Satser mot ny superliga i taekwondo

taekwondo

Det norske taekwondolandslaget skal denne helgen delta i den nye superligaen som World Taekwondo har etablert i Wuxi i Kina. Wuxi skal være hjemstedet for den nye Grand Slam-turneringen, som skal være den største taekwondobegivenheten i verden etter sommer-OL.


Richard Ordemann, John Asp, Victor Asp og Marie Magnus (bildet over) fra Norge er klar for kvalifiseringen.

Konkurransen i Wuxi denne helgen er en kvalifisering for å kunne delta i den aller første Grand Slam-turneringen, som starter den 30. desember 2017. Om de norske utøverne skal kvalifisere seg må de være blant de tre beste i sin klasse i kvalifiseringsstevnet som nå skal avvikles.

Les også:  Knepen seier for RBK mot Glimt

– Vi ser at vi får tøff motstand, og at det vil bli krevende å kvalifisere seg. Her deltar profflag fra blant annet Sør-Korea, Iran, Azerbaijan, Usbekistan, Taipei og Kina. Alle utøverne har svært gode fysiske forutsetninger for å lykkes innen taekwondo: Alle er høye i forhold til vekten, noe som innebærer at de har stor rekkevidde, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Les også:  Sikrer vintersport for 950.000 TV-kunder i Norge

Alle de norske utøverne skal konkurrere natt til fredag 24. november.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.