Nå kan dyr ha videomøte med dyrelegen

if forsikring

Det er ikke lenger kun mennesker som kan oppsøke medisinsk hjelp via mobiltelefon eller PC. Dyr med forsikringen i orden, kan nå ha videomøter med veterinæren. Konsultasjonen fungerer som en vanlig veterinærtime, men over video.

– Der får hunden, katten eller hesten din råd, behandling og eventuelt henvisning videre, sier Kine Bjølsen Opstad, dyrepleier og produktsjef for dyreforsikring i If.

If tilbyr inntil 3 gratis videokonsultasjoner hos FirstVet i året.

– Det er en del tilfeller som for eksempel hudproblemer, rennende øyne, kløe eller om dyret har spist noe det ikke skal, hvor det kan være vanskelig å avgjøre om man bør reise til veterinæren eller ikke. Da kan en videokonsultasjon gi gode råd for hvordan du kan hjelpe dyret på en god måte hjemmefra, eller bidra med å avgjøre når du bør oppsøke veterinær for videre behandling, sier dyrepleieren.

Les også:  LESERINNLEGG: Kvinner må vente over et år på å operere underlivet etter fødselsskader!

Forsikringsselskapet If mottar hvert år flere tusen skader på hund, katt og hest. En kjent problemstilling er at mange synes det er vanskelig å vite når man må oppsøke veterinær med kjæledyret sitt. Med en digital dyrlegekonsulatasjon kan eieren raskt og enkelt få avklart om en endring i dyrets adferd eller uheldig episode krever behandling, uten at man behøver å reise til en dyreklinikk.

– Det kan i tillegg være langt til nærmeste veterinær, og turen kan fort bli stressende både for dyr og eier, forteller Opstad.

Alt kunden behøver å gjøre nå er å laste ned en app, registrere seg og bestille en time for å snakke med veterinæren.

– Men det er viktig å huske på at dersom dyret blir akutt syk eller hardt skadet skal man alltid oppsøke veterinær for behandling med en gang, sier hun.

Les også:  Samsung lanserer Galaxy A55 5G og Galaxy A35 5G

Jo tidligere symptomer blir oppdaget, jo enklere kan det være å få dyret friskt igjen. If har følgende råd til hundeeierne:

  • En plutselig endring av adferd kan være tegn på sykdom eller skade. Dersom dyret er mindre interessert i omgivelsene, sover mer, eller virker aggressiv, kan det være et tegn på at noe er galt.
  • Følg med på endringer i apetitt eller drikkemønster. Om du for eksempel har en matglad hund som plutselig nekter å spise, bør du kontakte veterinær. Det samme gjelder om dyret plutselig begynner å drikke mye mer enn normalt. 
  • Det kan være grunn til bekymring dersom dyret gjør fra seg inne, eller ikke gjør fra seg i det hele tatt. 
  • Oppkast og diaré er tydelige symptomer på sykdom.
  • Sår, rifter eller andre skader som man ser med det blotte øye bør behandles.
  • Dersom hunden din klør mye og har bare flekker eller unormalt tynnere pels, bør du kontakte en veterinær.
  • Normal kroppstemperatur hos en hund er 37,5-39,2 °C. Hunden kan trenge hjelp dersom den har en vedvarende temperatur på 39,5°C eller høyere. Dette kan være tegn på infeksjon.
Les også:  Forsterker beredskapen i helsevesenet

– Om man er i tvil på om man skal kontakte veterinær eller ikke, bør man gjøre det. Når man nå kan gjøre det over mobilen, håper vi å gjøre livet litt enklere for både dyr og eiere, sier Opstad.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.