julegave

Julehandelen er i gang: Her er gavene vi ønsker oss!

Elkjøp er klare for å ta imot kundene sine før jul. Og ifølge elektronikkjeden er ønsket om elektronikk og ny teknologi stort også i år.  Elkjøp-sjef Fredrik Tønnesen forventer en jevn strøm... Les mer »
nfd

Fiskeriavtalen med EU i havn

Norge og EU er enige om en fiskeriavtale for neste år. Avtalen inneholder flere tiltak som skal gjenoppbygge torskebestanden i Nordsjøen. – Jeg er veldig fornøyd med at vi har blitt enige... Les mer »
ks

Gi kommunene rettmessige inntekter fra naturressursene!

Råde- og forvaltningsretten over lokale naturressurser er en grunnpilar i lokaldemokratiet. Den lokale retten til å skattlegge utnytting av disse ressursene følger naturlig av råderetten. – Forslaget om å avvikle ordninger som... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Behov for opprydding i Norges Israel-politikk

Vi har flere ganger beskrevet hvordan et flertall av medlemstater i FN hvert år på denne tid går til verbale angrep med fordømmelse av den jødiske staten gjennom et tyvetalls resolusjoner i FNs... Les mer »
rein

Villreinjakta ga økning i antall felte dyr

I alt ble 4738 villrein felt under høstens jakt viser oppsummeringen av jegernes rapportering. Tallene er basert på endelige rapporter fra alle villreinområder i Sør-Norge. De viser at 500 flere dyr ble... Les mer »
helse forskning

Forskningsrådet deler ut nesten 900 millioner kroner for å løse store samfunnsutfordringer

For å løse store samfunnsutfordringer innen alt fra klimateknologi, helse og utdanning til transportsystemer og matproduksjon trenges det et tett samarbeid mellom forskere, private bedrifter og det offentlige. Nå deler Forskningsrådet ut... Les mer »
aluminiumsboks

Panterekord for «svenske-bokser»

Nordmenn kjøper stadig mer brus og øl fra Sverige. Hittil i år er det blitt pantet nær 34 millioner såkalte «svenske-bokser» i Norge, og det er større vekst i pant av svensk... Les mer »
babcock

Tre ambulansefly fra Babcock tilbake i tjeneste

Den tekniske feilen som har ført til at fem ambulansefly fra Babcock ble satt på bakken er nå løst. Løsningen er godkjent av Luftfartstilsynet. – Vi kan nå bekrefte at vi har funnet... Les mer »
vinter vei

Nordmenn i vintertrafikk: Så mange har vært innblandet i en bilulykke

Har du noen gang vært innblandet i en bilulykke om vinteren? Det er du ikke alene om. En ny undersøkelse fra Goodyear viser at i overkant av hver tredje nordmann har en... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Gjenopptar fiskeriforhandlingene med EU

Nesvik møtte EUs nye fiskerikommissær i Brussel i dag. Temaet for møtet var fiskerisamarbeidet med EU. Norge og EU er nå enige om å gjenoppta fiskeriforhandlingene. – Jeg hadde et godt møte... Les mer »