kulturtanken

På turné for å lytte til barn og unge

Kulturtanken har fått i oppdrag å samle inn barn og unges synspunkter på kunst og kultur til den kommmende barne- og ungdomskulturmeldingen. Nå drar prosjektleder Jo Morten Weider og resten av prosjektgruppa... Les mer »
læringsverkstedet

LESERINNLEGG: Stans heksejakten på private barnehager!

I Fædrelandsvennen fremmer SV en feil påstand om at kommersielle konsern er i hardt vær pga misbruk av tilskudd og krav om tilbakebetaling. Det er en svært liten del av landets 3000... Les mer »
codan

7 av 10 lar barna sitte i bilen med løse gjenstander. – Livsfarlig, advarer Codan Forsikring

En iPad eller drikkeflaske kan være livsfarlig ved en bråstopp. – Det er bekymringsfullt at foreldre gir blaffen i stadige påminnelser om å sikre løse gjenstander i bil, sier Georg Richvoldsen i... Les mer »
naf

Trygg påsketur med barn i baksetet

Årets påskeutfart står snart for tur, og lange køer kan lett bli kjedelig for barna. – Forbered barna på reisen og ta pauser underveis. Da blir det både hyggeligere og tryggere for... Les mer »
web data pc

Nå kan du melde inn barnets navn på skatteetaten.no

Nybakte foreldre kan nå melde inn navnet på sitt nyfødte barn både enklere og raskere på skatteetaten.no. Hvert år fødes det mellom femti og seksti tusen barn i Norge. Når en ny... Les mer »
stine sofies stiftelse

– Disse barna kan få det bra!

Konsekvensene av å bli utsatt for vold i barndommen kan være enorme, men det er mye vi kan gjøre som sørger for det motsatte. Stine Sofies Stiftelse starter nå arbeidet med en... Les mer »
påskeegg

Åpent hus for hele familien i Gildeskål

Gildeskål kommune inviterer sammen med en gruppe engasjerte småbarnsforeldre og Splint IL til aktivitetsdag i Kulturhallen lørdag 23. mars mellom klokken 12.00 – 15.00. Det blir ulike aktiviteter for barn i alle... Les mer »
forut barneaksjonen

Klaus Sonstad lager barnemusikk for Barneaksjonen

Gjennom aksjonen «Nanah og løvefjellet» blir barn i hele Norge kjent med livet til fire år gamle Nanah i Sierra Leone. Programleder, komiker og artist Klaus Sonstad skal lage barnemusikk til den... Les mer »
Tante Plante redder biene

Ny barnebok: Tante Plante redder biene

Barnebokforfatteren Stine Heggedal og illustratør Giulia Rivolta er stolte over at barneboken «Tante Plante redder biene» nå er tilgjengelig for salg i alle landets bokhandler.  «Et monster ødelegger blomsterengen til biene. Balder Bie skriver... Les mer »
computas

SmartHjelm for syklister til topps i Arctic IoT Challenge

Denne helgen gikk Arctic IoT Challenge (ARIoT) av stabelen for fjerde gang, en tre-dagers hackaton og konferanse der lag konkurrerer om å utvikle de beste løsningene med praktisk bruk av IoT (Internet... Les mer »