stortinget

Utenriks- og forsvarskomitéen til Etiopia og Malawi

Norske bistandsmidler står sentralt når utenriks- og forsvarskomitéen (UFK) besøker Addis Abeba og Lilongwe 15. til 20. september. – Vi har valgt å besøke Etiopia og Malawi, som er to av partnerlandene... Les mer »
unicef

Barns utdanning under angrep i Vest- og Sentral-Afrika

Nesten 2 millioner barn har mistet tilgangen til utdanning i Vest- og Sentral-Afrika på grunn av økende angrep mot skoler i regionen. På kun to år er antallet stengte skoler tredoblet. I... Les mer »
norsk folkehjelp

LOs innsamling under Notodden Bluesfestival med massiv støtte til Sør-Afrikas slumboere

Over 135 000 kroner ble samlet inn til Norsk Folkehjelps partnerorganisasjon Abahlali baseMjondolo som er en demokratisk organisasjon som jobber for å bedre forholdene for de som bor i slummen i Sør-Afrika.... Les mer »
ethiopian

Ethiopian Airlines flyr til to nye destinasjoner i Somalia

Ethiopian Airlines øker sitt tilbud i Afrika. Fra 15. juli flyr selskapet til Garowe og Bossaso i Somalia, via Addis Abeba. Flyplassen Garowe er nordøst i Somalia, i regionen Puntland. Bossaso er... Les mer »
fn new york

LESERINNLEGG: Hvem ble lurt?

I januar ble det gjort et stort nummer av at den «blå» fløyen i Kristelig folkeparti gikk av med seieren i et indre oppgjør mellom to fløyer i partiet.  Resultatet førte til at... Les mer »
sjømatrådet

Jubler over halvert toll på tørrfiskhoder i Nigeria

Nyheten om at nigerianske myndigheter nå setter ned tollen på tørrfiskhoder fra 20 til 10 prosent er svært godt nytt for norske eksportører. Sjømatrådets prosjektleder i Sentral- og Vest-Afrika, Trond Kostveit, tror... Les mer »
kongo

Ny rapport: Antallet som sulter fortsetter å stige

Også i 2018 fortsatte antallet som sulter i verden å stige, ifølge en ny FN-rapport. Lenge trodde man at målet om å utrydde sult innen 2030, slik FNs bærekraftsmål forutsetter, var innen... Les mer »
ethiopian

Ethiopian Airlines kåret til Afrikas beste flyselskap

For tredje året på råd har Skytrax kåret Ethiopian Airlines til Afrikas beste flyselskap. Skytrax er verdens største kåring i flybransjen, og det er passasjerene selv som bestemmer resultatet. Administrerende direktør Tewolde... Les mer »
Norges idrettsforbund

Norad og Idrettsforbundet fortsetter samarbeidet i tre nye år

Direktoratet for utviklingssamarbeid (Norad) og Idrettsforbundet har forlenget avtalen for tre nye år. – Norad har helt siden 80-tallet støttet NIFs internasjonale utviklingssamarbeid, og det er gledelig at Norad fortsatt ser verdien... Les mer »
kikkert

Safari: Her er de unike dyrene du kan se etter

Å dra på safari er en av de hotteste reisetrendene blant nordboere. Alle vil få et glimt av den afrikanske dyregruppen The Big Five. Men savannen er full av andre spesielle, uvanlige... Les mer »