harstad

Regjeringen: Ny havne- og farvannslov

Regjeringen legger i dag frem forslag til ny havne- og farvannslov. Den skal forbedre vilkårene for sjøtransport, bidra til å nå transport- og næringspolitiske mål og ivareta miljøhensyn. – Konkurransen om sjøarealene... Les mer »
båt

Båtskader for en halv milliard i fjor: Ta båtsjekken i påsken

I 2018 var det nesten 25 prosent flere båtskader enn året før. Eventyrlyst, en fin sommer og en stormfull høst får skylden. Nå starter årets sesong på sjøen. Antallet fritidsbåtskader sank fra... Les mer »
regatta

Redningsvester: Livsviktig vedlikehold

Med enkle grep kan du sikre både deg og redningsvesten et lengre liv. Men skremmende få vet hvordan. Ni av ti eiere av en oppblåsbar redningsvest vet ikke hvordan den vedlikeholdes, ifølge... Les mer »
fyrlykt havet vinter

Kystverket legger om systemet for fyrlykter langs hele kysten

Kystverket er i gang med endringer på sjømerker langs norskekysten. Dette er et ledd i arbeidet som Kystverket har igangsatt for omlegging av fyrlyktsystemet fra et særnorsk til den internasjonale IALA-standarden (International... Les mer »
gjensidige

Gjensidige: Flere hundre båter tatt av vinden

Mange båteiere fikk en dårlig start i 2019. Nyttårsstormen som feide inn over kysten vår gjorde skader på båter for flere millioner kroner  – Selv om det er vinter, ligger mange båter... Les mer »
codan forsikring

Vintersesongen gir store båtskader

Båtsesongen er over for de fleste, men forsikringsselskap advarer mot å la båten gå i glemmeboken. Tall fra Finans Norge viser at det ble meldt inn 3150 skader på fritidsbåter til forsikringsselskapene... Les mer »
jan rydheim

Stor leteaksjon etter Jan Rydheim (56) fra Sandnessjøen

Rundt klokken 10.30 fredag ringde en bekymret mann til Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS). Han hadde snakket med kameraten som var på vei i båt fra Sandnessjøen i Nordland til Hjellestad i Bergen. –... Les mer »
SWAROVSKI

Forsterk sansene med den nye NOMAD-kikkerten

Det er et mesterverk med for alle sansene når SWAROVSKI OPTIK presenterer den nye CL Companion NOMAD. Det nyeste produktet i CL-familien har naturlige, autentiske materialer og det ypperste innen lærarmering, håndlaget... Les mer »
havn skip

ABB og SINTEF tester brenselscellers potensial for fartøy

ABB og SINTEF Ocean er nå i gang med banebrytende forskning for å teste ut brenselsceller som hovedenergikilde til fremdrift av skip. Det nye forskningsprosjektet vil finne svar på skalering av brenselcelleteknologi... Les mer »
ngu

Nytt geologisk kart knytter sammen Arktis

Et nytt geologisk kart over Arktis kan bidra til å avklare hvor de nasjonale grensene skal trekkes i Polhavet. Kartet ble nylig presentert på et norsk-russisk arbeidsmøte i Trondheim. – Gjennom et... Les mer »