EBA Vestenfjelske. – Som bransje må vi gå sammen om tiltak... Les mer »
bygg snekker måling

Slik finner man riktig håndverker

Våren er høysesong for byggeprosjekter og oppussing, og mange er nå godt i gang med å planlegge årets prosjekter. Finner man riktig håndverker eller entreprenør er man på god vei til et... Les mer »
huseierne

Nedgang i eiendomsskatten i Nordland

Kommunene i Nordland vil i 2019 kreve inn 513 064 496 millioner i eiendomsskatt fra fylkets boligeiere. Det er over 15 million kroner mindre enn i 2018. Selv om eiendomsskatten i mange... Les mer »