michelin

230 000 tonn mindre årlige CO2-utslipp fra nordiske transportfirmaer

Med fem enkle tiltak kan transportbransjen både minimere kostnader knyttet til dekk og minske CO2-utslipp, uten å la det gå utover sikkerheten. Michelin går foran for bærekraftig mobilitet og jobber for sikrere,... Les mer »
energi strøm

Skroting av vindkraftplaner: – Må ikke la oss lure

Selv om Regjeringen skroter den nasjonale rammeplanen for vindkraft, betyr det ikke at vindkraftutbyggingen i norsk natur er over, understreker Norsk Friluftsliv. Torsdag droppet Regjeringen den nasjonale vindkraft-planen – en plan som... Les mer »
uio

– Fantastisk opplevelse å få bla i Mendels manuskript

Besøket i St. Thomas-klosteret i den tsjekkiske byen Brno ble noe utenom det vanlige for professor Nils Chr. Stenseth. Der fikk han nemlig lov til å bla i et av biologiens aller... Les mer »
Norsk elbilforening

Slik får du bedre rekkevidde i kulda

Åtte gode råd for å få mer ut av elbilen din nå som temperaturen synker – og én ting du ikke trenger å tenke på. Elbiler har kortere rekkevidde om vinteren på... Les mer »
natt sentrum

Ny undersøkelse: Nordmenn fortsatt for dårlige til å bruke refleks

Bare 4 av 10 nordmenn bruker alltid refleks i mørket – til tross for at det trolig finnes mer enn 20 millioner reflekser i norske hjem. Det viser en ny undersøkelse. –... Les mer »
refleks

Refleksdagen: Hadde du sett fotgjengerne uten refleks?

De mørkkledde fotgjengerne ville vært veldig vanskelig å se for bilisten uten refleks. Likevel bruker bare 4 av 10 alltid refleks i mørket. – Det er alarmerende at så få bruker refleks.... Les mer »
akademikerne

Hylland Eriksen mottar Akademikerprisen 2019

Sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen mottar Akademikerprisen 2019, torsdag 17. oktober under konferansen Kunnskap for grønn vekst. Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø står for overrekkelsen. Hylland Eriksen mottar prisen både for sin... Les mer »
matbutikk

FN-toppmøte om mat og matsikkerhet planlegges i 2021

Under dagens markering av Verdens Matdag for 2019 i FAO (FNs organisasjon for ernæring og landbruk), meddelte FNs generalsekretær Antonio Guterres at FN planlegger å invitere til et toppmøte om mat og... Les mer »
kasakhstan

LESERINNLEGG: 75 år siden kasakhstanske soldater falt i slaget om Nordkalotten

I oktober er det 75 årsdagen for Sovjetunionens Petsamo-Kirkenes operasjon i nordområdene. Denne er en viktig milepæl i andre verdenskrigs historie fordi den faktisk markerte slutten på krigen i den sovjetiske delen... Les mer »
naf

NAF om nye vogntogkrav: – Gir håp om tryggere vinterveier

Farlige vogntog på norske vinterveier skaper bekymring blant bilistene. NAF har også vært på banen angående problemet. – Det er svært gledelig at samferdselsministeren vil innføre strengere krav til vinterdekk og flere... Les mer »