rakettutskytning

Milliarder i verdiskaping fra norsk romnæring

Romsektoren utvikler seg i rakettfart, og nå legger regjeringen frem en ny stortingsmelding om norsk romvirksomhet. Norsk romnæring selger varer og tjenester for om lag 8 milliarder kroner i året, hvorav 70... Les mer »
nordland vei trafikk

95 millioner til utslippsfrie løsninger

Fire prosjekter får støtte til å utvikle hydrogenbaserte løsninger innen transport og bygg- og anleggsvirksomhet. Støtten gis gjennom PILOT-E, som er en samordnet finansieringsløsning i regi av Enova, Forskningsrådet og Innovasjon Norge.... Les mer »
julegavetips

Virke: – 4,4 prosent nedgang i julehandelen

Omsetningen i uke 49 gikk ned med 4,4 prosent, sammenlignet med samme uke i fjor. Søndagshandelen gikk ned med hele 13,8 prosent. Julehandelen gikk ned i uken etter Black Friday i fjor... Les mer »
elkjøp

Rekordresultat for Elkjøp Nordic

Elkjøp Nordic fortsetter å vokse, og økte salgsinntektene med 4 prosent i første halvår 2019/2020. Driftsresultatet runder for første gang en halv milliard kroner. – I en utfordrende tid for detaljhandelen er... Les mer »
vy

Her er de nye uniformene til Vy

Fra 16. desember begynner Vys medarbeidere å ta den nye uniformen i bruk. Det er første gang medarbeidere i både tog og buss får samme uniform, og første gang selskapet har en... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Forlenger tilsynet på hvitfisk

Nærings- og fiskeridepartementet viderefører kvalitetstilsynet på hvitfisk. Økt kvalitet på sjømaten er prioritert i regjeringens strategi for helårlige arbeidsplasser i fiskeindustrien. – Sjømaten vi produserer skal kjennetegnes av høy kvalitet. Dette er... Les mer »
svolvær fiskeriminster

Snøkrabbe-kvoten øker i 2020

Nærings- og fiskeridepartementet har fastsatt en totalkvote på 4500 tonn snøkrabbe for fiske på norsk kontinentalsokkel i 2020. Det er en økning på 500 tonn fra 2019. – Det er veldig gledelig... Les mer »
inderøy slakteri

Inderøy Slakteri øker bruken av sauekjøtt

Inderøy Slakteri i Trøndelag har utviklet en ny julepølse med 30% sauekjøtt. – At det hvert år kastes over 600 tonn sauekjøtt i Norge, er ikke bare en utfordring. Det er en... Les mer »
data nett

Sopra Steria skal drifte IT-system for skatteinnkrevingen i Norge

Skatteetaten gir igjen Sopra Steria jobben med å drifte skatteinnkrevingssystemet SOFIE. Hvert år håndterer applikasjonen mer enn 800 milliarder kroner for fellesskapet. – Vi vant denne driftsavtalen for første gang helt tilbake... Les mer »
sas

SAS ønsker det første Airbus A350-flyet velkommen

Det første av åtte Airbus A350 har offisielt blitt en del av SAS-flåten, og fra 28. januar 2020 kan reisende oppleve verdens mest moderne og drivstoffeffektive langdistansefly. Med innovativ teknologi og design... Les mer »