LESERINNLEGG: Kutt økonomisk støtte til regimer som bryter menneskerettighetene

saudi arabia

Demokratene mener bestemt at alle mennesker har grunnleggende friheter og rettigheter slik som: ytringsfrihet, trosfrihet og beskyttelse av privat eiendomsrett.


Dette betyr at Demokratene vil kutte all økonomisk støtte og bistand til regimer som bryter menneskerettighetene.

Det er «hodeløs» politikk å bruke flere titalls milliarder av norske skattekroner årlig på regimer og despoter godtar: drap, vold, undertrykking, kjønnslemlestelse, tvangsekteskap, menneskehandel og seksuelt misbruk av barn – for å nevne noen viktige saker.

Les også:  Statsbudsjettet: Skuffende lite til sikkerhet på veien

Dialog med slike regimer og despoter er selvsagt ikke nok!

I slike tilfeller vil det være mest hensiktsmessig å stå sammen med andre demokratiske allierte for å legge press på regimer og despoter som bryter menneskerettighetene og respekten for menneskeverdet.

Norge må selvsagt heller bruke milliardene på store og viktige oppgaver her hjemme til det beste  – for det norske folk.

Les også:  Radio Vinyl gir bort 100 000 kroner til lyttere før jul!

Demokratene vil også støtte nødvendige internasjonale sanksjoner mot land som terroriserer og dreper – eller som står bak eller finansierer terroraksjoner i andre land. Erna og Siv, all norsk økonomisk støtte til slike regimer og despoter må selvsagt kuttes omgående. Nok er nok!

Vidar Kleppe
Politisk nestleder for Demokratene


Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.