Sensorteknologi gjør landbruket mer effektivt og bærekraftig

bosch cloud

Vi blir stadig flere mennesker i verden og må dyrke enda mer mat – uten at dyrkingsarealet blir større. Bøndene må derfor øke avlingene sine i stedet. I 1900 kunne en bonde brødfø fire personer. I dag er tallet 155 personer, og det bør helst fortsette å øke.


Nå kan sensorteknologi fra Bosch bl.a. spare bøndene for inspeksjoner av åkrene, redusere bruken av plantevernmidler, optimalisere avlinger og sikre at melken i melkebeholderen ikke blir sur.

Les også:  Tre av fire norske youtubere setter aldersgrenser på videoene sine

Det er faktisk bilteknologi som er en stor del av innovasjonen innen landbruket. Et eksempel på den bilteknologien som brukes innen landbruket i dag, er MEMS-sensorer. Disse sensorene samler inn mikroklimatiske data, som temperatur og fuktighet i luft og jord. Informasjonen sendes til bondens smarttelefon, slik at han alltid kan holde et øye med avlingene uten å selv måtte gå ut på åkrene.

Les også:  Norovirus oppdaget i Bodø etter festmiddag

Overvåkingssystemet presenteres i disse dager for offentligheten på Agritechnica i Hannover, som er verdens største messe for landbruksutstyr. Her stiller Bosch også ut en rekke andre nye teknologier beregnet på landbruket.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.