jitse

MUSIKK: Jitse slår igjennom med «Comeback»

Musikkartisten Jitse fra Andøy i Nordland opplever for tiden noe som ikke er mange norske artister forunt, der virker nemlig som han er i ferd med å slå igjennom med en låt... Les mer »
vesterålen

NAFs reisetips: Anbefaler Vesterålen og Andøya

Norgesferie blir stadig mer populært. – Sett av tid til noen uforutsette stopp og spontane omveier. Det er ofte de tingene du ikke visste om, som blir de største opplevelsene, anbefaler NAF... Les mer »
rakettutskytning

Vil satse 1,3 milliarder på å skyte opp satellitter fra Andøya

Andøya Space Center vil satse på å bli et europeisk senter for oppskyting av satellitter og blir mer enn dobbelt så stort som i dag, opplyser nettavisen Resett.no. Selskapet vil investere 1,3... Les mer »
akvaplan-niva

Akvaplan-niva og Andøya Space Center med havdronebase

I de senere år har det vært en sterk utvikling av havgående droner, sensorteknologi og digitale løsninger innen databehandling og kommunikasjon. Dette gjør det mulig å kunne fjernstyre slike ubemannede droner for... Les mer »
forsøpling

VIDEO: Oppfordrer til opprydding med aksjon #ryddopp

Bloggeren Rolf Mollvik er på besøk i Andøy i Nordland der plast og søppel forurenser kysten. Nå oppfordrer bloggeren folk til å ta ansvar og rydde opp med hashtag-aksjonen #ryddopp som han... Les mer »
jitse buitnik

Eksklusivt intervju: Jitse Buitnik stiller til valg for Andøy SV

Jitse Buitink (født 29. mars 1978) er nordlending og en Nord-Norge patriot. Nå stiller Jitse Buitink til valg for Andøy SV i år. Bodøposten.no har fått et eksklusivt intervju med den travle... Les mer »
forsvaret

Viktig samhandlingsavtale på plass for Andøya

Forsvarsbygg fikk i november 2017 i oppdrag å gjøre infrastrukturen på Andøya tilgjengelig for sivil virksomhet.  Å få på plass en samhandlingsavtale mellom Forsvarsbygg, Andøya Spacecenter/Andøya Testcenter og Forsvaret har vært en... Les mer »
tunnel

Statens vegvesen anbefaler tunnel på Andøya

Statens vegvesen har sett på fem ulike alternativer for den rasutsatte vegen på Andøya. Deres anbefaling for å rassikre fylkesveg 976 er tunnel, opplyser Nordland fylkeskommune. Etter å ha vurdert økonomi, konsekvenser... Les mer »
isaksen ndf

Ber næringslivet om innspill til nasjonalt dronesenter

I går ble det kjent at det skal åpnes et nasjonalt dronesenter på Andøya i Nordland. Nærings- og fiskeridepartementet utreder nå om det er behov for et nasjonalt kompetanse- og testsenter for... Les mer »
drone andøya

Norsk Dronesenter etablert på Andøya

Helt på slutten av 2018 ble selskapet Norsk Dronesenter etablert. Selskapet har som målsetning å fasilitere for test og utprøving av dronesystemer i Norge og Europa. Utviklingen av dronesystemer holder en høy... Les mer »