utdanning

Nytt stipend til Sponsing og eventledelse

– Nå kan du søke foreningen om stipend til den nye utdanningen «Sponsing og eventledelse», sier daglig leder Hege Mauroy i Sponsor- og Eventforeningen. Styret i foreningen besluttet i juni å opprette... Les mer »
cocktails mocktails

Høyt fyllefravær blant studenter og unge arbeidstakere

Flere medier referer i dag til en undersøkelse gjennomført av Vinmonopolet om studenter og unge arbeidstakeres alkoholvaner. Akan kompetansesenter mener dette er noe arbeidslivet må ta på alvor. Én av tre studenter... Les mer »
Lundin Norway

Kongen utnevner letegeolog til Ridder av St. Olavs Orden

Mannen som fant det gigantiske Johan Sverdrup-feltet utnevnes av H.M. Kongen til Ridder 1. klasse for sin innsats innen petroleumsgeologi. Hans Christen Rønnevik er en av de virkelige pionerene i norsk olje-... Les mer »
ai

Ledende aktører på tvers av bransjer støtter digitaliseringsprofessorat

Aker Solutions, Multiconsult og Digitread har inngått en avtale med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet om å støtte et professorat innen digitalisering. Nå er Dr. Andrei Lobov tilsatt i professoratet. Digitale tvillinger, samt kunstig... Les mer »
afrika

Få med innvandrerbakgrunn i norske ledergrupper

PA Consulting Group har gått gjennom ledergruppene til de 50 største selskapene i Norge. Kun Yara, Gjensidige og Nordea Liv har ledere som er norsk med flerkulturell bakgrunn. Det er en andel... Les mer »
kompetanse norge

8 av 10 sjefer krever videregående

19 prosent av norske virksomheter har ansatt noen uten fullført videregående skole i løpet av det siste året. Det viser ferske tall fra Kompetanse Norges årlige undersøkelse Virksomhetsbarometeret, som har undersøkt norske... Les mer »
randstad

Hvorfor bør du ha en LinkedIn-profil i 2019?

Enten du er aktiv jobbsøker eller engasjert arbeidstaker har du sikkert hørt mange ganger at du bør være på LinkedIn. Hva er det egentlig som gjør dette til noe mer enn bare... Les mer »
regnskap økonomi

Vil ikke jobbe i kommunal forvaltning

Econa har kartlagt hva ferske økonomistudenter vil jobbe med, og offentlig sektor kommer nederst på listen. Kun fem prosent setter dette på ønskelisten. I motsatt ende finner vi konsulentbransjen, bank, finans og... Les mer »
email

Ledere er ikke rustet for digital omstilling

Årlig vurderer Siemens den digitale omstillingsevnen i norsk næringsliv. Årets funn konstaterer at selv om næringslivet erkjenner viktigheten av digitalisering, er ikke mellom- og toppledere rustet for omstillingen. For fjerde år på... Les mer »
jente leker

Lektorstillinger i barnehagen: Ny mulighet for karriere i barnehagesektoren

Det har tidligere vært få karrieremuligheter for barnehagelærerne som ønsker å ta masterutdanning. – Mange forsvinner dermed ut av barnehagene og vi mister kompetansen, sier daglig leder i barnehagestiftelsen Kanvas, Robert Ullmann.... Les mer »