nordlys 2018

Malin Falchs Nordlys: Nå som spesialtegnet julehefte!

La eventyret starte! En frittstående fortelling fra Nordlys-universet. Det er julaften morgen og 7 år gamle Sonja fyker opp og løper forventningsfull mot adventskalenderen sin. Der hun finner en lapp fra onkel... Les mer »
gulating

Mot verdensrekord for eksklusiv julekalender fra Gulating

Med 12 dager igjen til adventstiden er Gulatings populære julekalender i ferd med å slå alle rekorder. – Vi ser nå ut til å slå fjorårets salgstallet av julekalendere med god margin,... Les mer »
julemat

Drikkepress på julebord er festbrems for mange

Ifølge en undersøkelse Respons Analyse har gjennomført på oppdrag for Akan kompetansesenter, svarer 16 prosent av de yrkesaktive at de helt eller delvis har latt være å gå på julebord grunnet drikkeforventning... Les mer »
njff

Sportsfiskerne vil fiske makrellstørje

Landsmøtet i Norges Jeger- og Fiskerforbund ber om at det åpnes for fritidsfiske med sportsfiskeredskap etter makrellstørje, og at det til formålet avsettes minimum 2% av den norske kvoten – tilsvarende 5... Les mer »
obp

Julestjernens historie

Juletiden er også tiden man bruker planter i hjemmet. Julestjernen er juleblomsten som ikke bare er en plante, men et juleikon som brukes overalt på linje med treet og nissen. Historiene og... Les mer »
ammunisjon

Økt miljøverninnsats fra jegerne og fiskerne

Under helgen landsmøte i Norges Jeger- og Fiskerforbund ble det vedtatt en styrket innsats for miljøet fra organisasjonen. Særlig er det plastforurensing som skaper engasjement. Det er NJFF Hordaland som har meldt... Les mer »
nrk

Sofia Helin spiller kronprinsesse Märtha i ny NRK-serie

Sofia Helin skal spille kronprinsesse Märtha i en ny dramaserie fra NRK. I «Atlantic Crossing» følger vi kronprinsessens flukt fra Norge og hennes reise til sentrum av verdensmakten, Det hvite hus. I... Les mer »
asiatisk mat

Phuket og Phang Nga i den nye Michelin Guide 2019

Det thailandske turistbyrået (TAT) har sammen med Michelin annonsert den andtre utgaven av Michelin-guiden for Thailand, som fortsetter å feire landets spennende kulinariske utvikling. Den nye Michelin Guide Bankok, Phuket and Phang... Les mer »
jakt felling

Regjeringen må åpne for lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen

Landsmøtet i Norges Jeger- og Fiskerforbund ber Regjeringen følge opp Stortingets vedtak og intensjoner slik at det kan gjennomføres lisensfelling av ulv innenfor ulvesonen i vinter. Rovviltnemndene i ulvesonen fattet i juni... Les mer »
International Food Contest

Internasjonal anerkjennelse til norske meieriprodukter

TINEs meieri på Byrkjelo, Frya og Tretten fikk ærespremier på International Food Contest i Herning denne uka. I tillegg ble det delt ut fem gullmedaljer, 26 sølv og 18 bronse til TINEs... Les mer »