Godt resultat for julegryta: Samlet inn over 32 millioner

julegryta

Frelsesarmeens julegryteinnsamling resulterte i over 32 millioner i grytene i løpet av desember. Kontantene utgjør fortsatt mesteparten av det som kom inn, men digitale giverkanaler utgjør en stadig større del.

Med over 200 julegryter og mer enn 16 000 timers dugnadsarbeid rundt i landet, er resultatet for Frelsesarmeens juleinnsamling klart: Nordmenns giverglede er minst like stor som tidligere.

Antallet bidrag på Vipps har økt med 117 % fra 2016. Selv om kontanter fortsatt er den store vinneren med over 23 millioner kroner, har hele 9 millioner kommet inn gjennom andre giverkanaler, som for eksempel crowdfunding og Vipps.

Les også:  Nesten 1 av 3 ligger søvnløse på grunn av økonomien

Gaver som varmer året rundt
– Dette er helt overveldende, nordmenns giverglede slutter aldri å overraske meg, sier leder av seksjon for velferd og utvikling i Frelsesarmeen Elin Herikstad

Pengene fra julegryta går til Frelsesarmeens sosiale engasjement året igjennom. Store deler av midlene kommer godt med allerede i desember. Over 2000 personer spiste julemiddag hos Frelsesarmeen i løpet av desember, og mer enn 15 000 julegaver ble delt ut.

I 2018 vil pengene gå til blant annet matutdelinger, ferieturer for barnefamilier, arbeid mot moderne slaveri, arbeid i norske fengsler, integreringsarbeid og å skape gode møteplasser.

Les også:  Sykkeltyverier koster mer enn biltyverier

Behovet for hjelp er økende
Tilbakemeldingene fra Frelsesarmeen i hele landet vitner om økende behov og flere søkere enn tidligere. Over 13 000 personer søkte i desember om bistand før jul. Hjelpen består blant annet av gavekort i matbutikker, matposer, fyringsved og julegaver. Gode fellesskap og hjelp til praktiske ting er også viktige tilbud i desember, men også resten av året.

– Vi er jo i veldig mange lokalsamfunn i Norge, og det er ulikt fra sted til sted om hva som er behovet. Det vi ser er at det jevnt over er en økning i mennesker som trenger vår hjelp, sier Elin Herikstad.

Les også:  Brukthandelloven endres: Dette har vi kjempet for i 5 år

Hun forteller at årsakene er komplekse og at for eksempel på Østlandet, og særlig i Oslo er det store barnefattigdomsutfordringer. Mens det andre steder kan være eldre, personer som sliter med rus eller ensomme som ber om hjelp.

– Vi ser at ensomhet er en ny type fattigdom, ved at mange føler seg fattig på venner og nettverk, og en mening i hverdagen sin, sier hun.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.