blomster sommer

Sommerblomster skaper frodige oaser

Sommeren innvies når blomsterkrukkene er fylt – balkonger, verandaer og hager blir frodige oaser med flotte sommerblomster.  Å velge hvilke blomster man skal fylle krukker og ampler med, er som å velge i... Les mer »
obp

Slik lager du en blomsterkasse til 17. mai

Tiden er kommet for å plante krukker i rødt, hvitt og blått! Her finner du eksempler på sommerblomster som passer godt i vårkrukkene – og tips for hva du gjør når vinterens... Les mer »
Opplysningskontoret for blomster og planter

Hvordan takler plantene vårfrost og snø?

Det klør i grønne fingre over hele landet, men våren er en lunefull venn. Velg vårblomster som er sterke i ruskevær! Vi er mange som, lange i maska, har møtt snøen en... Les mer »
roser stell

Slik tar du best vare på blomsterbuketten

Blomster er perfekte å feire store dager med – bursdager, jubileer, valentinerdagen og selvsagt morsdag. Med riktig stell beholder du buketten lengre. Plantenes fysiske utforming gjør at de selv kan suge vann... Les mer »
primula blomster

Årets aller første blomst er vakre Primula!

Primula betyr den første, og den bringer bud om vår og lysere dager med sine intense farger og milde blomsterduft. Det finnes mange arter av Primula. De er flerårige, og mange trives... Les mer »
obp

5 blomster du trenger til jul!

Blomster hører med når vi skal pynte til jul. Blomster gir alltid en varm og innbydende stemning i huset, de er vakre å se på, og er i tillegg friske og levende.... Les mer »
obp

Julestjernens historie

Juletiden er også tiden man bruker planter i hjemmet. Julestjernen er juleblomsten som ikke bare er en plante, men et juleikon som brukes overalt på linje med treet og nissen. Historiene og... Les mer »
obp

Blomster i rødt, hvitt og blått til maifesten!

Fyll krukkene med jord og pynt opp med blomstrer til i nasjonaldagen. 17. mai skal det beste fram, og vi pynter med blomster og flagg både ute og inne. Vi lengter etter... Les mer »
obp

Syv blomstrende gule til påske

Snart er det påske og da bør du la påsken blomstre gul i hjemmet. Gladgule påskeblomster fyller huset med en god glød. Det er ikke uten grunn at gult er optimistens farge.... Les mer »
roser stell

Slik steller du blomsterbuketten

Hvorfor maser blomsterbutikken om at du skal snitte stilkene i blomsterbuketten? Og hvorfor reklamerer de med at rosene aldri har sett et eple? Ta vare på blomsterbuketten fra morsdag og Valentindagen, her... Les mer »