redningsselskapet

Risikerer at redningsvester ikke blåser seg opp

En ny undersøkelse viser at to av tre sjekker redningsvest-patronen for sjelden. – Det kan føre til at en redningsvest ikke blåser seg opp når du faller i vannet, advarer Annika Persson. Annika... Les mer »
politibil

Båtfører tatt for fyllekjøring i småbåthavna i Bodø

En patrulje fra politiet i Bodø gjennomførte natt til lørdag promillekontroll av båtførere i småbåthavna i Bodø. En båtfører blir anmeldt for mistanke om promille over det som er tillat. Bevissikring skal... Les mer »
gjensidige

1 av 3 kan ikke lese og forstå et sjøkart

Mange har det med, men ikke alle kan bruke det, viser en fersk undersøkelse fra Gjensidige. – Gjensidige har spurt båtfolket om deres forståelse av sjøkart enten på papir eller digitalt. Selv... Les mer »
handeland pr

Roar (25) fra Bodø får 10.000 kroner i støtte fra Solofondet

Roar Wiik fra Bodø er en av de første som får tildelt stipend fra det nyoppståtte Solofondet. Roar er medlem i Bodø Seilforening, og ønsker støtte til å sette i gang en... Les mer »
småbåt

– Mange havarier kunne vært unngått

I 2018 ble det meldt over 12 000 båtskader til forsikringsselskapene. Halvparten av disse var havarier. – Mange av ulykkene kunne vært unngått, mener Annika Persson i Codan Forsikring. Totalt ble det... Les mer »
redningsselskapet

Redningsselskapet og Blå Kors gir sjøferie til vanskeligstilte familier

For et barn i en vanskelig livssituasjon kan sommerferie, og fraværet av skolehverdag og struktur være ekstra belastende. Redningsselskapet og Blå Kors går nå sammen om å gi familier i sårbare livssituasjoner... Les mer »
fremtind

Ny teknologi skal gi båteierne ro i sjela

En ny løsning som blant annet måler og varsler G-krefter, støt, vannivå og posisjon kan begrense og forebygge skader på båten. – Nå kan båteiere enkelt ha tilsyn med båten sin akkurat... Les mer »
Norges Seilforbund

Askøy vant første runde i seilsportsligaen

Askøy Seilforening gikk til topps i første runde av seilsportens eliteserie, som bød på flere overraskelser. – Gode starter og god fart i båten la grunnlaget, sier Stian Soltvedt på Askøy-laget. Overraskende for... Les mer »
redningsselskapet

Sju menn druknet i mai

Så langt i år har 26 menn og to kvinner omkommet i drukningsulykker, viser Redningsselskapets drukningsstatistikk. 14. mai druknet to russiske fisketurister druknet da båten deres kantret utenfor Senja. Tre personer omkom etter fall... Les mer »
småbåt

Hver femte nordmann foretrekker alkohol på sjøen

En av fem nordmenn sier de foretrekker alkohol fremfor annen drikke når de er ute i fritidsbåt. Det bekymrer Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til. Hun oppfordrer folk til å ha klare... Les mer »