akademikerne

Enorm medlemsvekst hos Akademikerne

Akademikerne har hatt en medlemsvekst på totalt 4,7 prosent så langt i år. Det betyr nesten 10 000 flere medlemmer. Akademikernes medlemsforeninger har totalt 218 264 medlemmer, viser tall for tredje kvartal 2019.... Les mer »
akademikerne

Hylland Eriksen mottar Akademikerprisen 2019

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen mottar Akademikerprisen 2019, torsdag 17. oktober under konferansen Kunnskap for grønn vekst. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø står for overrekkelsen. Hylland Eriksen mottar prisen både for sin... Les mer »
akademikerne

Ny undersøkelse: Privat sektor best på miljø

Ansatte i privat sektor er mest fornøyd med arbeidsgivers klima- og miljøengasjement. To av tre mener virksomheten har gjennomført tiltak de siste årene for å bli mer miljø- og klimavennlig. Staten og... Les mer »
akademikerne

Statsbudsjettet 2020: – For svak satsing på kunnskap

Mandag la regjeringen frem forslag til neste års statsbudsjett. Regjeringen har foreslått å bruke 243,6 mrd. kroner oljepenger i budsjettet, en reduksjon i oljepengebruken på 2,6 mrd. kroner sammenlignet med 2019. Dette... Les mer »
akademikerne

Flere Akademiker-medlemmer vil stemme på Miljøpartiet

Miljøpartiet de grønne er nå det tredje største partiet blant Akademikernes medlemmer, viser en meningsmåling gjennomført av Respons for Akademikerne. – Klimaendringene er en av de virkelig store utfordringene samfunnet står overfor... Les mer »
ks tariff

Enighet i mekling for kommunal sektor: Ingen streik

– Jeg er glad vi klarte å unngå en streik, og har fått på plass samme avtale for alle grupper, sier arbeidslivsdirektør i KS, Tor Arne Gangsø. KS, Unio og Akademikerne fikk... Les mer »
akademikerne

Akademikerne rigget for streik i staten

Jurister, ingeniører, psykologer, leger, samfunnsvitere, økonomer og naturvitere i Politidirektoratet og Arbeids og -velferdsdirektoratet tas ut i en eventuell streik dersom partene i staten ikke kommer til enighet. Natt til 1. mai... Les mer »
akademikerne

Akademikerne støtter klimastreikerne

– Det er knallbra at ungdommen tar tak i klimatrusselen, og jeg tror streiken kan bli en vekker for lederne i landet. – Mitt råd er: La det ikke bli med streiken.... Les mer »
akademikerne

VIDEO: Ny medlemsrekord for Akademikerne

Aldri før har hovedorganisasjonen Akademikerne hatt så mange medlemmer. Det siste året har antall medlemmer i Akademikerne vokst med 2,7 prosent, til 208 597 medlemmer. Best er tallet for privat sektor, der... Les mer »
avtale enighet

Akademikerne styrker medlemsfordelene

Akademikernes medlemsforeninger viderefører og forbedrer avtalene med Danske Bank og Storebrand. Samtidig lanseres Akademikerne Pluss – som betyr en økt satsning på medlemsfordeler. Forrige uke ble Akademikeravtalen med Danske Bank fornyet for... Les mer »