afrika

Nesten 20.000 nye innvandrere har tatt norskprøven hittill i år

Hittil i år har 19.600 innvandrere gjennomført norskprøven. Prøven kan være en døråpner inn til arbeidslivet. Men mange arbeidsgivere kjenner prøven for dårlig. – Norsk språk åpner døren til integrering, utdanning og... Les mer »
nav bodø

Ny rapport: Mottakerne av sosialhjelp vil ha meningsfylt aktivitetsplikt

Unge sosialhjelpsmottakere er ofte positive til aktivitetsplikt som vilkår for å få sosialhjelp, men det er vanskelig for Nav-kontorene å tilby meningsfulle aktiviteter til alle de ulike brukerne, viser en ny rapport... Les mer »
arbeid data nett

Viktig seier i kampen mot vold og trakassering i arbeidslivet

Nylig vedtok FNs arbeidslivsorganisasjon, ILO, en ny konvensjon mot vold og trakassering i arbeidslivet. – Dette er gledelig! Nå får mange av verdens arbeidstakere en beskyttelse de fram til nå har manglet.... Les mer »
regnskap økonomi

LOs sommerpatrulje – 34. året på rad

De kommende tre ukene går LOs Sommerpatrulje av stabelen over hele landet. Da skal unge tillitsvalgte i LOs forbund undersøke arbeidsforholdene til tusenvis av unge, og bidra til å spre kunnskap om... Les mer »
sykdom helse

Enighet i lønnsforhandlingene innenfor helse, utdanning og kultur

Partene i Virkes HUK-område kom torsdag kveld, 20. juni kl. 22:00 til enighet i årets mellomoppgjør. Resultatet er innenfor den generelle rammen for lønnsoppgjørene i samfunnet i år. – Det har vært... Les mer »
team arbeidsplass

Halvparten av norske millennials forventer å bytte arbeidsgiver innen to år

I Deloittes splitter nye Millennial Survey oppgir mer enn halvparten av norske millennials (født mellom 1983-1994) at de forventer å bytte arbeidsgiver innen to år. Kun 24 prosent forventer å bli lengre... Les mer »
læring lærer klasse

Norge utnytter ikke verdifull kompetanse fra utlandet godt nok

Hvert år søker mange tusen mennesker om å få godkjent utdanning eller yrkeskvalifikasjoner fra utlandet. Lite og dårlig informasjon om hva som godkjennes og hvordan man skal gå fram, øker risikoen for... Les mer »
eiendom

Ny undersøkelse: Mange stoler ikke på eiendomsmeglere

En av to menn, og en av tre kvinner, stoler ikke på eiendomsmeglere som daglig omsetter det dyreste du har i livet, ifølge en undersøkelse. – Alt godt salg startet med tillitt,... Les mer »
arbeid data nett

Ny undersøkelse: Unge arbeidstakere skifter jobb oftere

42 prosent av dem som skiftet jobb i fjor, planlegger å skifte jobb neste år, ifølge en ny undersøkelse. Det er de yngre generasjonene som bytter jobb oftest. – Unge arbeidstakere er... Les mer »
Oslo katolske bispedømme

Biskop Eidsvig om au pair-saken: – Rydd opp i regelverket

Biskop Bernt I. Eidsvig av Oslo oppfordrer politikere og myndigheter til å rydde opp i regelverket for au pairer. Han er bekymret for au pairenes ve og vel: – Det er viktig... Les mer »