virke matpris

Grensehandelen kan doble seg til 2030

Hvis utviklingen i grensehandelen holder fram, vil den nær doble seg til 2030. Matvareprisene har dempet prisveksten i Norge det siste året. Likevel pekes prisforskjellene på som den viktigste årsaken til grensehandelen.... Les mer »
Norsk elbilforening

Snart er én av ti personbiler på norske veier elbiler

I 2009 kom målet om at 10 prosent av alle bilene i Norge skulle være ladbare innen 2020. Uoppnåelig, mente mange. Men nå er Norge i ferd med å innfri målet, og... Les mer »
forsøpling

WWF og Grieg Gruppen går sammen for å stanse plastforsøpling i havet

Ambisjonen er konkret: mengden av plastavfall i tre filippinske havnebyer med omegn skal halveres innen 2023. Plastforsøpling er verdens raskest voksende miljøproblem. Over en tredel av verdens plastavfall ender opp i naturen.... Les mer »
samlerhuset

Mener å ha funnet nye spor etter slaget i Hafrsfjord

Foreløpige analyser fra de pågående undersøkelser av havbunnen i Hafrsfjord har avdekket omfattende formasjoner som nå tolkes som avtrykk satt da slagaktiviteter i Hafrsfjord fant sted. Spor etter et stort antall båter... Les mer »
redningsselskapet

LESERINNLEGG: Utred høyhastighetsbevis på sjøen nå!

Større fart, flere båter, men mindre kunnskap. Nå ønsker Redningsselskapet at regjeringen ser på innføringen av et eget kompetansebevis for førere av raske båter. Av Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet og Pål... Les mer »
Miljødirektoratet

Miljødirektoratet: – Pukkellaks er en alvorlig trussel

Invaderende pukkellaks kan gjøre stor skade i Norge, viser en ny risikovurdering laget for Miljødirektoratet og Mattilsynet av Vitenskapskomiteen for mat og miljø. − Invasjonen av stillehavsarten pukkellaks kan få alvorlig følger i... Les mer »
Foto: Alexander Helberg

IS-kvinne og to barn hentes til Norge: Listhaug vil at IS-kvinnen arresteres

Norge har hentet hjem en IS-kvinne og hennes to barn. Begge er utlevert fra kurdiske myndigheter i Nord-Syria og er på vei til den kurdiske byen Erbil i Nord-Irak, opplyser VG. –... Les mer »
norwegian

Norwegian inngår avtale med politiet

Politiet har valgt Norwegian som foretrukken leverandør på 20 ruter. Kontrakten gjelder for to år med mulighet for to års forlengelse. Avtalen omfatter både innenriksflyginger i Norge, flygninger i Skandinavia og Europa.... Les mer »
tryg

Frykter store skader ved springflo

Høy vannstand kan gi store materielle skader. Onsdag kan vannet stige til 130 cm over normal vannstand mange steder i landet. Særlig båtfolk bør være oppmerksomme. Meteorologene har gått ut med rødt... Les mer »
fartsgrense

Fare for vannplaning – Pass på farten!

Det er spådd mye nedbør og springflo i store deler av landet det neste døgnet. Allerede har vått vintervær gitt mye vann på veiene. – Pass opp for vannplaning og skader på... Les mer »