fotball

NFF tar grep for å forhindre overgrep i barnefotballen

Norges fotballforbund inngår nå en samarbeidsavtale med Redd Barna for å forebygge og avdekke overgrep mot barn og unge. NFF: – Barna i norsk fotball skal være trygge i et godt sosialt... Les mer »
gunnar andreassen

LEDER: Dugnader for felleskapet!

I Norge har vi en lang tradisjon når det kommer til å være hjelpsomme. En stereotypisk nordmann er alltid behjelpelig ovenfor sine venner, bekjente og lokal samfunnet. Vi er genuint interesserte i... Les mer »
stine sofies stiftelse

LESERINNLEGG: Foreldre som skader barn

«(…) Tiltalte satt deretter et kne i barnets, rygg mens han løftet opp overkroppen ved å holde en hånd rundt halsen til barnet, og den andre over nese og munn, mens han... Les mer »
trine skei grande venstre

Gir råd til kulturministeren om barne- og ungdomskultur

Barn og unge i hele landet har sagt sitt. Nylig ble rapporten Barn og unges stemmer – kunst og kultur overlevert kulturminister Trine Skei Grande, som grunnlag for tidenes første stortingsmelding om... Les mer »
generasjonsfestivalen

Vellykket for Generasjonsfestivalen 2019 i Bodø

Generasjonsfestivalen 2019 gikk av stabelen 28. september på Folkets Hus Bodø og Tusenhjemmet Kultur og Kunnskapssenter. Det må sies å ha blitt en stor suksess, med over 450 besøkende totalt denne dagen!... Les mer »
bøker bibliotek

Nesten 200 skolebiblioteker kan bli omfattet av innkjøpsordningene for litteratur

Kulturrådet innfører nå en prøveordning der innkjøpsordningene for skjønnlitteratur, sakprosa og tegneserier for barn og unge utvides til å omfatte nær 200 skolebiblioteker over hele Norge. – Barns tilgang til kunst og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Pengestøtte til Barnas laksefestival og barnehagedager i Vesterålen

Akvakultur i Vesterålen er et visningsanlegg for havbruk. De får inntil 30.000 kroner til å arrangere Barnas laksefestival og barnehagedager for å gi barn og unge smaken på mer sjømat. – Selv... Les mer »
apple

LESERINNLEGG: Hvor langt inn på elevenes mobiltelefoner skal skolens ansvar strekke seg?

På høstens foreldremøter er pekeleken i gang: Er det lærerne eller foreldrene som har ansvaret for det som skjer på barnas mobiltelefoner? De voksne peker på hverandre, mens barna bruker pekefingeren på... Les mer »
Norges idrettsforbund

– Når foreldrenes ambisjon er større enn utøvernes, trår man over en grense som er sårbar

Fotballprofil Stig Inge Bjørnebye (49) sier han ser mange foreldre som jager etter suksess, på vegne av sine egne barn. – Jeg er fortsatt overbevist om at de fleste foreldrene og barna... Les mer »
forskningsrådet

VIDEO: Barn jakter på mikroplast

Denne høsten skal over 20 000 skoleelever over hele Norge hjelpe forskere med å undersøke skole- og nærområder for plastforurensning. I dag vet forskere mye om årsaken til mikroplast i naturen, men... Les mer »