politi

Båtulykke i Alstahaug: To personer skadet

Politiet melder om en ulykke med fritidsbåt som har havnet på land lørdag ettermiddag. To personer skal ha vært involvert, en kjørt med ambulansebåt til sykehus. En behandles av helsepersonell på stedet.... Les mer »
Norges Seilforbund

Vil vinne eliteserien i seiling

Tredje runde i seilsportsligaen for både eliteserien og 1. divisjon arrangeres i Arendal i helgen 17. og 18. august. Etter de to første rundene i eliteserien ligger Åsgårdstrand Seilforening på topp foran... Les mer »
drukning

Fire personer kastet overbord i Ofoten – En død

En RIB med 4 personer ombord har trolig truffet en bølge ved Sjomen i Ofoten lørdag kveld. De fire i båten ble kastet ut og en person omkom, ifølge politiet. En person... Les mer »
seilbåt sommer

Mestermøte i Grimstadjolle

For noen uker siden etterlyste Grimstad Seilforening deltagere til norgesmesterskapet i Grimstadjolle. Nå tegner NM-et til å bli et stort og skikkelig mestermøte. I begynnelsen av august gikk Mads Sætren, leder av... Les mer »
redningsselskapet

18 drukningsdødsfall i juli

18 personer mistet livet i drukningsulykker i løpet av juli, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. i samme måned i fjor omkom 17 personer. – Fellesferie kombinert med hetebølge bidrar til at mange har oppholdt seg ved, i... Les mer »
småbåt

Båtfører promilletatt i Gildeskål

Politiet rapporterer at de har gjennomført en kontroll av redningsvester, båtførerprøve og promille på båtførere i Nygårdsjøen i Gildeskål natt til lørdag. Resultatet ble at en båtfører ble anmeldt etter mistanke om... Les mer »
Elektroforeningen

Elektroforeningen vil ha elbilvirkemidler til sjøs

Norge er ledende i verden på elektriske biler. Det kan vi bli også på elektriske båter, men da trenger vi elbilvirkemidler til sjøs, ifølge næringspolitisk direktør i Elektroforeningen, Per Øyvind Voie. Han... Les mer »
fritidsbåt

Økning i båtskader – Mange går på grunn

For mange er fellesferie synonymt med båtferie. Det gir store utslag på skadestatistikken. Lite erfaring med kart og navigering er blant årsakene til at mange går på grunn. – Antallet båtsskader økte... Les mer »
fritidsbåt

Båttyveri for 60 millioner kroner

Tyveri av både båter og båtutstyr er typisk for sommeren. Forsikringsbransjen utbetalte over 540 millioner kroner etter skader på fritidsbåt i fjor, med en økning på 22 prosent både i antall og... Les mer »
redningsselskapet

Abid Raja besøkte ferieprosjektet «Trygg Havn på RS Noatun»

– Vi har et felles samfunnsansvar for å gi barn livreddende svømmeferdigheter og gode oppvekstminner, sier stortingsrepresentant for Venstre, Abid Raja. Onsdag 17. juli besøkte han familieferieprosjektet Trygg Havn på RS Noatun,... Les mer »