KGK

Ny teknologi sikrer raskere og mer effektiv alkotesting

Flere selskaper i det private, samt det offentlige, har til felles at de har nulltoleranse for alkohol i ulike sammenhenger. Samtidig ser man en utfordring med å finne en effektiv måte å... Les mer »
destilleri

Norge skal slå Sveriges verdensrekord

Med de fem store skal det settes ny verdensrekord i brennevinssmaking under årets Norsk Akevittfestival på Gjøvik. Den foreløpige verdensrekorden er det Sverige som har. 13. april 2019 samlet 2.283 mennesker seg i... Les mer »
arcus

Tynnere plast hos Arcus reduserer bruken med 3,5 tonn

Arcus, som er et ledende nordisk merkevareselskap innen vin og brennevin, har valgt en plastkvalitet som er mye tynnere enn tidligere, og fordi den består av mange tynne lag, sikrer den transporten... Les mer »
rødvin

Ny vin lanseres: «Nordland – Noe Rødt»

Den nye vinen «Nordland – Noe Rødt» er nå klar for lansering på Vinmonopolet. Motivet på etiketten er laget av Odd Pettersen (Design By Odd) og består av et håndtegnet og detaljert... Les mer »
mat alkohol

Vinsalg til nye høyder for Arcus

Forbrukerinnsikt, høy kvalitet og forbedret vinportefølje øker Arcus ‘vinsalg. Markedsandelen for vin har vokst hver eneste måned de siste 12 månedene. I juli var veksten tre ganger mer enn resten av markedet.... Les mer »
alkohol bilfører

1 av 3 har kjørt bil uten å vite om de var edru

Dobbelt så mange ble drept av ruskjøring i fjor, som året før. Likevel svarer 1 av 3 at de har kjørt bil uten å være sikker på om de var edru i... Les mer »
alkohol sommer

Slik bryter du med feriedrikkingen

Denne uken er det skolestart over hele landet, og mange skal tilbake til jobb og hverdag. – Ta tilbake hverdagen også når det gjelder alkoholforbruket ditt, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i... Les mer »
cocktails mocktails

Høyt fyllefravær blant studenter og unge arbeidstakere

Flere medier referer i dag til en undersøkelse gjennomført av Vinmonopolet om studenter og unge arbeidstakeres alkoholvaner. Akan kompetansesenter mener dette er noe arbeidslivet må ta på alvor. Én av tre studenter... Les mer »
øl alkohol

PODCAST: Stadig flere øltyper på utestedene i Bodø

Trenden med mange forskjellige typer øl på utestedene har også kommet for alvor til Bodø. Utestedene serverer øl fra utallige bryggerier og har til og med glutenfritt øl, lett-øl og alkoholfritt øl.... Les mer »
public bodø odda

PODCAST: – Øl har blitt den nye vinen

Det har blitt stadig mer populært å drikke forskjellige typer øl på utestedene i Norge, og den ferske trenden har også kommet til Bodø. Det har driftsleder på det populære utestedet Public... Les mer »