FN-seminar på Nord Universitet

fn

Onsdag 1. november mellom klokken 13 og 15 arrangeres et Internasjonalt seminar ved Nord Universitet i regi av FN-Studentene i Nordland. Trekkplastrene er en biskop fra Egypt og forfatteren Eivind Skeie.


Biskop Thomas fra den koptiske kirka i Egypt besøker Bodø og Nord universitetet. Den koptiske kirke i Egypt er i en veldig utsatt posisjon. De siste årene har flere av kirkene blitt bombet og har vært et uttalt mål for IS og andre terror organisasjoner.

Les også:  Ny bok: Arkeologi og kulturhistorie fra norskekysten til Østersjøen

Biskop Thomas har igjennom hele denne tiden vært mer opptatt av utvikling og hva kopterne kan gjøre for å være mest mulig integrert i det egyptiske samfunn selv om de er en ikke-muslimsk minoritet. Den koptiske kirke er en av de eldste i verden og kirka har sine røtter språklig og åndelig tilbake til det arabiske, som er hovedkulturen i Egypt i dag.

Sammen med biskop Thomas kommer også forfatter Eivind Skeie. Han har nettopp gitt ut boken «I kjærlighetens sirkel» som er basert på samtaler med Biskop Thomas.

Les også:  NRK ut på turné i "Bokekspedisjonen"

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Redaktør, journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.