sopra storia

Automatiserer foreldrepengene: Vinner digitaliseringspris

Mange av søknadene NAV mottar om foreldrepenger, røres aldri av menneskehender. Den gigantiske papirmøllen har blitt erstattet av automatiske saksbehandlere. – Vi ligger an til å knuse effektmålene våre, utbryter en fornøyd... Les mer »
jente leker

Flere barn i barnehage når prisen reduseres

Barnehagebruken i familier med lav inntekt øker når prisen reduseres, men dette gjør ikke at kvinner deltar mer i arbeidslivet, viser ny rapport fra Institutt for samfunnsforskning. Familier med lav inntekt har... Les mer »
alkohol sommer

Advarer mot fyll på Sankthans

Hver fjerde nordmann har sett barn sammen med berusede foreldre på Sankthansaften. Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i Av-og-til, sier voksne må tenke over alkoholforbruket sitt. – Den norske sankthansfeiringen har tre hovedingredienser:... Les mer »
cocktails mocktails

Slik hjelper du barn som sliter med fulle foreldre i ferien

– Vi skal gjerne kose oss litt ekstra med alkohol i sommer. Men alt for ofte går det utover barna, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. Denne uka starter sommerferien,... Les mer »
sony

Stina Talling slipper årets BlimE-låt

Årets BlimE-låt er det 16 år gamle Stina Talling fra Bergen som står bak. «BlimE (Mer enn god nok)» er Stinas første offisielle utgivelse som artist og låtskriver. -Det er så viktig... Les mer »
musikk podcast iphone

Telenor lanserer Nettslett – Ny tjeneste i kampen mot netthets

Barn og unge blir stadig utsatt for trakassering på nett. Dersom du havner i en situasjon der du blir krenket, mobbet eller opplever at nakenbilder blir spredt, er det vanskelig å vite... Les mer »
fly reise ferie

De yngste har minst kontroll på reiseforsikringen

Én av tre under 35 år er usikre på hva reiseforsikringen dekker. Mest usikre er de under 24 år, og det er flest av disse som skal ut og reise i sommer.... Les mer »
finn.no

Vinnerne av årets tre Havplastpriser er kåret!

Siden 29. april har over 5 000 femteklassinger ryddet strender over hele Norge fri for plast og søppel. Oppdrag Havplast er et samarbeid mellom FINN.no og Miljøagentene, som nå belønner den iherdige... Les mer »
natur sommer barn

Påmelding til Sommer Sammen i Bodø har startet

Nå er programmet til Sommer Sammen ferdig, og påmeldingen har startet. Oppstart av Sommer Sammen er 24. juni, opplyser Bodø kommune. Nytt i år er at åpningsfesten skal være ute på Bratten,... Les mer »
iphone barn

Norgesnyhet: Ice lanserer gratis mobilabonnement!

Nå kan foreldre bestille gratis mobilabonnement til barna under 13 år, med hele 1 GB data, fri bruk av SMS/MMS og ubegrenset taletid til 3 valgfrie numre. – Et gratis mobilabonnement til... Les mer »