vinter

Nytt tilfelle av skrantesjuke på elg

Prøveresultater fra en selvdød elg funnet i Sigdal viser at dyret hadde skrantesjuke (CWD). Dette er det sjette tilfelle av skrantesjuke hos elg i Norge. De fem første har vært av typen... Les mer »
Skatteetaten

Skatteetaten og Posten gjør det enklere å melde flytting

Nå kan du melde adresseendring til Folkeregisteret og Posten samtidig på posten.no. – Denne løsningen er et godt eksempel på et vellykket digitaliseringssamarbeid som gjør hverdagen enklere for brukerne, sier finansminister Siv... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Diskuterte handelskonflikt og biltoll med USA

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen møtte den amerikanske handelsministeren, Wilbur Ross, torsdag 14. november. De diskuterte den pågående handelskrigen, og biltollen som amerikanske myndigheter har varslet at de vurderer å innføre. – Mitt... Les mer »
villsvin

Mattilsynet: – Villsvin er uønsket og skal holdes i sjakk

Villsvin er en fremmed art som er uønsket i Norge. En ny handlingsplan skal bidra til å holde bestanden nede og hindre spredning. I Sverige anslås villsvinbestanden til 300 000 dyr, og... Les mer »
frivillig.no

Frivillig innsats skaper verdier for omlag 76 milliarder

Torsdag presenterte SSB satellittregnskapet for frivillig sektor. Her vises det at frivillig arbeid bidro med en verdiskaping tilsvarende 75,7 mrd. i 2017. Frivillighet Norge mener tallene viser hvor viktig frivillig sektor er for samfunnet vårt. –... Les mer »
vinter

Utenlandske vogntog sprer skrekk i trafikken

Møte med utenlandske vogntog troner på en soleklar 1. plass over hva norske bilister frykter mest, ifølge en fersk undersøkelse. 55 prosent av de spurte trekker fram utenlandske vogntog som sin største... Les mer »
grønnsaker

Vi kaster for mye mat – Hva kan du gjøre?

Totalt sett ble det kastet 73 kg. mat pr. innbygger i Norge i 2017, og størstedelen av dette (58%) kom fra private husholdninger. Dette er ikke bra hverken for økonomien eller miljøet.... Les mer »
trondheim havn

Styrker satsing på autonome fartøy

Autonomiklyngen på havna i Trondheim blir en del av Arenaprogrammet i klyngesatsingen til Siva, Innovasjon Norge og Forskningsrådet. Nå fortsetter profileringen av Trøndelag og Norge som verdens beste på autonomi. Som en... Les mer »
vinter trafikk vei

Gjensidige advarer: Nå er det høysesong for dekk på ville veier

I løpet av de neste månedene vil flere hundre bilister miste nylig påskrudde vinterdekk under fart og skade bilen sin – Hvert år rykker bilbergere ut for å hjelpe flere hundre fortvilte... Les mer »
mail likes

Seks av ti nordmenn vil ha miljømerking av digitale tjenester

Seks av ti nordmenn ønsker at det innføres en miljømerking av digitale tjenester. Dette kommer frem i en fersk Sifo-undersøkelsen som datasenteroperatøren DigiPlex har fått gjennomført. – En stor majoritet av nordmenn... Les mer »