Nelfo og EL og IT Forbundet vil ha ryddig bruk av innleid personell

EL og IT Forbundet

Nelfo og EL og IT Forbundet oppfordrer elektrobedriftene til å rydde opp i bruk av innleie av personell i byggebransjen.


Nelfo er arbeidsgiverforeningen til elektrobedriftene i Norge, mens EL og IT Forbundet organiserer ansatte i bransjen. Bakgrunnen for oppfordringen er et initiativ som Byggenæringens Landsforening og Fellesforbundet, som også er parter i byggenæringen, kom med i sommer. De signerte en avtale som går ut på å rydde opp i en uheldig utvikling når det gjelder bruk av innleid personell i byggenæringen.

Les også:  Bigblu leverer superraskt satelitt bredbånd i Norge

Nå gir Nelfo og EL og IT Forbundet sin fulle støtte til anbefalingene.

– Vi synes dette er et meget godt initiativ som vil kunne bidra til å øke seriøsiteten i bransjen. Vi støtter derfor initiativet og vil anbefale disse overfor våre medlemsbedrifter, sier adm. direktør i Nelfo, Ove Guttormsen.

EL og IT Forbundet håper at oppfordringen skal føre flere over i fast jobb.

Les også:  Budsjettet: Gode og dårlige nyheter for jobbskaping

– Vi håper at oppfordringen bidrar til at flere, store byggeprosjekter gjennomføres med faste ansatte og flere lærlinger på prosjektene. Bruken av innleie er i dag for stor, særlig rundt Oslofjorden, sier Jan OIav Andersen, leder av EL og IT Forbundet.


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.