OBS! Betydelig snøskredfare i Nordland og Troms

nve skredfare

Skal du gå på ski i Nordland eller Troms frem mot denne helgen må du vokte deg for snøskred. Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder nemlig om betydelig snøskredfare i Nordland og Troms.


Det er kombinasjonen av fine skiforhold og betydelig snøskredfare (faregrad 3) som har fått NVE til å rykke ut med advarsel til skigåere i Nordland og Troms.

– I store deler av Nordland og Troms har det vært tett mellom snøbygene de siste dagene, så mange steder ligger det nå mye løs snø i fjellet. Dette gir fine skiforhold, men også betydelig snøskredfare, sier vaktleder i snøskredvarslingen Håvard Thorset.

Torsdag og fredag snur vinden til sørøstlig retning, noe som betyr tørrere vær. Men vinden ventes å bli veldig sterk, og med mye løs snø i terrenget kan det flyttes svært mye snø inn i leheng. Dette gir også betydelig snøskredfare og det ventes også mulighet for enkelte naturlig utløste skred.

– Det er altså ventet samme faregrad, men en ny situasjon med et annet skredproblem og andre utsatte områder, utdyper Thorset.

For mer informasjon om snøskredfaren, se varsom.no.

Les også

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.