MUSIKK: Gåte – Tonen

gåte

Frontfigur Gunnhild Sundli beskriver «Tonen» som en ballade, og én av de mest nedpå låtene på det kommende albumet Svevn – til forskjell fra de mer bombastiske singlene «Kom no Disjka» og «Bannlyst».


– «Tonen» handlar eigentleg om det som ligg, latent og ibuande, i sjeler. Liv og lære som har i seg rike arvemine og, som samstundes, higar vidare i tradisjonsarv og atterføding av utøvande eigenskaper. Den som er gripen av musikk kjenner det å spela og synge som eit naudsynt kall liksom kjærleiken berre kan få uttrykk i beundring og elsk, sier folkemusikk-guru Knut Buen.

Les også:  Eva Weel Skrams debutalbum på norsk har solgt til gull!

Han har skrevet teksten på det som er Gåte sin tredje singel fra det kommende albumet Svevn som er ute 2. november.

– Å evne noko i kunst er, på mange måtar, å kunne handle like mykje ut frå fantasi og draumeliv som ut frå medveten lærdom. Løyndomane og gåtene fødest på nytt som vårane i kvart einaste år, og om noko nytt kjem til, så har det likevel i seg historien, som evulosjonen tilseier, forteller Buen om singelen.

Les også:  MUSIKK: Dette er nordmenns sex-låter


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.