bygg reis deg

Byggenæringens Ærespris 2019 til Kjetil Thorsen fra Snøhetta

Snøhetta- sjefen vinner prisen for sin ekstraordinære innsats over tid for å fremme og bidra til positiv utvikling for byggenæringen både nasjonalt og internasjonalt, sier styreleder i Bygg Reis Deg, Carl Otto... Les mer »
ai

Bør jeg frykte kunstig intelligens når jeg søker jobb?

En av tre ingeniører er skeptiske til å la roboter bli en del av rekrutteringsprosessen, viser en ny undersøkelse av NITO. – Vi må heller fokusere på hvordan ny teknologi og menneskelige... Les mer »
politihøgskolen

Færre nyutdannet politi får jobb

Nyutdannet politi fra de to siste årskullene ved Politihøgskolen får ikke jobb i samme takt som tidligere år. Det viser tall fra Politidirektoratet for tredje kvartal 2019. For kullet som gikk ut... Les mer »
skruer hammer tang

Foreslår å øke pensjonsalderen

Vi kan forebygge fattigdom blant pensjonister ved å heve pensjonsalderen i takt med økningen i forventet levealder, skriver ISF-forsker Axel West Pedersen i et nytt notat. Nordmenn lever stadig lengre. Siden 1960-tallet... Les mer »
team arbeidsplass

LESERINNLEGG: Europeisk arbeidskultur – hva kan vi lære av naboene våre?

På arbeidsplasser over hele Europa har man svært forskjellige holdninger og tilnærminger til måter å arbeide på – fra firedagers uke til forbud mot jobbrelatert e-post i visse perioder. Hvordan kan vi... Les mer »
norges taxiforbund

Opposjonen vil revurdere taxiloven

Presentasjon av jubileumsboka og erfaringer fra den finske dereguleringen dannet opptakten til den politiske debatten på landsmøtet, der Ap, Sp, SV, og Rødt stilte seg samlet bak næringens ønske om å oppheve... Les mer »
taxi

Norges Taxiforbund: – Løsarbeiderdebatten kommer neste år

Skal taxisjåfører ha lønn for jobben? Det er spørsmålet etter frislippet, og regjeringens velkommen til ”plattformselskaper” og ”delingsøkonomi”. Forskningsstiftelsen Fafo satte arbeidsvilkårene i ”plattformøkonomien” på dagsorden under Arendalsuka den 15. august. Fokuset... Les mer »
playstation

Dataspill gir nyttig læring: – De positive egenskapene er mange

På Arna Videregående avkrefter de myten om at dataspilling og skole ikke passer sammen. De har satt positive spillerfaringer i system. Dataspill er Norges mest populære hobby, men ikke alle har fått... Les mer »
bygging

Fellesforbundet og byggenæringen enige om nye seriøsitetsbestemmelser

Byggenæringens Landsforening (BNL) og Fellesforbundet er enige om nye og forbedrede seriøsitetsbestemmelser for offentlige anskaffelser i byggenæringen. – Dette vil bidra til å styrke bedrifter i byggenæringen som satser på faglært arbeidskraft... Les mer »
unio

Bør være siste året med ostehøvel-kutt

– Det er sjette året på rad regjeringen kutter i offentlig sektor. Nå er det ikke mer å kutte før det går kraftig ut over tjenestene, sier Unio-leder Ragnhild Lied i en... Les mer »