Slik kan du grille en perfekt juleribbe

juleribbe

Så er det snart duket for den tradisjonsrike julemiddagen igjen. De fleste spise ribbe på julaften og mange bruker stekovnen for å lage juleribba.


De siste årene blitt mer populært å eksperimentere, også med ribba. Du kan fint tilberede julemiddagen på grillen. Det er ikke bare enkelt og ekstra godt, men det gir deg også mer boltreplass på kjøkkenet.

Grillprodusenten Weber har den perfekte oppskriften på grillet juleribbe med sprøstekt svor.

Les også:  Nyskapende produkt av skreirogn fikk heder og ære

Personer: 4
Grillmetode: Indirekte
Grilltemperatur: 250 °C og 180 °C
Kjernetemperatur: 75 °C
Forberedelsestid: 15 min
Grilltid: 70 min
Total tid: 85 min
Utstyr: Stekholder/Grillstativt
Vanskelighetsgrad: Lett

INGREDIENSER
2 kg Ribbe
Salt
Pepper

PÅ KJØKKENET

Skjær svoren i striper eller ruter med en skarp kniv.
Krydre hele ribben med salt og pepper – sørg også for at krydderet går ned i kuttene i svoren.
Plasser kjøttet på stekholderen/grillstativet.

Les også:  Ny robotstøvsuger fra Roomba med flere nyheter

VED GRILLEN

Forbered grillen til indirekte varme (ca. 250 °C). Hvis du bruker en 57 cm kullgrill, vil du trenge 1 tennrør med tente Weberbriketter.
Plasser stekholderen/grillstativet på grillristen, lukk lokket og grill i ca. 30 minutter.
Senk varmen til ca. 180 °C (hvis du bruker en kullgrill kan du fjerne noen briketter) og grill i ytterligere 30-40 minutter, helt til kjernetemperaturen har nådd 70 °C.
Ta av kjøttet fra grillen og la det hvile i 10-15 minutter før det serveres (kjernetemperaturen vil øke mens kjøttet hviler).

Les også:  Ticket: Hit reiser vi i høst

TIPS! Bruk en 2-i-1 spareribs-/stekholder for å få perfekte steker på grillen. Den smarte holderen kan vendes og brukes til å holde spareribs på den andre siden.

Lykke til!


Les også

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.