juletre

Nordnorske barn får billigere julegaver enn i resten av landet

Mens foreldre sørpå bruker 2200 kroner i snitt på julegave til eget barn så bruker nordlendingene 1300 kroner. Det viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse for SpareBank 1, opplyser NRK.... Les mer »
nordisk film

Snekker Andersen og Julenissen – Årets største norske kinofilm!

Alf Prøysen har nok en gang erobret landets kinoer. Så langt har over 260.000 små og store nisser tatt turen til kinoen for å fylles med ekte norsk julestemning. Det betyr at... Les mer »
kanin

Ikke gi barna en kanin i julegave

Kaninen er det tredje vanligste kjæledyret i Norge, etter hund og katt. Mange barn ønsker seg kanin i julegave, men vet foreldrene hva som kreves for at en kanin skal ha god... Les mer »
cappelen damm

Jul i Blåfjell feirer 20-års jubileum med julehefte, frimerke og film!

I fjor talte folket, og kåret Gudny Ingebjørg Hagens «Jul i Blåfjell» til tidenes beste julekalender. I år kan serien feire 20-års jubileum. Samtidig er det 40 år siden NRK sendte sin første julekalender, «Jul... Les mer »
kortspill spill

Barna får mer familietid i julegave

Når barna i år river bånd og gavepapir av pakkene, vil de se at innholdet i stor grad er preget av de voksnes ønsker om mer familietid. En av Danmarks største leketøysdistributører... Les mer »
minimeis

TIME Magazine: Norsk barneprodukt kåret til en av verdens beste oppfinnelser

Nylig lanserte TIME Magazine sin årlige kåring over verdens 100 beste oppfinnelser, og for første gang har et norsk produkt kommet med på den prestisjetunge listen. Norskutviklede MiniMeis er en helt ny... Les mer »
amo toys

L.O.L. Surprise-dukker under mange juletrær i år

Det amerikanske leketøyskonseptet L.O.L. Surprise utfordrer blant annet den velkjente Barbie-dukken når det handler om å vinne pikehjerter i Norge og resten av verden. Den såkalte unboxing-opplevelsen er en stor del av... Les mer »
småbåt

LESERINNLEGG: Får vi et svømmeløft?

De nye kompetansemålene relatert til svømming, selvberging og livredning i skolen er gode tiltak. Men uten at skolene får kompetanse og ressurser til å nå dem, vil Norge fortsatt ha de dårligste... Les mer »
telenor

Gi barnekonvensjonen evig liv

Når Telenors partner UNICEF markerer at barnekonvensjonen er 30 år, vil dokumentet som sikrer barn og deres rettigheter bli lagret i form av et syntetisk DNA i Arctic World Archive på Svalbard.... Les mer »
norwegian

Norwegian frakter Barnerettighetene til Svalbard

I forbindelse med 30-årsmarkeringen av FNs barnekonvensjon, har Norwegian som stolt UNICEF-partner gleden av å frakte et av verdens viktigste dokumenter – Barnerettighetene – i syntetisk DNA, til Svalbard. Her skal DNAet... Les mer »