Statsministeren hetses på Facebook: Dagbladet lar det passere

dagbladet facebook.

Statsminister Erna Solberg hetses på Dagbladets Facebook-side som «feit», men storavisen gjør ingenting med netthetsen av landets leder.


– Dagbladet lar «fat-shaming» av statsministeren ligge i kommentarfeltet sitt på Facebook. Hvor er «statsministeren hetses på Facebook»-oppslagene?, spør samfunnskomentator George Gooding seg.

Det er betenkelig at netthets får flyte fritt hos en av landets største nyhetsformidlere. Og det synes også George Gooding:

Les også:  Avsløring: Siv Jensens "luksushytte" egentlig en nedslitt brakke!

– Hvor er alle som skal legge skyld på Dagbladet for å «bevisst nøre opp under» slike syn? Hvor er alle som skal undergrave Dagbladet som nyhetskilde fordi de har latt være å moderere disse kommentarene? Hvor er alle som skal anklage Dagbladet for å godta hets av statsministeren?, spør George Gooding.

Og dette er betimelige spørsmål. Hvor er mediekritikken fra NRK, VG og alle de andre for at Dagbladet lar netthets passere?

Les også:  Nå skal motorfolket samles på historisk sted

-«Hets»-oppslagene er et spill for galleriet, for å dyrke sympati for folk journalistene er sympatiske til og så lar man resten være, sier Gooding.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.