Flere strømkunder tar miljøansvar

strøm

Stadig flere norske strømkunder er opptatt av miljøet og ønsker å sikre produksjon av fornybar energi gjennom strømregningen. I 2017 kunne NorgesEnergi overføre 1 128 500 kroner til Regnskogfondet for kunder som har opprinnelsesgaranti på sin strømavtale.

Vern av regnskog er et av de mest effektive tiltakene for å redusere klimaendringer og bevare livsmangfoldet på jorda.

– Støtten fra NorgesEnergi er helt uvurderlig. Gjennom midlene fra NorgesEnergi får vi anledning til å gjennomføre viktige tiltak for å redde verdens siste regnskoger. Regnskogfondet er avhengig av støtte fra næringsliv og privatpersoner for å gjennomføre aktivitetene i våre 9 prosjektland, sier Anders Bolstad, seniorrådgiver i Regnskogfondet.

Kunder vil ta miljøansvar
Kunder som tar et aktivt miljøvalg og knytter 100 % fornybar energi (privatkunder) eller Grønn verdi (bedriftskunder) til sin strømavtale hos NorgesEnergi, får opprinnelsesgaranti på strømmen. Av dette gir NorgesEnergi 100 kroner i året til Regnskogfondet for privatkunder. For bedriftskunder styres støtten direkte fra bedriftens strømforbruk. I fjor kunne NorgesEnergi overføre totalt 1 128 500 kroner til Regnskogfondet.

Les også:  LESERINNLEGG: Kvinner må vente over et år på å operere underlivet etter fødselsskader!

– Vi er stolte av å kunne overføre over 1,1 million kroner til Regnskogfondet. Dette viser at kunder som er opptatt av å få lavest mulig pris på strømmen, samtidig også ønsker å ta miljøansvar og aktivt bidra til å bevare klima og livsmangfoldet på kloden, forteller Hans-Erik Ramsdal som er daglig leder i NorgesEnergi – en av landets ledende strømleverandører.

Hva er opprinnelsesgaranti?
Opprinnelsesgaranti er en sikkerhet for at det produseres like mye fornybar energi tilsvarende det kunden bruker. Dette er med på å sikre at europeiske kraftprodusenter satser stort på fornybar energi, som solenergi, vannkraft, vindkraft, bioenergi, bølgekraft og tidevannsenergi.

Les også:  – Laksedødeligheten kan løses

For NorgesEnergi var Regnskogfondet en naturlig samarbeidspartner, da vær og klima er en viktig faktor for strømproduksjon og strømpriser.

– Regnskogen er en viktig klimaregulator, skogene er et gigantisk karbonlager. De årlige utslippene fra tropisk avskoging tilsvarer de årlige utslippene fra alle verdens biler. Regnskogen har også innvirkning på jordas nedbørsmønstre, noe som igjen er viktig for verdens matvareproduksjon. Regnskogen har brukt minst 60 millioner år på å utvikle seg, og artsmangfoldet overgår alt annet på landjorda. I Norge har vi 38 forskjellige tresorter, i regnskogen finnes det over 50 000 ulike tresorter, forteller Bolstad i Regnskogfondet.

Les også:  Naturvernforbundet: Hogst av naturskog må stanses!

Dette gjør Regnskogfondet med pengene
Midlene fra NorgesEnergi brukes til å beskytte prioriterte regnskogsområder i samarbeid med lokale miljø- og urfolksorganisasjoner. Regnskogfondet opplyser at 89,9 % av de samlede midlene går direkte til å redde regnskogen, øvrige går til drift, innsamling og organisasjon.

I tillegg til arbeid med bevaring av regnskog internasjonalt, med særlige satsninger i Amazonas, Sentral-Afrika og Sørøst-Asia, jobber Regnskogfondet også med påvirkningsarbeid overfor norske myndigheter og næringsliv.

Blant annet har de påvirket Oljefondet til å fase ut investeringer i internasjonale selskaper som driver ulovlig hogst av tropisk tømmer. Regnskogfondet har satt problemene knyttet til forbruk av palmeolje på dagsorden, og Norge er nå blitt ledende i verden på reduksjon i bruk av palmeolje.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.