sykehus operasjon

YS krever trygghet for alle som er pålagt øvelser

Regjeringen vil gi ansatte i kriminalomsorgen erstatning for skader under øvelse. Det er positivt, men YS krever trygghet for alle yrkesgrupper. Regjeringen fredag frem et lovforslag om å gi ansatte i kriminalomsorgen... Les mer »
nav bodø

Brems i arbeidsmarkedet: Bemanningsboosten er over

ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer tyder på lavere bemanningstempo i andre kvartal. – Bedriftene forventer et svakere arbeidsmarked, ifølge Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. I to år har arbeidsmarkedsbarometeret til ManpowerGroup vist rekordhøye bemanningsutsikter. Nå... Les mer »
spekter

Helsetjenesten: – Utfordringene krever endring, prioritering og omstilling

– Det er riktig og helt nødvendig å forbedre samhandlingen i helsetjenesten, sier Odd Erik Stende, direktør for samfunnspolitikk i Spekter. Han mener Nasjonal helse- og samhandlingsplan peker ut en retning som... Les mer »
bedrift lønn avtale

Dette må du vite om usaklig oppsigelse

Både arbeidstaker og arbeidsgiver kan si opp et arbeidsforhold, men for arbeidsgivers vedkommende at det er et krav om saklig oppsigelse. Hva kan arbeidsgiver gjøre for å trygge at dette saklighetskravet er... Les mer »
udir

Kunstig intelligens: Foreslår tiltak for å sikre eksamen

Den raske utviklingen av kunstig intelligens skaper nye utfordringer for gjennomføring av eksamen i skolen. Udir foreslår flere konkrete tiltak for våreksamen 2024, og større endringer i eksamensordningen for de neste årene.... Les mer »
simployer

– Arbeidsgiver bør hjelpe medarbeidere med dårlig råd

Når dårlig økonomi på hjemmebane påvirker arbeidet på jobben, bør arbeidsgiver ta tak. Nordmenn er tradisjonelt private om egen økonomi. Vi snakker ikke høyt om hva vi tjener, hvor mye lån vi... Les mer »
arbeidstilsynet

Arbeidstilsynet: – Riktig kantsikring redder liv!

Fall i forbindelse med arbeid i høyden er en av de vanligste årsakene til skader og dødsfall på norske arbeidsplasser. Riktig kantsikring i forbindelse med for eksempel takarbeid, er livsviktig. – Ofte... Les mer »
bedrift lønn avtale

Brudd i mekling – Regjeringen forbyr streik

Meklingen mellom Parat og NHO har ikke ført frem, noe som normalt betyr streik. Regjeringen har imidlertid innført tvungen lønnsnemnd, noe som betyr at konflikten skal avgjøres av Rikslønnsnemda. Lars Petter Larsen,... Les mer »
manpower

Ekspertens fem tips til en god CV

Mange synes det er utfordrende å skrive en god CV. Andre igjen har kun justert samme CV gjennom de siste 15 årene uten å tenke igjennom hvorfor CV-en ser ut som den... Les mer »
alkohol butikk vinmonopol

Ny rapport: Mer risikofylt alkoholbruk blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte

En ny rapport fra FHI, på oppdrag fra Akan kompetansesenter, viser at risikofylt alkoholbruk er mer utbredt blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte. I tillegg viser rapporten at bruk av illegale rusmidler blant sysselsatte... Les mer »